Bezienswaardigheden in Kaapstad | Vakantie Zuid-Afrika

CapeTownMagazine.com

Evenementen in Kaapstad in januari

Unwrapping Cape Town with you.
Also engage with our other channels
to find something you don't want to miss.
 
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

Evenementen in Kaapstad in januari

Begin het jaar goed in Kaapstad met een bezoekje aan een of meerdere van onderstaande festivals en evenementen.

Voor sommigen betekent januari een frisse start, een nieuw jaar en een paar weken worstelen met een ander jaartal. Voor ons betekent het echter nog veel meer dan dat: prachtig weer in Kaapstad en het begin van de leukste festivals, evenementen en jaarlijkse highlights. Met andere woorden: nu is het moment om die vakantie naar Zuid Afrika te boeken! Laat die kater van de feestdagen als sneeuw (in Nederland) voor de zon (in Zuid-Afrika) verdwijnen en bereid jezelf voor op zomerse outfits, openluchtbioscopen, paardenraces en nog veel meer.

L’Ormarins Queen’s Plate - Kenilworth Race Course (4 & 5 januari)

Op zaterdag 10 januari vindt de 154ste L’Ormarins Queen’s Plate plaats op de Kenilworth Race Course. Gekleed in de kenmerkende kleuren van dit evenement - wit en blauw - en met het getrappel van hoeven op de achtergrond, kijk je je ogen uit op dit glamoureuze event, dat in de top 5 paardenraces van de wereld staat. Met een drankje in je ene hand en een lekkere snack in de andere, zie je hoe de jockeys en hun paarden over de racebaan schieten in een poging om de duizelingwekkende prijs van 1 miljoen Rand te bemachtigen. Ook wordt er een prijs uitgereikt aan de best geklede man of vrouw, dus waag het niet om underdressed te komen – het gaat er hier namelijk behoorlijk chique en stijlvol aan toe.
Prijzen: Tickets zijn verkrijgbaar via Computicket.com en Computicket outlets. Prijzen variëren per type kaartje. Kijk voor meer informatie op www.lqp.co.za.

Shakespeare in the Park - Maynardville Open-Air Theater (17 januari - 10 maart)

Dit seizoen van Shakespeare in the Park opent met ‘Othello’, een historische tragedie over racisme, liefde, jaloezie, verraad, wraak en berouw. Het stuk wordt geregisseerd door het award-winnende duo Fred Abrahamse en Marcel Meyer. Dit, in combinatie met de mooie omgeving, maakt jouw warme zomeravond in het Maynardville Park nóg idyllischer. Het park is geopend van 07.00 uur tot 19.00 uur, dus neem gerust een picknickmand mee voor een leuk dagje uit met het hele gezin.
Prijzen: Tickets zijn verkrijgbaar via Computicket.com, Computicket outlets of de Artscape’s Dial-A-Seat kaartverkoop op telefoonnummer +27 (0)21 421 7695. Prijzen variëren van R80 tot R180 per persoon. Kijk voor meer informatie naar ons artikel over Shakespeare in the Park in Kaapstad

Cape Minstrel Carnival (17 januari 2015)
Een opvallende datum voor het jaarlijkse Cape Minstrel Carnival, ook bekend als de Kaapse Klopse. In de tijd van de slavernij kregen slaven nooit vrij op 1 januari om het nieuwe jaar te vieren, maar kregen traditiegetrouw pas de dag erna – op 2 januari – een vrije dag. ‘Tweede Nuwe Jaar’ wordt tot op de dag van vandaag uitgebreid gevierd, met als centrale punt de Bo-Kaap (de wijk waar van oudsher de slaven woonden) en het centrum van Kaapstad. Vanaf het middaguur paraderen de meest kleurrijke bands in de meest kleurrijke pakken door de stad, muziek makend, joelend en dansend – en dat tot in de vroege uurtjes van de volgende dag.
Let op: dit jaar is de optocht tot twee keer toe uitgesteld en vindt deze bij wijze van uitzondering pas ruim twee weken later plaats – op 17 januari.

Classic Car And Bike Show (17 - 18 januari)

Kom zaterdag 17 en zondag 18 januari naar de Timour Hall Villa in Plumstead voor de Classic Car and Bike Show. Deze tweedaagse autoshow biedt voor ieder wat wils: moderne klassiekers, customized exemplaren, vintage auto’s en motoren. De show vindt plaats van 10 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur ‘s middags en is erg kindvriendelijk. Bonus: de organisatie van de show doet veel voor goede doelen.
Prijzen: Tickets zijn verkrijgbaar via Computicket.com of aan de deur en kosten R30. Kinderen onder de twaalf mogen gratis naar binnen! Op onze website vind je meer informatie over de Classic Car and Bike Show in Kaapstad.

