CapeTownMagazine.com

12 x homo-hotspots in Kaapstad

Always exciting discoveries around the corner.
Unwrapping Cape Town with you.
Un-clicking the clique-iness
 
+27(0)21 4222 444
Cape Town & Surrounds
www.capetownmagazine.com/subscribe
partner@capetownmagazine.com
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
CapeTownMag

12 x homo-hotspots in Kaapstad

De gay-scene van Kaapstad: wie, wat en waar?

Kaapstad staat bekend als zeer homo-tolerant. En wordt in de wandelgangen ook wel 'Gay Capital of Africa' genoemd, een status waar de stad zelf erg trots op is. De Waterkant staat met name bekend als dé homowijk – the pink area. Het mag dus ook niet als een verrassing komen dat op een enkele uitzondering na, de clubs en bars hieronder nagenoeg allemaal in de Waterkant te vinden zijn. Maar laat duidelijk zijn dat iedereen in deze etablissementen welkom is! 

1. Cafe Manhattan, Waterkant 
Op de hoek van Chiappini Street en Waterkant Street vind je Café Manhattan, een instituut in de ‘pink village’ van Kaapstad. In de eerste plaats is dit café een restaurant waar ze prima burgers en ander pub food serveren, maar daarnaast is het ook een van de meest geliefde plekken voor homo’s (en hetero’s) van heinde en verre. Het terras (dat zich prima leent voor een middag mensen kijken) en de menukaart maakt dat Cafe Manhattan hooggewaardeerd is in de wereld van Kaapse homohotspots. Elke dag geopend vanaf 12.00u ‘s middags tot 23.00u ‘s avonds.
74 Waterkant Street
www.manhattan.co.za


Geen woord gelogen over het terras, toch?

2. Crew Bar, Waterkant
In homobar Crew is het altijd druk. Volgens ons hebben de wel heel knappe barmannen daar verdacht veel mee te maken, net als de muziekkeuze, de twee dansvloeren en het balkon van Crew. Hoewel Crew zich profileert als homo hangout, komt hier ook voldoende hetero-uitgaanspubliek over de vloer. Kritiek op de bar bestaat echter ook: zo zouden de drankjes behoorlijk prijzig zijn. Daar staat wel weer tegenover dat er regelmatig leuke evenementen georganiseerd worden. Elke dag geopend van 19.00u tot 4.00u ‘s nachts.
30 Napier Street
Facebook.com/CrewBarCapeTown


En ook geen woord gelogen over de barmannen van Crew, toch?

3. Amsterdam Action Bar, Waterkant

Natuurlijk lieten wij ons voor dit overzicht van alles influisteren, waaronder vele tips van insiders uit the scene. Over Amsterdam Action Bar waren al onze tipgevers anoniem: ‘daar gaat het er wel wat heftiger en directer aan toe’, luidt het vonnis. Deze men’s-only-bar heeft meerdere dark rooms beschikbaar, net als een cruise and lounge floor, en een bar op de eerste verdieping. Over de relatie tussen de naam van de bar en de heftige reputatie van de homobar doen we verder geen uitspraken. We voegen hier wel aan toe: de slogan van de bar luidt: 'no rules at Amsterdam Action Bar'. 
10-12 Cobern Street, De Waterkant (Green Point)
amsterdambar.co.za


Geen verdere uitleg nodig, lijkt ons

4. Beaulah Bar, Waterkant
Hoewel gerund door twee vrouwen, is Beaulah Bar een ontmoetingsplek voor zowel lesbo’s als homo’s. Toegegeven, de vrouwen zijn vaak in de meerderheid, maar ook mannen vinden deze spot in de Waterkant een fijne hang-out. Beaulah Bar heeft een tikkeltje boho-chic uitstraling, maar is tegelijkertijd een plek zonder al teveel pretenties en een eigen vibe. Happy hours, DJ’s en een VIP area maken het af. Geopend op vrijdag en zaterdagavond van 21.00u tot 4.00u, met iedere vrijdag en zaterdag tussen 21.00u en 22.30u een 'all you can drink special for R90'.
28 Somerset Road
Facebook.com/Beaulahbar


Voor het geval je het niet kunt vinden (foto van de Facebookpagina van Beaulah Bar)

