The 41: Mediterraanse keuken met Zuid Afrikaanse flair op Camps Bay Strand

The 41

The 41: Mediterraanse keuken met Zuid Afrikaanse flair op ...

Open every day, from breakfast to dinner.
9am–midnight
 
+27 (0)21 437 0558
41 Victoria Road, Camps Bay
www.the41.co.za
info@the41.co.za
The41Restaurant
The 41 Restaurant
The41Restaurant

The 41: Mediterraanse keuken met Zuid Afrikaanse flair op Camps Bay Strand

En je hoeft je niet eerst om te kleden, ook op je slippers en in je zanderige strandkleding mag je naar binnen

 

Slenter relaxed van het strand naar het terras van The 41, op elk moment van de dag. Kies voor een ‘Build Your Own Breakfast’, een echt Zuid Afrikaanse salade als lunch, of dineer met een malse struisvogelbiefstuk. Als je liever van de schitterende zonsondergang wilt genieten op het terras, bestel dan  een lekkere cocktail en leun achterover terwijl je letterlijk de zon in de zee ziet zakken.


Eigenaar Gilles Blanc, die eerder al restaurants opende in Azië en Australië, zegt dat hij The 41 begon nadat hij voor de eerste keer Kaapstad bezocht en direct verliefd werd op de stad.
“Mijn eerste keer in Camps Bay was magisch. Iets in mij zei dat ik hier maar eens een poosje moest blijven. We wilden dan wel iets nieuws bedenken, een restaurant concept dat ‘fresh’ is, maar niet arrogant. We wilden een betaalbaar menu,met spectaculair eten - gekookt door een internationale chef. En we wilden een relaxte omgeving om lekker te komen buurten gedurende de dag.”

Bij The 41 staat het eten centraal
Hun prioriteit is het eten, zegt Gilles. The 41 focust op het koken van de beste maaltijden, naar internationale standaard. En dankzij chef Aristotle Ragavela komt dat helemaal in orde. Mede omdat hij in verschillende landen gewerkt heeft, waaronder Londen, Athene en Mykonos. Gelukkig is hij ook goed thuis in de Zuid Afrikaanse keuken en zo komt de internationale flair samen met de heerlijkheden van Zuid Afrika.
“De service is ook in goede handen bij Emma Farquharson die vele jaren ervaring heeft in de horeca. Zij legt je elke dag in de watten bij The 41.”

Simpel, mooi en kwaliteit
Het interieur is modern en minimalistisch, en Gilles zegt dat de donkere kleuren je aandacht trekken naar de twee beste dingen van The 41- namelijk het eten op je bord, en het spectaculaire uitzicht over Camps Bay Beach.
Echter als je binnenloopt valt je direct ook iets anders op, de betoverende waterval achter de lage bar. Het verwijst naar de oceaan, en brengt een positieve sfeer in het restaurant.
En over goede sfeer gesproken, je wilt minstens één cocktail drinken buiten op het houten dek. Samen met de kabbelende waterval en het strand sfeertje, geeft dit je het gevoel alsof je op een boot zit die elk moment de open zee op kan varen.

Bouw je eigen ontbijt
Een plek om te relaxen en te onthaasten - The 41 is de perfecte spot om spontaan binnen te lopen voor een lekker ontbijt of een koffietje op het terras na een ochtend strandwandeling.
De ‘Morning Burger’ (een hamburger met ei and champignons) heeft de reputatie je kater te helen. Kom je binnenwandelen met een rommelende maag, ga dan voor de ‘build-your-own’ omelet, of Build Your Own Breakfast.  Je kiest 8 ingrediënten om het ideale ontbijt voor jezelf samen te stellen. Super handig als jijzelf of je kinderen lastige eters zijn.

Biltong en vijgen of Noorse zalm
The 41 is ook de perfecte locatie voor een lunch of lekker tapas met cocktails in de namiddag.
Gilles houdt vooral van de lichtere maaltijden op hun menu zoals de Kingklip; een boterzachte vis geserveerd met huisgemaakte aardappelpuree. Als je liever zalm eet in plaats van witvis, kies dan voor de Noorse zalm met een zoete aardappel ‘skordalia’ (een traditioneel Griekse dip), spinazie pesto en bloemkool. Een populair -en heel Zuid Afrikaans- gerecht is hun biltong salade, met een perfecte balans van smaken dankzij de kaas, biltong en vijgen.

Zuid Afrika met een internationale flair
‘s Avonds verandert The 41 in een wat romantischer plek, met kaarsen en rustigere muziek. Op speciale gelegenheden schuiven ze echter ook wel de tafels aan de kant, huren een dj in en creëren een heuse dansvloer.
The 41 is geobsedeerd met het vinden van de beste lokale producten die ze op een Mediterraanse wijze kunnen bereiden. De springbok steak wordt bijvoorbeeld geserveerd met een zachte abrikozen/rooibos jam. “In Europa serveren we wild vaak met bessen of iets zoets om de smaken in balans te krijgen,” zegt Gilles.
Er zijn ook lokale unieke gerechten, zoals de best-selling struisvogelbiefstuk, geserveerd met chakalaka en pap. Pap is niet de pap zoals wij die kennen, maar een maismeel puree, traditioneel gegeten in heel Zuid Afrika. “Dit is een heel populair gerecht bij internationale toeristen.” Andere toppers zijn de kreeft en oesters, en hun ‘The 41 Burger’; waar de hamburger is gemixt met kaas.

Cocktails zijn serieuze business
“Cocktails zijn erg belangrijk bij The 41,” zegt Gilles. En het bewijs vind je in het glas. Hun eigen ‘mixologist’ brouwt de best gebalanceerde smaken in hun favoriete cocktails. Verwacht dan ook uitgebreide recepten, zoals de frisse ‘Blooming Protea’ (Whitley Neill protea en hibiscus gin, bessen en tonic).
“De ‘Deep Throat’ is ook erg populair, onze pittige cocktail waar mensen altijd een beetje van gaan blozen als ze hem bestellen. Wat ik dan weer heel erg grappig vind,” lacht Gilles. Ook houden ze de bar vernieuwend, met twee verschillende cocktail menu’s per jaar, zo is er dus altijd een nieuw drankje om uit te proberen.

Dagelijkse cocktail aanbieding
Als je liever een mojito, Long Island iced tea of Aperol Spritz drinkt, kan je hier elke dag tussen 15.00u en 17.00u je hart ophalen; alle klassieke cocktails zijn dan halve prijs.

Reserveer een tafeltje
Bel The 41 op +27 (0)21 437 0558 of e-mail  info@the41.co.za.

TIP: Voel je niet schuldig over rietjes in je glas, ze gebruiken enkel biologisch afbreekbaar materiaal.

PLUS: The 41 vaart met trots de regenboog vlag, iedereen is hier welkom.

Events In Kaapstad
Maart 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Mischu eggs benedict Weekends are for mischu

Where else do you get breakfast under R100 in Sea Point?

Woodstock Brewery beer tastingLocal craft beer tasting even ...

Nine craft beers, small-batch Thursdays + a guide for beginners

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Bamboo Plant Power plant based healthy takeaways Netflix and chill & office lunch are ...

From mushroom burgers and loaded fries to “sticky wings”

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika