Kindvriendelijke hotels Kaapstad | Vakantie Zuid-Afrika met kinderen

KapstadtMagazin.de

Top 10 kindvriendelijke hotels in Kaapstad

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Stadt der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Top 10 kindvriendelijke hotels in Kaapstad

Accommodatie voor het hele gezin tijdens je vakantie in Zuid-Afrika

Op vakantie naar Zuid-Afrika gaan met kinderen kan om meerdere redenen een uitdaging zijn. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle safariparken kindvriendelijk en ook sommige hotels verzoeken kinderen jonger dan 12 jaar liever ergens anders te slapen.

Geen paniek, natuurlijk zijn er verschillende hotels in Kaapstad waar kinderen (meer dan) welkom zijn. KaapstadMagazine.nl ging op onderzoek uit en vond 10 zeer kindvriendelijke hotels, lodges en bed & breakfasts in Cape Town, hieronder in willekeurige volgorde gerangschikt.

1. Inn on the Square
Het Inn on the Square Hotel op Greenmarket Square is niet alleen een van de meest centraal gelegen hotels in Kaapstad, maar maakt ook aanspraak op de titel ‘meest kindvriendelijke hotel van Kaapstad’. Het hotel beschikt over 15 family rooms, maar heeft daarnaast ook nog eens 14 kamers die door een deur van elkaar gescheiden zijn, dus gemakkelijk omgetoverd kunnen worden tot familiekamer. Kinderen zijn van alle leeftijden welkom, en het (kleine) zwembad op het dak van het hotel is nergens dieper dan 1.40 meter. Reisbedjes en kinderstoelen worden met het grootste gemak bijgezet, net als een kindermenu in het Dish Restaurant in het hotel, waar de placemat zelfs een kleurplaat is. Als cherry on top worden de bedden van kinderen jonger dan 12 jaar opgemaakt met Dora, Glam Barbie of Cars-beddengoed. Babysitter nodig? Geen probleem – Inn on the Square belt graag een officieel bureau voor een betrouwbare babysitter (uiteraard tegen betaling).
Inn on the Square Hotel
Greenmarket Square, CBD
www.innonthesquare.co.za
+27 (0)21 423 2050


2. The Clarendon Hotel, Fresnaye
The Clarendon Hotel in Cape Town ligt in Fresnaye, een van de mooiere, luxe wijken aan de Atlantic Seabord – grenzend aan Sea Point. Dit mooie hotel heeft meerdere family rooms en verwelkomt kinderen van alle leeftijden. Beide (!) zwembaden in de grote tuin hebben een ondiep gedeelte, en in de keuken staan de speciale kinderstoelen klaar om aan de tafels bij te schuiven. Een wiegje erbij in de kamer? Geen probleem, regelen ze. Op zoek naar een lieve oppas voor de zaterdag? Dito. Die kan ze vermaken met een willekeurige dvd die het hotel kan huren. Als je speciale attributen zoals een kinderwagen of babyfoon nodig hebt, huurt het hotel die graag voor het gezin (mits voor aankomst aangegeven). Vinden de kids het hotelontbijt niet zo lekker? Geen probleem, dan maakt de kok graag iets anders voor ze (graag wel even van te voren aangeven). Ook leuk: bij het hotel fietsen huren en langs de boulevard fietsen.  
The Clarendon
67 Kloof Road, Fresnaye

3. Welgelegen Boutique Hotel, Gardens
Ook in dit mooie boutique hotel in Kaapstad – in een prachtig Victoriaans pand – zijn kinderen van alle leeftijden welkom. En ook hier een kindvriendelijk zwembad, evenals wiegjes en kinderstoelen op voorraad. Welgelegen ligt, zoals de naam al aangeeft, ‘wel gelegen’ in het hogere deel van de wijk Gardens – aan de voet van de Tafelberg. Als de tuin en de (bescheiden) plunge pool niet genoeg afleiding bieden, heeft het hotel bordspelen en dvd’s die het gespuis voor een paar uur zoet houden. ‘We just love welcoming families to Welgelegen’, aldus de hele enthousiaste receptioniste. Die overigens graag een betrouwbare oppas voor de kinderen regelt, indien nodig.
Welgelegen Boutique Hotel
6 Stephen Street, Gardens