5. Bar Code, Waterkant
Een paar deuren naast de Amsterdam Action Bar (#3) vind je Bar Code – een homobar waar net als bij de buren alleen mannen binnengelaten worden. Ook hier gaat het er niet al te zachtzinnig aan toe, zo lieten wij ons vertellen: leer, rubber, uniforms en strakke spijkerbroeken komen samen in de dark rooms van Bar Code. Video’s, veel video’s, evenals stroppen en een doolhof. – als homobar is Bar Code zeker niet mainstream, maar eerder alternatief te noemen. En daarmee is het wellicht iets minder toegankelijk voor de homo-toerist die zich meteen op z’n gemak wil voelen. Geopend op maandag van 21.00u tot 2.00u en van woensdag tot en met zondag: 21.00u – 2.00u.
18 Cobern Street
leatherbar.co.za


De verschillende dresscodes vind je op de website van Bar Code - deze verschilt namelijk per avond

6. Hot House, Waterkant
Om de sectie ‘hot en heftig’ af te toppen mag Hot House op Jarvis Street niet ontbreken. Hier geen uitgebreid scala aan cocktails, dansvloeren of DJ's, maar een onvervalst badhuis voor homo’s dat al ruim een decennium voor intimi en insiders een ontmoetingsplek in Kaapstad is - hoewel niet iedereen je dat hardop zal vertellen. Niets ranzigs, maar juist een schone en stijlvolle plek waar een ‘healthy lifestyle’ voorop staat. Denk: sauna, steam rooms, een doolhof, dark room, jacuzzi’s, adult store, dakterras, restaurant, bar en vele andere verrassingen. Elke dag geopend vanaf 12.00u ‘s middags: zondag tot en met woensdag tot 2.00u ‘s nachts; donderdag tot 4.00u ‘s nachts, vrijdag en zaterdag zelfs het hele 24/7 klokje rond.
18 Jarvis Street
hothouse.co.za


Absoluut een aanrader voor iedereen die wel toe is aan wat hitte (of verkoeling) (foto van de website: hothouse.co.za)

7. Beefcakes, Waterkant
Beefcakes is, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een hamburgertent. Met een American 50’s diner style. Maar met alleen 'hamburgertent' doe je Beefcakes ernstig tekort: het is meer dan alleen dat. In de bediening werken knappe mannen die gaandeweg de avond steeds meer van hun kleding verliezen, en ook de ‘bitchy bingo’ van Beefcakes zijn berucht. Kortom: de meest heerlijke, homovriendelijke hamburgers die worden opgediend door evenzo heerlijke homovriendelijke bediening – en dat vindt iedereen lekker; homo, hetero en alles daartussenin. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 19.00u ‘s avonds tot 23.30u.
40 Somerset Road, Green Point

beefcakes.co.za


Ook geliefd onder dames, ach, we kunnen het ze niet kwalijk nemen

8. The Piano Bar, Waterkant
Om The Piano Bar als homobar aan te duiden is misschien niet helemaal terecht, maar deze stijlvolle bar in de Waterkant (waar anders?) staat zeker te boek als zeer homovriendelijk. Daarnaast staat het ook bekend als een plek met fijne, gevarieerde muziek, dito bediening en cocktails. Het balkon/terras en snacks, salades, platters en burgers heeft daar van alles mee te maken, waar je zomaar urenlang doorbrengt.  Geopend: maandag tot en met zaterdag vanaf 12.30u ‘s middags tot laat en zondag van 16.30u tot middernacht.
47 Napier Street
thepianobar.co.za


Als je zelf graag een keer het podium wil bestormen wordt dat alleen maar aangemoedigd. (foto van de Facebookpagina van de Piano Bar)

9. Sky Bar, Waterkant
Boven The Piano Bar (ingang via the Village Lodge) vind je Sky Bar, een cocktail annex loungeterras dat voor velen nog als een verborgen plekje geldt. Geen uitgebreide menukaart, maar wel een zwembad om in af te koelen of te dompelen, lekkere cocktails en een uitzicht op de Tafelberg. Ideale plek voor een feestje of andere get-together, maar ook om gewoon even neer te ploffen en, zoals gezegd, af te koelen. Heus niet alleen voor homo’s een favoriete plek, ook hetero’s vinden het hier dikke prima. Open vanaf 08.00u tot 00.00 Note: entree is R50. 
49 Napier Street
caperoyale.co.za/sky-bar


Een prima hotspot voor een frisse duik (foto van de Facebookpagina van Sky Bar)