Up The Creek Music Festival (29 januari - 1 februari)
Een mooie rivier, drie podia en 30 live bands: dat zijn de ingredienten van het Up The Creek Music Festival in Swellendam. Jaarlijks komen hier duizenden muziek - en komedieliefhebbers op af, op zoek naar een goed plekje op het terrein. Niet alleen hoor je hier de populairste muzikale acts van Zuid-Afrika, ook nieuwkomers in de muziekwereld krijgen een kans om zichzelf te laten zien. Het mooie van dit festival is dat de stages elkaar afwisselen, dus je hoeft niets te missen! Maak dus vooral geen plannen in de periode van 29 januari tot en met 1 februari, want dan ben jij bezig je tentje op te zetten in Swellendam! Belangrijk: vergeet je rubberen band om op het meer te dobberen niet, het festival heet niet voor niets ‘Up the Creek’.
Prijzen: Dit jaar worden er alleen tickets verkocht voor het gehele weekend. Deze kosten R760 en zijn verkrijbaar via UTC.NuTickets.co.za. Meer weten? Lees het artikel over Up The Creek in Kaapstad op onze website.  

Stellenbosch Wijn Festival (30 januari - 1 februari)

Dompel jezelf onder in wijn en lekker eten in Stellenbosch. Van 30 januari tot en met 1 februari tonen 69 wijnboerderijen hier ieder vijf van hun mooiste wijnenaan het publiek. Zoals je begrijpt is dit geen evenement voor de lichtgewichten onder ons! Ook leuk: op het terrein is een speciale kids area, waar de kleintjes kunnen spelen met krijtjes, klei, blokken en ander speelgoed.
Prijzen: Tickets zijn verkrijgbaar via Webtickets.co.za en kosten R170 per person, per dag. Kijk voor meer informatie op www.stellenboschwinefestival.co.za.

Darling Music Experience (30 januari - 15 februari)

De Darling Music Experience is een jaarlijks festival gewijd aan genres als klassieke muziek, jazz en opera. Het event vindt plaats op verschillende locaties langs de Westkust en in de Kaapse Wijnlanden, van Stellenbosch tot het !Khwa ttu San Culture and Education centrum (aan de R27), en van een wijnboerderij in Malmesbury tot de charmante dorpjes Darling en Yzerfontein.
Prijzen: Prijzen variëren per festival, van gratis entree tot R180 per persoon. Klik voor meer informatie door naar ons artikel over de Darling Music Experience in Kaapstad

The Cape Town J&B Met - Kenilworth Racecourse (31 januari)

Het iets minder chique, maar misschien wel populairdere zusje van de L’Ormarins Queen’s Plate is de jaarlijkse J&B Met paardenraces. Naast de paarden en het zien-en-gezien-worden speelt ook hier kleding een belangrijke rol – houd je dus vooral strikt aan de dresscode die elk jaar anders is. Kortom: een mix van paardensport en haute couture, zo laat de J&B Met op zaterdag 31 januari zich het beste omschrijven. Wed op het (winnende) paard en spot hier en daar zelfs wat Zuid-Afrikaanse celebs!
Prijzen: Tickets kosten R125 en zijn online verkrijgbaar via Computicket.com of bij de Kenilworth racebaan zelf. Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je meer weten? Kijk dan naar ons artikel over The Cape Town J&B Met.

Paardenraces op de Kenilworth Racecourse (november 2014 - februari 2015)

Net als slippers, varen en dagjes luieren aan het strand, worden paardenraces in Kaapstad geassocieerd met de zomer. Langs de zijlijn van de racebaan kun jij lekker genieten van het weer, terwijl de jockeys en hun paarden zich in het zweet werken. Deze activiteit leent zich goed voor een dagje weg met de familie, want geloof het of niet: paardenraces staan synoniem voor een leuke middag vol entertainment!
Prijzen: Prijzen variëren. Voor meer informatie kun je kijken op www.itsarush.co.za

Hope @ Paul Cluver Summer Festival (november 2014 - maart 2015)

Tijdens het Hope @ Paul Cluver Summer Festival in de wijnlanden van Elgin Valley komen allerlei positieve dingen samen: goede muziek (Jeremy Loops!), theater (Roald Dahl’s Fantastic mr. Fox, voor de kinderen), komedie en film. Nog positiever: de volledige opbrengst van jouw kaartje gaat naar de Thembalitsha Foundation, een non-profit organisatie die achtergestelde gemeenschappen in Zuid-Afrika bijstaat. Op dit moment lopen er zeven projecten, verspreid over de Westkaap, waarvan twee in de Elgin Valley waarin Paul Cluver ligt. Genoeg gehoord? Neem dan een picknickmand, wat kussens en een dekentje mee en maak het jezelf gemakkelijk!
Prijzen: Tickets zijn verkrijgbaar via Computicket.com en bij Computicket outlets. Prijzen varieren van R100 tot R300 per persoon. Meer informatie vind je in ons artikel over het Hope @ Paul Cluver Summer Festival in Kaapstad

Kirstenbosch Summer Sunset Concerten (november 2014 - april 2015)

Muziek van onder anderen Ben Howard, Passenger en het Kaapse dj-duo Goldfish doet elke zondag van november 2014 tot april 2015 de tuinen van Kirstenbosch opleven tijdens de jaarlijkse, immens populaire zomerconcerten. Gewapend met picknickmanden en kleden komen hier elke week weer hordes muziekliefhebbers op af. De live muziek en mooie omgeving, maar ook de sfeer maken dit evenement tot een absolute must-do tijdens je vakantie in Zuid-Afrika.
Prijzen: Tickets zijn verkrijgbaar via Webtickets.co.za. Prijzen beginnen bij R75. Meer informatie en het programma vind je in ons artikel over de Kirstenbosch Summer Concerts