4. Derwent House Boutique Hotel, Tamboerskloof
‘Ooit waren we zelf ooit kinderen – dat lijken volwassenen nog wel eens te vergeten,’ glimlacht eigenaresse Carol van Derwent House Boutique Hotel in Kaapstad. Dit hotel profileert zich expliciet als ‘family friendly’ – in de family room kunnen twee volwassenen en twee kinderen (van alle leeftijden) slapen. Goedkoop is dat overigens niet per se – voor deze family suite betaal je in het laagseizoen minimaal R2000 per nacht. Ook self-catering is een optie bij Derwent House. Het zwembad heeft een ondiepe kant waar zij zonder zwemdiploma lekker kunnen dedderen. Reisbedjes en kinderstoelen in overvloed, net als bordspelletjes en dvd’s. En ook de babysitter wordt met liefde geregeld. Kortom: een bijzonder kindvriendelijk hotel in een van de mooiste wijken van Kaapstad.
Derwent House Boutique Hotel
14 Derwent Road, Tamboerskloof


5. Mount Nelson Hotel, Gardens
Feit: het (luxe) Mount Nelson Hotel in Kaapstad heeft zonder twijfel het grootste en meest kindvriendelijke zwembad dat in de wijde omtrek te vinden is. Dat geldt tegelijk ook de voor de tuin van het hotel, waar kinderen naar hartelust kunnen rondrennen. Kortom: daar kun je kinderen met een gerust hart een paar dagen volop loslaten. Mocht het onwaarschijnlijke geval zich voordoen dat ze ze alsnog gaan vervelen, geen nood, breng ze naar de Children’s Club van het hotel, waar ze elke dag fanatiek worden beziggehouden met leuke, creatieve en educatieve programma’s: shirts verven, je eigen magneet en fotolijstjes maken, vingerpoppetjes knutselen, koekjes bakken, placemats maken, etc. Maar ook buiten is er volop speelplezier: voetballen, tennissen of een speurtocht: het team van de Children’s Club bedenkt elke dag iets leuks. Wie liever binnen zit (slecht plan) kijkt in de play room op het megascherm een DVD, tv of speelt op de Nintendo Wii of Playstation 4. Vertellen dat zaken als een kindermenu, kinderstoel, reiswiegjes of wat je dan ook nodig zou hebben voor je (kleine) kinderen hier aanwezig is, is totaal overbodig.
The Mount Nelson Hotel
Orange Street, Gardens

6. The Backpack, City Bowl
Eerlijk is eerlijk: bovenstaande hotels in Cape Town zijn naast heel kindvriendelijk, ook een tikkeltje prijzig. In dat geval is een kindvriendelijke backpackers een hele goede optie – en specifieker: The Backpack op de rand van de City Bowl en Tamboerskloof. Hier zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar onder de 18 alleen onder begeleiding van een volwassene. Ook mogen kinderen jonger dan 18 niet in een dormitory (gemeenschappelijke slaapkamer) slapen, maar alleen in een privekamer. Fijner is het waarschijnlijk om voor het hele gezin een van de family rooms van The Backpack te boeken; daar kunnen vier mensen in slapen. Het zwembad is kindvriendelijk, en ook een wieg is beschikbaar. Het vriendelijke personeel wordt graag ingezet als oppas (voor R100 per uur). Kortom: iedereen is meer dan welkom, aldus eigenaresse Toni. ‘We are a non-ageist backpacker’, lacht ze. En met recht, want in 2014 werd The Backpack door Hostelbooker.com uitgeroepen tot Family Hostel van het jaar! 
The Backpack
74 New Church Street, CBD (grens met Tamboerskloof)
www.backpackers.co.za
+27 (0)21 423 4530


7. Radisson Blu Hotel, Waterfront
De V&A Waterfront is niet voor niets de meest bezochte toeristische trekpleister van Kaapstad: vanaf hier neem je namelijk de boot naar Robbeneiland. Maar daarnaast vind je in de Waterfront ook enkele van de meest kindvriendelijke must-do’s voor kinderen in Kaapstad, waaronder het Two Oceans Aquarium, het piratenschip en the Rugby Experience Museum. Handig dat je vanaf het Radisson Blu Hotel een gratis shuttlebusje naar de Waterfront kunt nemen – hoewel lopen ook makkelijk te doen is (10-15 mins). Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in dit bijzonder familie- en kindvriendelijke hotel in Kaapstad, inclusief een van de mooiste zwembaden (rim-flow aan de oceaan) van alle hotels in Cape Town, waar het overigens wel gewaardeerd wordt als kinderen onder supervisie van een volwassene zwemmen danwel poedelen. In het restaurant van het hotel (Tobago’s Restaurant) zijn kinderstoelen en –menu’s beschikbaar, en reisbedjes worden graag in kamers bijgezet (tot 2 jaar is dit gratis). Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis in een kamer bij de ouders slapen, mits ze dit doen op ‘existed bedding’ – zoals een bank. Deze banken zijn overigens alleen beschikbaar in Business Class Rooms en Two Bedroom Suites. Ook leuk: kinderen jonger dan 12 hoeven niet te betalen voor hun ontbijt. En last maar zeker niet least: tussen medio december en medio januari is er dagelijks entertainment voor kinderen (2-12 jaar) in de vorm van de Club Blu Kidz Klub!
Radisson Blu Hotel Waterfront
Beach Road, Granger Bay