10. The Village Café, Waterkant
Schuin tegenover The Piano Bar vind je een andere plek waar het stempel ‘homovriendelijk’ niet mag ontbreken: The Village Café. Hier heb je ‘s avonds niets te zoeken (The Village Café sluit namelijk elke dag om 15.00u), maar je kunt altijd terecht voor een ontbijt, cappucino of een lunch in een van de meest ‘local’ plekjes in de Waterkant. Toegankelijk voor het hele publiek, maar gezien de ligging in het hart van de Waterkant en doordat de eigenaren twee mannen zijn met een grote vriendengroep in het Kaapse homoleven, is dat ook enigszins terug te zien in de clièntele van het cafeetje. Geopend: maandag tot en met zondag van 7.00u ‘s morgens tot 15.00u ‘s middags voor ontbijt en lunch.
159 Napier Street


Een pareltje in De Waterkant: Village Café

11. Alexander Bar & Café, CBD
In het rijtje ‘niet per se een homobar, maar wel zeer homovriendelijk en daardoor eigenlijk wel een homobar’ hoort zeker ook Alexander Bar thuis. Overigens is Alexander Bar niet alleen een bar, maar huist op de eerste verdieping ook een klein, intiem theater waar regelmatig cabaret, comedy, jazz, lezingen en allerhande andere optredens zijn. De inrichting heeft iets heel classy’s (zelf noemen ze het ‘old-world charm’), met een ouderwetse telefoon waarmee je je bestelling kunt plaatsen en banken en stoelen om een paar uur in weg te zakken. Het terras aan de voorkant wordt ietwat overstemd door de drukke straat waar Alexander Bar & Café aan ligt (Strand Street), maar desalniettemin is dit een bijzonder geliefde plek voor homo- en heterovolk. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00u tot 1.00u ‘s nachts en ook niet geheel onbelangrijk: de keuken is open tot 00.00u. 
76 Strand Street, CBD
alexanderbar.co.za


Gay of niet, Alexander Bar is voor iedereen een aanrader

12. Zero021, Green Point
Volgens insiders is dit deze hotspot in Green Point de plek waar je heen moet voor een goede travestietenshow. Een show waarbij je vermaakt wordt door een drag queen. Naar verluidt is de kaart - die uitsluitend bestaat uit kleine hapjes - bijzonder smakelijk. Een aantal vooraanstaande artiesten in de dragscene zouden dit podium al eens bestegen hebben. Namen als Manila von Teez en Maxine Wild komen voorbij - mocht je een beetje bekend zijn met de Kaapse homoscene dan weet je nu genoeg.
Geopend van donderdag tot en met zaterdag van 18.00u tot 02.00u
29 Chiappini Street


Met lokale 'drag superstar' Manila von Teez op het podium mag je je borst wel nat maken bij zero021 (foto van timeslive.co.za)

Eervolle vermeldingen..

MCQP (Mother City Queer Projects)
In 1994 vond in Kaapstad de eerste MCQP plaats. Het feest had toen een heuglijke alswel zeer symbolische waarde en zou eigenlijk maar eenmalig plaatsvinden: ter ere van de geboorte van Zuid-Afrika’s nieuwe grondwet waarin homorechten officieel erkend werden, met dank aan de nieuwe president Nelson Mandela. Het bleef echter niet bij die ene keer: sinds die tijd is het MCQP uitgegroeid tot een nationaal en internationaal cultureel fenomeen, waar elk jaar vele duizenden mensen voor naar Kaapstad komen. In extravagante outfits en opperbeste stemming, voegen we daaraan toe – is het feest anno nu bekend als ‘Africa’s biggest queer bash’. Het feest vindt elk jaar medio december plaats in en rondom het Cape Town Stadium in Green Point.
msqp.co.za


En in de categorie grappige quotes voor op een t-shirt: closets are for clothes (Foto van gaycapetown4u.co.za)

Clifton 3rd Beach
Ook wel 'Gay Haven' genoemd: het 'derde' strand van Clifton. Dit is de kleinste van de vier Clifton beaches, gelegen aan Victoria Road. Razend populair onder homo's, maar ook hetero's kunnen hier op een zwoele zomerdag prima vertoeven. Omringd met stenen en muren lig je uit de wind en kun je rustig genieten van de zee en de mensen om je heen. En geloof ons maar: er loopt heel wat moois rond op een hete zomerdag op Clifton 3rd. 


