Zuid-Afrikaanse Rusks

Het Zuid-Afrikaanse beschuitje voor onderweg, voor de picknick of  bij de thee

Rusk zijn harde droge koekjes uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Dat klinkt in eerste instantie misschien niet bijster appetijtelijk, maar dat zijn ze dus wel! Oorspronkelijk werden de koekjes door de Nederlanders gemaakt voor hun verre wereldreizen. Heel wat handiger dan oma’s natte cake, want rusks bederven niet.

Per regio in Zuid-Afrika heb je verschillende smaken en varianten. Zo vind je ze met rozijnen, chocolade, amandelen of pinda’s als ingrediënten. Of je nou van plan bent om te gaan roadtrippen door Zuid-Afrika of te picknicken in de tuinen van Kirstenbosch: Deze onbederfbaar lekkere Zuid-Afrikaanse koekjes smaken overal!

Ingrediënten
-2 kopjes meel
-2 kopjes volkoren meel(bij voorkeur grof gemalen)
-1/3 kopje suiker
-1/2 theelepel zout
-2 theelepels bakpoeder
-1 theelepel kaneel
-1/2 kopje gesmolten boter
-2 eieren
-3/4 kopjes karnemelk
-2 theelepels pure vanille-extract
-2 theelepels amandel-extract

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. De vloeibare ingrediënten voeg je samen en je roert het mengsel net zo lang door elkaar tot je zacht deeg overhebt. Rol het deeg 1-2 cm dik op en leg het op een bebloemde ondergrond. Snij uit het plakkaat deeg kleine vierkantjes. Zet de Rusk biscuitjes op een beboterde bakplaat en hou een marge aan van ca. 5 cm tussen elk biscuitje. Schuif de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat de koekjes hard en goudbruin zijn.

Tip! probeer ook eens de nog warme rusk, in plaats van de harde!
Laat de koekjes de hele dag of hele nacht (ongeveer 1 uur) op een bakplaat op 200 graden totdat ze droog zijn.

Bewaar de rusk koekjes vervolgens een nacht in de oven, voordat je ze op een koele en luchtdichte plek in de keuken bewaart. 

Zin in meer Zuid-Afrikaanse cuisine? Haal je pannen en potten dan maar snel tevoorschijn, want in onze recepten uit Zuid-Afrika vind je nog veel meer van de beste gerechten uit Zuid-Afrika!

Bijdragen aan ons overzicht en selectie van Zuid-Afrikaanse recepten? Neem contact up via onze pagina op Facebook. Mailen kan natuurlijk ook naar redactie@kaapstadmagazine.nl!

Fri
H:22°
L:15°
Sat
H:24°
L:16°
Sun
H:27°
L:16°
Mon
H:30°
L:17°
Tue
H:22°
L:17°
Wed
H:22°
L:16°
Thu
H:23°
L:16°
fotografie marissa 11 x fotografietips om je tijd in ...

Zo maak je de mooiste foto’s van het mooiste land ter wereld

Sea Salt Pool10 x leuke zwembaden voor echte ...

Leuke plekken om te zwemmen, zonder overal zand te vinden als je thuiskomt

Loadshedding Cape TownEskom heeft loadshedding fase 2 ...

De stroom wordt de komende maand een aantal keer uitgeschakeld

mandelaThe State Against Mandela and The Others

Het proces waarbij Nelson Mandela en acht andere mannen terecht stonden en ...

Ideas Cartel 26 x voordelen van kantoorpand Inner ...

Werken in hartje Kaapstad, Flapjacks Friday en faciliteiten 'waar je u ...

Aaldering Luxury LodgesAaldering luxe lodge in Stellenbosch

Vijf-sterren lodge vol rust en privacy in het hart van de Kaapse Wijnlanden

RondavelsDrieweekse rondreis door Zuid-Afrika

Rondreizen in het mooiste land ter wereld, incl. bezoek aan Kaapstad, het ...

Great White Shark Cage Diving Cape TownShark Cage Diving in Gansbaai

Haaien spotten en met ze duiken in Kaapstad

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!