CapeTownMagazine.com

September-events in Kaapstad en omgeving

Unwrapping Cape Town with you.
Also engage with our other channels
to find something you don't want to miss.
 
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

September-events in Kaapstad en omgeving

September heeft spannende, interessante, in en outdoor en muzikale evenementen in petto.

September is de bloemenmaand van Zuid-Afrika. De Westkust staat bekend om zijn kilometerslange bloemenpracht, maar ook in Kaapstad zelf zijn bloemen in elke kleur te bewonderen. De lente is ook een goede tijd om walvissen aan de Kaapse kust te spotten. Hermanus wijdt daar deze maand hun bekende Hermanus Whale Festival aan. September leidt ons van de laatste winterse dagen naar de zomer; Een overgang die je binnen,buiten,actief of lekker onderuit kunt vieren.

Feel it, September’s here!

Onze selectie van de evenementen in september die je niet wilt missen

In het voorjaar zijn de natuurgebieden in de westkust bezaaid met bloemen. De Darling Wild Flower Show laat jaarlijks deze prachtige variëteit van deze wilde bloemen zien.

Deze levendige bonte lentebloemen bewonder je ook bij de Kirstenbosch botanische Art Biennale 2010

Een andere hot spot voor een optreden vol met levendigheid van de lente in september, is de Kirstenbosch Botanical Art Biennale 2010. Het relatief nieuwe evenement is uitgegroeid tot een populaire bestemming waar het publiek de inheemse tuinen van Zuidelijk Afrika bewondert.

Het Hermanus Whale Festival is een tiendaags festival in het kleine ooskust stadje Hermanus (ongeveer een uur rijden vanuit Kaapstad). Het viert de jaarlijkse terugkeer van de Southern Right Whales in de Zuid-Afrikaanse wateren. Het festival heeft een grote ambachtelijke markt, theater, live muziek en uiteraard is er de kans om de opzienbarende walvissen te spotten.

Lachen, gieren en brullen doe je op het jaarlijkse internationale Cape Town Comedy Festival, een internationaal comedy festival met optredens van zowel lokaal talent als bekende Amerikaanse en Britse komieken.

Het Hello Darling Arts Festival vindt ieder jaar plaats in september en duurt maarliefst twee weken. Het festival vindt plaats in het Evita se Perron theater in het inspirerende dorpje Darling. Je bent nog geen uur onderweg maar waant je mijlenver van de drukte van Kaapstad aan deze rustgevende westkust. Met onder andere optredens van de populaire  Pieter Dirk Uys en zijn alter ego Evita Bezuidenhout.

De Nederberg Auction is helaas niet voor iedereen toegankelijk. Heb jij wel een uitnodiging voor deze veiling op je deurmat gevonden? Klap dan maar in je handjes; dan hoor je bij de zorgvuldig geselecteerde wijnliefhebbers, die hun bod uit mogen brengen op de meest gewilde en unieke Zuid-Afrikaanse wijnen.

Heb jij geen uitnodiging voor de veiling in Nederborg ontvangen? Niet getreurd. Het Franschhoek Uncorked wijnfestival staat open voor iedereen. Dit veelzijdige festival vindt elk jaar in september plaats op de prachtige wijnboerderijen van de Franschhoek vallei. Hier kun je bekroonde wijnmakerijen van Zuid-Afrika bezoeken, evenals de kleinere en minder bekende juweeltjes van het land.

Bobs for Good is een benefietbal dat met speciale gasten en live-optredens goede doelen steunt. Geniet bij Bobs for Good van de optredens, smakelijk eten en de gratis wijn. Heb je een prijs in de wacht gesleept? Vier dit dan met je wijntje op het prachtige dakterras.

Voor de hoogvliegers is er de International Airshow bij de luchtmacht in Ysterplaat. Het is de grootste luchtshow van het land en speelt zich af bij de luchtmacht van Ysterplaat in Kaapstad. In de lucht zie je de gehele dag spectaculaire trucs van ‘s werelds grootste vliegtuigen.

De K2 Breede River Canoe Marathon is een kanotocht van 75 kilometer tussen de steden Robertson en Swellendam. Dit heftige jaarlijkse outdoor evenement is de grootste rivier marathon in de West-Kaap en gaat zijn 43e jaar in. Honderden strijdende top-kanovaarders uit het gehele land willen maar één ding: de felbergeerde titel in de wacht slepen.

Op 24 september viert Zuid-Afrika Heritage Day, een feestdag waarop alle Zuid-Afrikanen worden aangemoedigd om hun cultureel erfgoed en diversiteit van hun overtuigingen en tradities te vieren. Bekijk hier ook het overzicht van alle andere Zuid-Afrikaanse feestdagen.

Uiteraard biedt Kaapstad in de maand September nog veel meer evenementen, liefdadigheidsavonden, concerten en andere evenementen. Om op de hoogte te blijven van de laatste updates bekijk je onze Kaapstad evenementen kalender en volg je ons op Facebook.

Lees ook de kalender van evenementen en festivals die er elk jaar in oktober te doen zijn in Kaapstad. Of bekijk het jaaroverzicht van de meest belangrijke en bekende evenementen van het jaar in Kaapstad en daar buiten.

Enjoy September!

 

Events In Kaapstad
Januari 2018
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Shimmy Beach ClubBeach House Sundays at Shimmy Beach Club

Sun, sand, sea and glitz – the weekend isn’t over until you’re relaxing at Shimmy Beach Club

Wolfkop Weekender 2018Head to Citrusdal for the Fifth Annual Wolfkop Weekender: Lilo River Flow Music Festival

Wolfkop Weekender: Lilo River Flow Music Festival takes place in Citrusdal this month

A Touch Of Madness Burgers and Beers 5Saturdays are for Sunny Daytime Parties at A Touch of Madness

Touchdown Saturdays’ DJ, drink specials and sunny courtyard are ideal for summer afternoons

Roast and Co 22-for-1 Drink Specials at Roast & Co

Every day “on your way” at Roast & Co. - enjoy 2-for-1 drink specials and discover the coolest mugs

Oude 2Enjoy a night of entertainment with the family under the stars at Oude Libertas Amphitheatre

Picturesque views form the backdrop to this open-air Oude Libertas theatre. It’s just waiting to host you and your family for a night of delight

King Kong MusicalKing Kong is back in Cape Town for its Final Run

Celebrate the comeback of this historic musical. WATCH: Video footage of the original King Kong Musical

Galileo - BlaauwklippenA Weekend Spent with The Galileo Open Air Cinema

Start your weekend with a little inner-city or wineland movie screening

Queen in Exile 2Athi-Patra Ruga's Queens in Exile at WHATIFTHEWORLD

The renowned artist’s latest body of work is about telling better stories, ultimately creating a world where the exiled can reign again (watch trailer)

ElectroFitnessR99 Try Out Specials Sessions at ElectroFitness

Get our Reader Special Offer for R99 and burn upto 3000 calories in 20 minutes

SwordfernSwordfern Hair Emporium’s Gender-Neutral Cuts

Cutting costs, and saving water, with gender-neutral haircuts at Swordfern

HQ Restaurant steakhouse in Cape TownSteak Dinner Special at HQ Restaurant

#2For1 Mondays: get twice the sirloin, salad and chips at Headquarters for once the price

RicksHappy Hour Special at Rick’s Café Américain

With over 600 beverage options, you'll certainly be spoilt for choice

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!