Wijnproeven bij wine estate Delaire Graff

Is dit het meest adembenemende uitzicht over Kaapse Wijnlanden?


Er is bijna geen land ter wereld dat zo bekend staat om haar wijnlanden als Zuid-Afrika. In de Westkaap alleen al heb je diverse bekende wijnstreken als Stellenbosch, Franschhoek, Constantia, and the list goes on. Er zijn zelfs zoveel wijnboerderijen in de omgeving van Kaapstad, dat je als tien jaar lang, elk weekend naar een wine estate in Kaapstad zou gaan, je nooit twee keer dezelfde wine estate hoeft te bezoeken. Kort gezegd: de keuze uit wine estates rondom Kaapstad is met, naar schatting zo'n 300 verschillende wijnhuizen, behoorlijk overvloedig te noemen. 

Het ene wijnhuis is vaak nóg mooier dan de ander, de ene wijn nóg beter dan die daarvoor en is het uitzicht soms nóg adembenemender dan je ooit had kunnen vermoeden. En soms, heel soms, is een wijnboerderij zo mooi, dat een foto geen recht doet aan de schoonheid, en schieten woorden eigenlijk gewoon te kort. Dat klinkt heel poetisch, maar in sommige gevallen is het gewoon zo. 

Delaire Graff is zo'n wine estate. Delaire Graff ligt aan het hoogste punt van de misleidend genaamde bergweg 'Helshoogte Pass' in Stellenbosch. Misleidend als je het ons vraagt, want er is niets 'hels' te bekennen aan de ligging van deze wine estate in Stellenbosch. Sterker nog, hemels komt er meer bij in de buurt. Het uitzicht vanaf Delaire Graff is met recht jaw dropping te noemen.

En met twee uitstekende restaurants, een heuse kunstgalerij, een diamantwinkel, een spa, een hotel, een proeflokaal en natuurlijk de wine estate zelf, weet Delaire Graff één belangrijk doel in ieder geval te bereiken. Namelijk torenhoog boven haar concurrerende wine estates in Stellenbosch uitstijgen.

Delaire Graff werd in 2003 overgenomen door de Engelse juwelier Laurence Graff, en zijn invloeden zijn duidelijk terug te zien in het stijlvolle interieur. Aan de muren van beide restaurants en het proeflokaal hangen werken van bekende Zuid-Afrikaanse artiesten. De hotelkamers zijn stuk voor stuk kleine meesterwerkjes met een panoramisch uitzicht over de vallei en hebben ieder een eigen panorama plunge pool. Duur? Enorm. Maar de inrichting van de twee restaurants is, net als het eten, tot in de puntjes verzorgd. Tel daar het uitzicht bij op en wij zijn verkocht. Dan maar even wat langer sparen. 

Vooral overnachten bij hDelaire Graff is naar Zuid-Afrikaanse begrippen bepaald niet goedkoop. Overnachten hoeft natuurlijk niet. Want fijner geprijsd, en beslist niet minder leuk, is een wijnproeverij bij Delaire Graff. En gelukkig krijg je het uitzicht er nog altijd gratis en voor niets bij.

Meer prachtige wijnhuizen in Stellenbosch vind je terug op ons lijstje van mooie wijnhuizen in Stellenbosch. Op zoek naar mooie wijnhuizen in Franschhoek? Bekijk dan onze Top 10 mooie wijn estates in Franschhoek.

Bekijk voor meer inspiratie voor een onvergetelijke vakantie in Zuid-Afrika ons overzicht van de leukste dagtours in en om Kaapstad.

Voor al het laatste nieuws en informatie over Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Fri
H:22°
L:16°
Sat
H:29°
L:16°
Sun
H:24°
L:17°
Mon
H:21°
L:16°
Tue
H:25°
L:15°
Wed
H:23°
L:15°
Thu
H:22°
L:15°
cocosafar_steak2Van Rib-eye tot Vega - Dit zijn de ...

Gourmet hamburgers, steak en nu ook cocktails staan op het nieuwe menu van dit ...

Zeestock_1Vind het avontuur in Kaapstad

Van kitesurfen tot zandboarden en paintballen, Zeestock Adventure Lodge weet ...

artisanal cheese fairCreëer een 'kaas meesterstuk' op het ...

Er is zoveel te doen, zorg dat je er vrijdag al bent

the41_5The 41: Mediterraanse keuken met Zuid ...

En je hoeft je niet eerst om te kleden, ook op je slippers en in je zanderige ...

artisanal cheese fairZuid Afrika's prijswinnende kaas ...

Een van Zuid Afrika’s prijswinnende kazen is gemaakt naar Nederlands ...

kamers_makersKamers Makers, de unieke markt

KAMERS/Makers Markt laat ons zien hoe divers 2019 in Zuid Afrika is

oog voor afrikaSPECIALE AANBIEDING: Kaapstad Magazine ...

De samenwerking met OOG voor Afrika wordt gevierd met acht pagina’s ...

Cloud 9 Hotel 1Cloud 9 Rooftor Bar: het mooiste ...

Een van de allermooiste dakterrassen in Kaapstad – met dank aan een ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!