8. Southern Sun Hotel, Waterfront
Tevens op een steenworp afstand van de Waterfront vind je het Southern Sun Hotel, een van de grootste hotelketens van Zuid-Afrika. Logischerwijs hebben grote hotels meerdere opties om kinderen te verwelkomen, zoals ook dit hotel in Kaapstad. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, en de grootste family room van het hotel biedt plaats aan een gezin van zes personen (drie verschillende kamers die door connecting doors gescheiden – of juist niet – zijn). Het buitenzwembad heeft weliswaar een ondieper gedeelte, maar kinderen die niet kunnen zwemmen laten dat liever voor wat het is. Het restaurant van het hotel houdt meer dan graag rekening met wensen van kinderen, en ook een babysitter kan geregeld worden.
Southern Sun Hotel
1 Lower Buitengracht
Waterfront (Foreshore)


9. Camps Bay Retreat, Camps Bay
Een luxe hotel in Camps Bay, daar heb je er meer van. Maar lang niet alle hotels in Camps Bay zijn kindvriendelijk, en juist daarop vormt het Camps Bay Retreat de uitzondering. Hier zijn kinderen van alle leeftijden welkom, hoewel dat tot recentelijk niet het geval was. Sinds de ‘change in mindset’ van de eigenaren wil het Camps Bay Retreat er juist alles aan doen om family friendly te zijn. Dat betekent dat er graag een wiegje of kinderbed in een kamer bijgezet wordt – een wiegje kost R100-R200 per nacht; een kinderbedje gaat vanaf R675 per nacht. De prijs hangt af van het seizoen. Inderdaad, goedkoop is het niet. Maar daar krijgen de kinderen wel een grote tuin (waar indien gewenst een volleybalnet opgehangen wordt), fijn toegankelijk zwembad (een gedeelte ervan is ondiep) en vier enorm kindvriendelijk honden voor terug. Met name de golden retriever Ben is een absolute hit bij kleine kinderen – en vice versa.
Camps Bay Retreat
7 Chilworth Road, Camps Bay


10. Garden Court de Waal Hotel, Gardens
Dit hotel in Gardens was lange tijd dicht voor een flinke renovatie. Met resultaat, want hoewel basic, is dit een prima (en goed betaalbaar) hotel op een hele geschikte locatie om vanuit hier Kaapstad te ontdekken. Mét kinderen, want onder 18 jaar slapen zij hier gratis – mits vergezeld door ouders uiteraard. Voor het ontbijt betalen ze R60. Uiteraard zijn reiswiegjes beschikbaar, evenals kinderstoelen. Ook een oppas regelen doen ze hier zonder moeite, en de kok van het eigen restaurant Zepi heeft op het menu ook ruimte gemaakt voor een kids menu. Het zwembad heeft zowel een diep, als een ondiep gedeelte. Kortom: kindvriendelijkheid alom in dit hotel in Kaapstad.
Garden Court de Waal Hotel
Mill Street, Gardens

Kindvriendelijke accommodatie buiten Kaapstad

Colors of Cape Town Lodge, Milnerton
Niet alleen onwille van hun eigen vrolijke zoon Tom, maar de Nederlandse eigenaren Barry en Patricia van deze lodge op tien minuten rijden van Kaapstad, zijn nou eenmaal gek op kinderen. En daarom zijn die ook meer dan welkom in dit fijne, veilige low-budget accommodatie precies tussen Kaapstad en Blouberg in. Gelegen in een rustige woonwijk kunnen kinderen zich uitleven in de voortuin (trampoline, jungle gym met schommel en glijbaan). Daaromheen een fijn grasveldje en in de warme zomerdagen staat voor de allerkleinsten een opblaasbadje klaar. Het zwembad in de ‘binnenplaats’ is misschien niet heel geschikt voor kinderen zonder zwemdiploma. Campingbedje en high chair zijn aanwezig, en ook een fijne babysitter kan geregeld worden.  Voor het kinderbedje hoeft niet bijbetaald te worden, echter indien een volwassen single bed bijgeplaatst moet worden wordt daarvoor R50 per nacht gerekend.
Colors of Cape Town
4 Fairview Close, Milnerton
www.colorsofcapetown.co.za
+27 (0)21 551 9511


On that note: bekijk ook onze Top 10 kindvriendelijke restaurants in Kaapstad en onze Top 10 leukste dingen om met kinderen te doen in Kaapstad.

