Probeer ook eens SUP-pen in Blouberg (Kaapstad)

High Five Kiteboard School

SUP-pen in Kaapstad

Kiteboarding, kitesurfing, SUPing and more.
High Five are gurus when it comes to extreme fun.
Don't forget to ask about CapeTownMag specials!
 
+27 (0)72 902 7899
68 Beach Boulevard | Bloubergstrand
www.high-five.co.za
info@high-five.co.za
HighFiveCT
High Five Kite Surf School
HighFiveCT

SUP-pen in Kaapstad

Staand te water met High Five SUP & Surfschool in Blouberg

Naast kitesurfen is er nog een andere watersport razend populair in Kaapstad: SUPpen (Stand Up Paddling). Hoewel de oorsprong is te vinden op de Polynesische Eilanden, is het Hawaï waar SUP-pen de laatste jaren een enorme populariteitsboost kreeg.

(Last update: november 2018)

Hoe? Doordat een paar handige, commerciële beachboys in Waikiki besloten dat SUPpen een goede manier was om foto’s te maken van toeristen die de golven van Hawaï probeerden onder de knie te krijgen. Het duurde niet lang voordat deze lucratieve bijverdienste uitgroeide tot een sport op zichzelf, die toepasselijk genoeg de naam SUP-pen kreeg (in het Engels SUP’ing).

Wat maakt SUP-pen zo populair? We vroegen het Alex Vliege, Nederlandse eigenaar van surfschool High Five in Blouberg – ook wel bekend als het surfmecca van Zuid-Afrika. “Het feit dat iedereen het kan en dat je op vrijwel elk type ‘water’ kunt SUP-pen heeft er veel mee te maken,” legt Alex uit. “De golven hoeven zeker niet heel erg hoog te zijn, dus je hoeft niet te wachten tot de storm in Kaapstad losbreekt voordat je te water gaat.” Daarbij is SUP-pen populair omdat het een goede workout is en je er een bijzonder gespierd bovenlijf van krijgt. Wat niet wil zeggen dat je overmatig getraind of fit moet zijn om te kunnen SUP-pen, allerminst.



SUP-pen wordt door verschillende mensen als ‘ontspannen’ en ‘meditatief’ omschreven, aangezien het SUP-pers een van de mooiste 360-graden uitzichten geeft, terwijl je – als je geluk hebt – ook nog wat vissen of zelfs dolfijnen onder je door ziet zwemmen. Zeker in een prachtige stad als Kaapstad – en vanaf Blouberg heb je het mooiste zicht op de Tafelberg dat er bestaat, dat is een feit – is dat bijzonder rustgevend. Maar wie denkt dat het een makkelijke sport is, komt bedrogen uit. Er zit wel degelijk een techniek aan die je onder de knie moet krijgen voordat je wegpeddelt. En je moet natuurlijk de juiste spullen hebben.

Gelukkig zijn er in bekende surf- en SUP-spots als Kaapstad, Blouberg en Langebaan meer dan genoeg surfscholen die je daarbij kunnen helpen. Een van hen is High Five SUP & Surfschool in Table View, Blouberg. De surfschool staat onder leiding van Alex Vliege, een Nederlander wiens liefde voor kitesurfen en Kaapstad (en vooral de combinatie van die twee) hem jaren geleden naar Zuid-Afrika trok.

High Five geeft zeven dagen per week les aan mensen die willen leren SUP-pen (en kitesurfen). Lessen duren twee uur en worden gegeven door ervaren instructeurs. Eerst wordt aan land een en ander aan basisregels uitgelegd, voordat het tweede deel van de les op de golven van de Atlantische Oceaan gedaan wordt. Benodigde materialen en uitrusting zijn bij de prijs inbegrepen.



Kijk voor actuele prijzen van SUP-lessen op de website van High Five of lees ons artikel over SUP-lessen in Kaapstad (met een 3 voor 2 special!). 

Liever wat extremer? Dan is kitesurfen met High Five in Kaapstad misschien meer voor jou. In dit artikel vind je meer informatie over kitesurflessen voor beginners, gevorderden en informatie over het huren van materiaal bij deze surfschool in Blouberg.

Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook, Twitter en via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief. Voor mooie plaatjes van Kaapstad en Zuid-Afrika volg je ons op Instagram

Events In Kaapstad
Maart 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Comedy on Kloof comedy shows on TuesdayAffordable, weekly comedy show in Cape ...

Comedy on Kloof brings the city’s funniest

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika