Uit de Zuid-Afrikaanse keuken: het recept voor biltong

Iedereen die ooit voet op Zuid-Afrikaanse bodem heeft gezet, moet minstens één keer biltong geproefd hebben. En het lekkerste Zuid-Afrikaanse eten maak je natuurlijk zelf met onze recepten uit Zuid-Afrika!

Biltong. In Zuid-Afrika ontkom je er niet aan. Je vindt deze immens populaire snack, bestaande uit slierten gedroogd vlees, overal: in cafés, restaurants, supermarkten en op straat.

En dat is niet zo gek; Zuid-Afrikanen zijn namelijk gek op vlees. En jij ook, na het proeven van dit Zuid-Afrikaanse recept voor biltong! Heel eenvoudig en erg lekker.

Grappig: de naam biltong komt uit het Nederlands. Bil komt van – je raadt het al – het lichaamsdeel van het beest dat gebruikt is en tong staat voor de vorm van dit Zuid-Afrikaanse gerecht(je).


Zuid-Afrikanen zijn gek op vlees en jij na het proeven van biltong ook!

Zo maak je biltong:

Ingrediënten (4 personen)
500 gram rundvlees
4 eetlepels peper
4 eetlepels zout
2 eetlepels koriander
2 eetlepels azijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 teentje knoflook
100 ml wittewijnazijn
100 ml water
Satéstokjes
Huishoudfolie

Bereidingswijze
1. Snijd het vlees in repen van ongeveer 2 bij 10 centimeter en leg deze in een grote kom.

2. Meng de wittewijnazijn met het water en besprenkel het vlees hiermee.

3. Meng vervolgens de peper, het zout, de koriander, de azijn, de knoflook en de bruine basterdsuiker en strooi deze over de reepjes vlees.

4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel minstens 6 uur afkoelen in de koelkast, zodat de marinade er goed intrekt.

5. Draai het vlees na 3 uur om.

6. Haal de reepjes vlees uit de koelkast en rijg ze aan satéstokjes.

Let op: traditioneel laat je biltong 3 tot 4 dagen drogen. Maar als je geen zin hebt om en ook eigenlijk niet zo lang kúnt wachten, hebben wij een snellere oplossing:

7. Hang het vlees aan haken in de oven en klem een houten lepel tussen de deur, op deze manier kan het goed drogen.

8. Verwarm de oven voor op 50 graden en haal de biltong er na 2,5 uur uit.

Eet smakelijk!

Wist je dat biltong niet de enige populaire snack is uit de Zuid-Afrikaanse keuken? Probeer dit recept voor Samoosas en prepare to be amazed! Ook een aanrader: het Zuid-Afrikaanse visgerecht cape kedgeree.

Volg KaapstadMagazine.nl voor nog meer lekker en leuk nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika, ook op Facebook en Twitter. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Fri
H:24°
L:17°
Sat
H:28°
L:16°
Sun
H:21°
L:16°
Mon
H:25°
L:17°
Tue
H:23°
L:17°
Wed
H:24°
L:17°
Thu
H:31°
L:18°
Delvera Full Moon Hike8 x type hikers die je tegenkomt op de ...

Een sportieveling, optimist of een bankhanger? Wat voor type hiker ben jij? ...

blog jet fietsen kaapstad Fietsen in Kaapstad als een echte ...

Zuid-Afrika is niet het eerste land waar je aan denkt bij het woord ...

24kitchen programma 2Langs de Zuid-Afrikaanse wijngaarden ...

Het tv-programma 'De Wit, Rosé & Roodtrip' gaat dit seizoen ...

Galileo - KirstenboschEvenementen Kaapstad in maart

In maart kun je nog hoge temperaturen verwachten, maar het feit is wel dat het ...

Blog Karlijn Hallo! Howzit?

Het Zuid-Afrika avontuur is voor mij begonnen. Vanaf vandaag zal ik jullie ...

water crisisKaapstad in een watercrisis

Toeristen: let op! Houd rekening met gebruik van water als je naar de ...

cape town helicopter flight52 dingen in Kaapstad die je moet doen ...

Op vakantie naar Zuid-Afrika? Het leven is niet compleet als je a) niet in ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!