Galileo Open Air Cinema (oktober 2014 - april 2015)

‘Opgesloten zitten in zo’n muffe bioscoop met dit mooie weer, terwijl er zoveel te zien is tijdens een vakantie in Kaapstad.? Mij niet gezien!’ We horen het je zeggen, maar think again! Een voorstelling bij een van de Galileo Open Air Cinema’s is er namelijk niet zomaar eentje. Onze eerste selling point is de mooie locatie (in de buitenlucht!): de Botanische Tuinen van Kirstenbosch, de V&A Waterfront, de Hillcrest Quarry en verschillende plekken in de Kaapse Wijnlanden. Elke dinsdag, woensdag, donderdag en soms op zaterdag kun je hier terecht voor een leuke romantische komedie als The Notebook of, als je meer van klassiekers houdt bijvoorbeeld, West Side Story en Pulp Fiction. O, en je hoeft van tevoren niet te eten: bij Maggino Bros haal je namelijk een lekkere pizza met lokaal geproduceerde, organische ingredienten. Mexicaans meer je ding? The Mexican Nacho verkoopt glutenvrije nacho’s met huisgemaakte tomatendip, verse guacamole en cheddar. Meer informatie en de line-up van de films van dit jaar lees je in ons artikel ‘Film kijken in Galileo Open Air Cinema’.
Prijzen: Online koop je via webtickets.co.za al een ticket voor R70. Wil je jezelf lekker in de watten leggen? Ga dan voor het Warm&Comfy-pakket (R95): met een stoel en een dekentje wil jij voorlopig niet meer naar huis! Plaatsen zijn beperkt, dus wees er vroeg bij om teleurstellingen te voorkomen! 

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
October 2019
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

statements_5Fugard Classic “Statements” ...

Catch this stellar performance about forbidden love

VaseWhat Could Be Prettier Than A Room Full ...

An exhibition full of flowers in vases created by Cape Town’s top ceramicists

a4_arts_foundationZanele Muholi Wants You To See The ...

And it’s free at the A4 Arts Foundation

Land_RewovenSee This Fascinating Interpretation of ...

Artist MJ Lourens pairs his modern landscapes with Pierneef’s, plus there’s cheese ...

gindulge1Get To Know Your Gins At This Mid-week ...

Make your October Wednesdays about food trucks, kids activities, desserts and gin at ...

rodan_kane_hartRodan Kane Hart: Making the Most of ...

An expansive gallery and pristine outdoor landscape showcase a free exhibition by a young ...

dales_16Check Out the Everyday Lunch Menu at ...

The Milnerton family eatery also serves tapas

William_Kentridge_2A Monumental Exhibition To Open At The ...

The iconic South African artist’s largest exhibition in Africa in over a decade

tjing_pancakesTuesdays Are Pancake Days At Tjing Tjing

A fluffy soufflé pancake (or two) at Torii at Tjing Tjing House

Kinky BootsSmash-Hit Kinky Boots Extended To 2020 ...

With music by Cyndi Lauper, several Tonys and a Laurence Olivier Award

fpl_5Get Moving in Functional Training Class

Improve your fitness, strength and overall functionality with the Functional Performance ...

royalteaA Tuesday Treat to Share with a Friend

Royaltea at the V&A Food Market is offering a second one of their special teas at half ...

devonvale15Free With Your Food: Specials at ...

From a free glass to a free bottle of estate wine, get something extra with your lunch or ...

sgtpepper152-for-1 Burger or Pizza Deal At Sgt ...

A reason to eat out: Get a free pizza on Tuesdays and a free burger on Thursdays at this ...

Barrs14Your Pharmacy Medicine Delivered For ...

Just Whatsapp or email your request, from basics to travel medications and emergency ...

Om Revolution vinyasa poseHave an Outdoor Yoga Experience with ...

Embrace your inner yogi outdoors

asamisLove Sushi? Asami's Has The Best ...

Get two sushi plates, pay for one, plus women also get 50% off on all cocktails on ...

haskell_wine_1Save On A Gourmet Food and Syrah Wine ...

Sip the renowned wines and taste delicious gourmet food from Haskell Vineyards

OX boat rides 110% Off: See The Marine Big 5 on an ...

Whales, dolphins, penguins, cape fur seals and mola mola (sunfish), an awesome boat trip ...

date night hqPremium Date Night: Served in Pairs, ...

Planning a date, anniversary or even a proposal? Check out this Parisian-inspired ...

grub&vine_wineFree Wine Tasting Every Wednesday at ...

Grub & Vine’s #VineNight hosts a different wine farm

Vergenoegd_duckrun1Cheer On The Ducks At Vergenoegd Löw

Bring the kids along to experience the Duck Parade

pepperclubPepper Club Hotel Midweek Movie and ...

Movies and Dinner – the perfect couple…

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika