Oranje hockeydames pakken goud in Kaapstad

Nederlandse hockeydames verslaan Zuid-Afrika in de finale van de Investec Challenge in Kaapstad

"Investec Challenge gewonnen!!! Mooie afsluiting van een goede trip in Zuid Afrika." Zo luidde de tweet van Maartje Paumen (@MaartjePaumen) zondagmiddag 10 februari om 18.00u. En terecht, want die middag versloeg het Nederlandse hockeyteam onder haar leiding tegenstander Zuid-Afrika met 4-2 in de finale van de Investec Hockey Challenge in Kaapstad. 

De dagen ervoor speelde Oranje afwisselend tegen de andere deelnemers - Engeland, Australie en gastland Zuid-Afrika. Het toernooi werd begonnen met een gelijkspel (2-2) tegen Australië, maar versloeg vervolgens in de groepsfase Engeland (4-1) en Zuid-Afrika (3-1).

De ploeg van bondscoach Max Caldas bereikte zaterdag de eindstrijd door een zege op Engeland (3-0). In de finale tegen de Zuid-Afrikaanse hockeysters scoorden Roos Drost, Kitty van Male, Maria Verschoor en Charlotte Vega voor de olympisch kampioen. Ellen Hoog speelde bovendien haar 150ste interland. Maartje Paumen mocht na afloop niet alleen de beker voor de eindzege ophalen, maar werd ook uitgeroepen tot topschutter en beste speelster van het toernooi.

Om als eerste op de hoogte te zijn van bijzondere events, waaronder dit soort wedstrijden volg je KaapstadMagazine.nl via FacebookTwitter en onze maandelijkse gratis nieuwsbrief!

Fri
H:19°
L:11°
Sat
H:26°
L:11°
Sun
H:25°
L:15°
Mon
H:16°
L:12°
Tue
H:19°
L:10°
Wed
H:21°
L:
Thu
H:19°
L:12°
Black PenVisa in Zuid Afrika - worden talen ...

Het Critical Skills visum is een visum voor niet-Zuid Afrikanen met ...

onomo_2019_9Een vibey hotel in hartje centrum op ...

Een comfortabel verblijf in een nationaal monument vind je bij ONOMO Hotel in ...

Kurland'Alle kanten van Zuid Afrika’ zien in ...

Reisspecialist Madiba Travel zet zich in voor township Kurland Village, en laat ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!