Clifton 3rd: gay haven (foto van capetowntv.co.za)

KaapstadMagazine.nl houdt van uitgaan in Kaapstad - voor hetero's, homo's, en alles daartussenin! Schrijf je nu in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook om altijd op de hoogte te zijn van al het nieuws uit de meest bruisende stad ter wereld! De mooiste foto's posten we elke dag op Instagram

Events In Kaapstad
10月 2018
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

astrology outreachBring the Family: Free Stargazing ...

Astronomical Society offers high-powered telescopes for everyone to enjoy at the V&A ...

kuilsrivier challengeGolf And Obstacles At The Kuilsrivier ...

A fun and active charity event in aid of the local children of Kuils River

kiff kombi craft beer Craft Beer Safari with Kiff Kombi Tours

Here’s how to experience the best in Cape Town’s craft beer scene and get 15% off ...

calling us homeComing Soon: The Musical Calling Us ...

A love so strong that it tears the night sky apart

ipotsoyiIpotsoyi Spring Festival

Celebrate some of SA’s top movemakers and beatmakers at this one-day festival

KewpieAn Inspiring Message of Diversity and ...

The vibrant diversity of District Six comes alive with an exhibition about a famously ...

hint-hunt-zen-room-3Cape Town’s Most Mysterious Tourist ...

Be sure to add this exhilarating live group escape game challenge to your Mother City ...

Art@Africa Gallery 2Celebrate 100% Madiba At This Art ...

Commemorate the life of a South African icon through the power of creativity

OX Seals 04Smile: You Get 25% Off Seal Snorkelling ...

Up close with wild Cape fur seals in small, intimate excursions that are super special, ...

Battlefield Live SA Laser Tag Children's Events Cape TownSave on your kids’ birthday party ...

Make your kids’ birthday party extra special with outdoor laser tag with Battlefield ...

Kaapse Stories at The Rockwell TheatreDinner and a Show with Rockwell Theatre

What happens in Vegas stays in Vegas. What happens in Cape Town gets told to your mom, ...

Cape Culinary Tours Valentine's Day InclusionTake a Bite into History with Cape Town ...

Learn about Cape Town’s past while savouring local cuisine with these informative ...

Radisson Blu 12Save on Having Your Dream Wedding at ...

Have a stress-free wedding when hosting it at this city location

Leopard's Leap Harvest Table 1Savour the Lekker in What's Local at ...

Discover South Africa through its flavours and traditions at a family-table event ...

Jack BlackBeers and Bands at Jack Black Brewery ...

Every Friday night the Jack Black stage is lit up with local talent

V&A Food Market 3Free Live Music and Affordable ...

With 42 artisanal street food vendors and retail products and free live music every ...

SA IdolsAll the Times Capetonians Entertained ...

Though auditions for 2018 are closed, Cape Town did us proud during SA Idols Season 14

Under Oaks 4Have a Turkish-French Affair With This ...

Indulge all your senses by trying the delicious wine and sweet pairing at Under Oaks in ...

Fire and Ice Weekend PartyParty in the Fire & Ice Hotel Lobby ...

Live DJ, killer cocktails, 38 gourmet milkshakes and the chance to meet exciting new ...

Beluga Live Music Event 2Live Music Every Saturday at Beluga

Enjoy fresh and vibey live music every Saturday at Beluga

Ubuntu Climbs 365 3How Many Hikes Up Table Mountain Does ...

A hike a day gets the funds raised. This guy is hiking Table Mountain every single day of ...

Glowing Rooms 3Get a Great Saving on 3D Mini-Golf with ...

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed glow-in-the-dark ...

Just Like Papa 6Pop into Just Like Papa this Saturday ...

Gold-class vicar knives, Swedish-made hunter’s hatchets and one-of-a-kind handcrafted ...

A Touch Of Madness Burgers and Beers 4Saturdays are for Sunny Daytime Parties ...

Touchdown Saturdays’ DJ, drink specials and sunny courtyard are ideal for summer ...

Wine FliesWine Flies Give You an Experience Like ...

Take the road less travelled with this boutique touring company

Roast and Co 9Saturday Lunch Fun at Roast & Co.

Every Saturday in the historic Heritage Square courtyard, Roast & Co. serves up terrific ...

Sgt pepper live musicRam Jam Rock Parties at Sgt Pepper

The head-banging, guitar twanging rockin’ good times are back

Knife 7Birthday Party Special at Knife ...

Get a meal on the house when you celebrate your birthday on a Saturday at this Century ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!