Overdag lekker relaxt, ‘s avonds gezellig druk; Sundoo’s Authentieke Zuid Indiase en ‘Durbanese’ smaken in stijlvol Sea Point

Sundoo

Overdag lekker relaxt, ‘s avonds gezellig druk; ...

Indian Tapas & Bar
Mon–Sun: Midday–11pm
 
+27 (0)21 433 0542
Shop 6, La Rhone, 77 Regent Road, Sea Point
Seelan.co.za/Sundoo
info@sundoo.co.za
SeelanVanda
Seelan | Restaurant | Bar
Seelan.Sundoo

Overdag lekker relaxt, ‘s avonds gezellig druk; Sundoo’s Authentieke Zuid Indiase en ‘Durbanese’ smaken in stijlvol Sea Point

Authentieke Durban ‘bunny chow’ geserveerd met traditionele Zuid Indiase cuisine, een bar en tapas voor een makkelijk diner met vrienden bij Sundoo restaurant in Sea Point

Het is niet makkelijk om een eterij te beginnen die uniek is, echt authentiek en met de power om het even uit te zingen op Sea Point’s Regent Road. Er is namelijk behoorlijk wat concurrentie hier. En om spannend en relevant te blijven vereist precisie en toewijding. Maar gelukkig is dat precies wat chef Seelan Sundoo heeft -hij is namelijk ook de man achter La Perla, The Grand Beach, Shimmy Beach Club en de Reserve Brasserie.

Sommigen zeggen dat zijn speciale mix van de beste kruiden het succes is achter Sundoo, anderen zweren dat het de authentieke Bunny Chow is (uitgehold witbrood gevuld met smaakvolle curry) die naar Durbanees recept wordt bereidt. Een ding is sowieso zeker, zodra de zon ondergaat en de muziek wat harder wordt gezet, is Sundoo de ideale plek om lekker van de local vibes te genieten, Sea Point-stijl.

Een authentieke Sea Point klassieker
Zoals de meeste lokale favorieten, wordt ‘Sundoo South Indian Tapas and Bar’ makkelijk afgekort naar simpelweg ‘Sundoo’. Genaamd naar chef Seelan, Sundoo is al net zo goed deel van het decor van Sea Point als de promenade dat is.
En dat ligt niet eens aan hun leeftijd, ze zijn er namelijk pas sinds 2015 toen het restaurantleven in Sea Point nieuw leven leek te zijn ingeblazen. Wat het zo typisch Sea Point maakt is dat het cool en relaxt is, zonder een Camps Bay te willen zijn. Sundoo omarmd de energie van de straat, met hun grote ramen die voorbijgangers uitnodigt naar binnen te komen. Het intieme zitgedeelte met 42 couverts heeft een fijn en casual sfeertje waar de buitenwereld samensmelt met het interieur, waardoor je makkelijk even naar binnen wandelt om iets nieuws en verfrissends te ontdekken.

‘Fun Dining’
“Het is geen ‘fine-dining’ restaurant, we houden het liever fun,” zegt Seelan. “We gebruiken plastic bestek en de kommen staan al op tafel, waar iedereen zelf uit kan opscheppen. De tafels zijn redelijk klein en staan dicht op elkaar.” Toch is het interieur schitterend ontworpen - een geheim talent van Seelan is zijn passie voor interieur- met handgeschilderde vloeren en lichtdozen speciaal ontworpen voor deze ruimte.
En dan is er natuurlijk ook het eten; Sundoo weet precies wie ze zijn en waarom ze er zijn; om de unieke blend van Durban’s Indiase keuken met Zuid Indiase smaken te combineren.

Sundoo is een viering van culturen en smaken
Dit gevoel van smakelijke culturen combineren is iets wat Sundoo wil laten proeven in hun gerechten. “Ik wil mensen een stukje van mijn achtergrond meegeven en ze laten genieten van die warmte op hun eigen manier.” Daarom is zijn menu geïnspireerd op zijn moeder’s kookkunsten gecombineerd met zijn eigen liefde voor kruiden en smaken afkomstig uit Zuid India die een ode brengen aan de unieke smaken van Zuid Afrika’s Durban.
“Durban cuisine is zoals nergens anders in de wereld,” legt Seelan uit. “Je zal die smaken niet eens in India vinden omdat het een mix is van verschillende culturen en smaken; Zuid India, Noord India, Sri Lanka; dat allemaal samen is Durban’s eigen kookcultuur geworden.”

Bunny Chow en eendencurry
‘Authentiek uniek’, is waarschijnlijk de beste manier om Sundoo’s uitgebreide menu te omschrijven. Het bevat de Zuid Indiase kip briyani, lamscurry en zelfs een ‘Kerala geroosterde kip’. Maar als je voorbij de samosa’s, roti’s en jeera rijst kijkt zie je hoe Seelan zijn eigen swing geeft aan zijn tapas; en ze zijn zeker de moeite waard.
Hier vind je malse, gewokte intviskopjes naast heerlijke Puri Paratha (een zijdezacht, dun brood uit de Zuid Indiase streken Kerala en Tamil Nadu) met een tamarinde saus. En dan is er ook iets ongewoons voor een Indiaas restaurant; eend. Eendenbriyani en eendencurry, om precies te zijn. Kom vroeg als je hier zin in hebt, want ze koken maar een beperkte hoeveelheid eend per avond. Voor de details hierover kijk dan bij ‘ayurvedisch koken’.
Laten we ook vooral de verschillende Bunny Chow’s niet vergeten. Een kwart witbrood als volle portie voor lunch, en ‘s avonds als tapaatje in een kleinere versie. De lamscurry is Sundoo’s specialiteit en een favoriet bij de vaste klanten. Echter adviseert manager Touno; “je moet wel echt de Puri Paratha proberen. Op z’n minst één keer.”