Meer tips voor goede hotels in Kaapstad vind je in onze sectie ‘Vakantie in Kaapstad’.

Voor meer nuttige informatie voor je vakantie naar Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
Juli 2019
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

sounding_the_voidDiscover the Art of Listening At A ...

A free audio exhibition exploring fantasy islands, suits that give you a different ...

goudini8Get Married At Goudini Spa And Stay in ...

It’s a 6-sleeper with panoramic views of the Breedkloof valley.

Soetes and Soup - 1Winter-Style Wine Pairings

Wineries in the Breedekloof Valley are pairing their wares with a winter winner

penny_for_a_laughMore Proof That Laughter Is Good For ...

Riaad Moosa, Conrad Koch, Sifiso Nene and more come together to raise funds for a rural ...

the_hotel-plays_hotel_barA Tennessee Williams Classic at a Hotel ...

The Vineyard Hotel brings back The Hotel Plays series with an American masterpiece

Basic Photography WorkshopBoost Your Instagram Skills

Learn basic photography skills at a venue with lots of photo opportunities

Kinky BootsSmash-Hit Kinky Boots Now On At The ...

With music by Cyndi Lauper, several Tonys and a Laurence Olivier Award

kiff_kombis_wine_beer_2019Buckle Up For A Beer Safari

Sample the best that Cape Town’s booming craft beer industry has to offer (and let ...

onomo_tacoTacos and Sangria at a Friday Fiesta ...

Tuck in while you soak in the atmosphere of the city centre

ghost_walksWalk With Ghosts In A Haunted Village ...

Discover the mysterious Lavender Lady, an unsinkable coffin, butchering barbers, exhumed ...

OX Seals 04Smile: You Get 10% Off Seal Snorkelling ...

Up close with wild Cape fur seals in small, intimate excursions that are super special, ...

devonvalenew2Share A Double Brandy Special At ...

Enjoy a true South African sundowner at this picturesque venue just outside of ...

moyo_eden15Draughts for R25, R39 Cocktails Every ...

You, a couple friends, sitting at the Corona surfboard tables with your feet in the ...

cartelbraai5Friday Lunch Sorted: Lekker Braai At ...

End off the working week with a braai under the umbrellas in Green Point – food's ready ...

Jack BlackBeers and Bands at Jack Black Brewery ...

Every Friday night the Jack Black stage is lit up with local talent

La Paris_Bistro3Farm-Fresh Fare and Live Music Fridays ...

What an awesome vibe: Top Franschhoek chefs’ lunch favourite is now open till late (one ...

Wine FliesA Wine Tour Like No Other With Wine ...

Experience the best wines the Western Cape has to offer, all while having fun with Wine ...

camissatownship_newEmbark On A Township Eco-Friendly ...

Enjoy this interactive excursion to the bustling community of Langa

Glowing Rooms 3Get a Great Saving on 3D Mini-Golf with ...

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed glow-in-the-dark ...

Om Revolution vinyasa poseHave an Outdoor Yoga Experience with ...

Embrace your inner yogi outdoors

Roast and Co Daily: Two Hours of 2-For-1 Specials at ...

Plus: Half-price on all “To Share” plates – see what’s on the menu here

hq friday feels HQ Friday Feels: Dinner and Dancing on ...

Chill jazzy beats while you enjoy dinner, then the dance floor opens at 9pm till late

Park Inn_Rooftop1Friday Night Live DJ on the Rooftop at ...

Forget the traffic: watch the sun set to cool SA house vibes with after-work sundowners ...

Coco Safar Dinner NEW 2Indulge In Dinner and Dessert At Coco ...

And now they have added couture alcoholic cocktails to the menu at this all-day cafe

Battlefield Live SA Laser Tag Children's Events Cape TownSave on your kids’ birthday party ...

Make your kids’ birthday party extra special with outdoor laser tag with Battlefield ...

surfing muizenbergLearn To Surf Or Perfect Your Skills In ...

New to the surfing game? You’re in good hands at African Soul Surfer

African Soul Surfer Backpackers in Cape TownBook a Surf and Yoga Retreat at the ...

This week-long surf and yoga camp includes breakfast, accommodation and all your ...

Vergenoegd_duckrun1Cheer On The Ducks At Vergenoegd Löw

Bring the kids along to experience the Duck Parade

trail_and_yogaRevive your fitness at this winter ...

Find zen and learn about nutritious food to help you keep your body in top shape

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!