Heilzaam koken; de traditionele ayurvedische recepten
Wat Sundoo authentiek Zuid Indiaas maakt, is de link naar de ayurvedische kookprincipes. Dit is gebaseerd op ingrediënten die worden gezien als ‘medicijn’, en enkel kruiden, groenten en specerijen worden gebruikt die een heilzame werking hebben. Dit betekent ook dat de meeste vegetarische gerechten ook veganistisch zijn, waar er dus zonder dierlijke producten als room of ei wordt gekookt.
Traditie gebiedt ook dat het team alles vers kookt en alles van begin zelf maakt, dus geen potjes of pakjes. Bij Sundoo is alles huisgemaakt, can hun geheime kruidenmixen tot hun hand-gerold samosa’s en chutneys.
Elke dag worden de gerechten vers bereid; “we maken gene grote hoeveelheden voor de hele week,” legt Seelan uit, “maar liever maken we een grote pan voor die dag, en als het op is, is het op.”

Overdag relaxt, ‘s avonds sfeervol
Net zoals Sea Point zelf, heeft Sundoo twee verschillende persoonlijkheden; die van overdag en die van ‘s nachts. Overdag is het restaurant heel relaxt waar je prima een zakenlunch hebt of rustigjes in je eentje van de tapas komt proeven met een speciaalbiertje. Sterker nog, de lunch is de perfecte timing om Seelan’s speciale kookstijl te kunnen bewonderen met de lichtere maaltijden die hij dan serveert. Neem bijvoorbeeld de thali, een groot bord met verschillende kleine porties van curries, chutneys, sambals en roti’s. Doe het rustig aan terwijl je van je lunch geniet, en leun lekker achterover om mensen te kijken die voorbij wandelen.
Als je liever naar kunstwerken kijkt, Sundoo heeft schitterende foto’s aan de muur van Zuid Indiase mensen en taferelen. Daarnaast huist het restaurant twee mega grote ‘muur tatoeages’, replica's van een van de oudste Indiase kunstvoorwerpen waarvan het origineel te vinden is in Parijs.

Tarantino meets Bollywood
Seelan’s goede smaak breidt zich verder uit door het restaurant, via de muziek. Beschreven door Seelan als een soort mix van ‘Indiase spaghetti western’, de Pulp Fiction-achtige Bollywood achtergrondmuziek doet veel voor de sfeer. Al helemaal ‘s avonds als gasten komen dineren. Niemand lijkt het ook erg te vinden om aan de bar te wachten als de tafels allemaal bezet zijn. Soms staat er zelfs een rij buiten, waar het vaak zo gezellig is dat het meer lijkt op een drukke bar dan een rij voor een restaurant.
Maak je dus geen zorgen als je binnenwandelt en even moet wachten, het duurt zelden lang en Sundoo zorgt ervoor dat je goed verzorgd wordt terwijl je wacht.

Tip: Sundoo kookt halal en serveert geen varkens- of rundvlees. Alle andere vleesproducten worden gekocht  bij een halal slager.

Boek:
Je kan geen tafels boeken bij Sundoo omdat ze de gezelligheid van binnenwandelen niet willen verpesten. Echter, mocht je met meer dan 10 personen zijn kan je vanaf nu wel reserveren voor een tafel tussen 17.00 en 19.00. Bel even van tevoren en praat met manager Touno, die regelt het voor je.
Over het algemeen raden ze iedereen aan al rond 18.30 te komen dineren, omdat het snel druk wordt. Je kan Sundoo ook helemaal afhuren voor een bepaalde prijs of minimum consumptie. Neem daarvoor contact op met het restaurant.

De rekening
Tapas en voorgerechtjes variëren van R40-R80. Hoofdgerechten kosten gemiddeld R95-R170. Desserts tussen R40-R60. Daarnaast heeft Sundoo een volle bar, en twee speciaalbiertjes op tap.

Sundoo South Indian Tapas and Bar
Shop 6, La Rhone, 77 Regent Road, Sea Point
Ma-zo: 12.00-23.00

---

Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
Volg en like ons op Twitter ❤ Facebook ❤ Instagram ❤

Events In Kaapstad
Maart 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Mischu eggs benedict Weekends are for mischu

Where else do you get breakfast under R100 in Sea Point?

Woodstock Brewery beer tastingLocal craft beer tasting even ...

Nine craft beers, small-batch Thursdays + a guide for beginners

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Bamboo Plant Power plant based healthy takeaways Netflix and chill & office lunch are ...

From mushroom burgers and loaded fries to “sticky wings”

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika