KaapstadMagazine.nl

17 x waanzinnige wandelroutes in Kaapstad

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
redactie@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

17 x waanzinnige wandelroutes in Kaapstad

Rustig wandelen, een pittige hike of de moeilijkste route kiezen om de Tafelberg te beklimmen: aan wandelroutes in Kaapstad en omgeving geen gebrek

Natuurlijk weet je dat je in Kaapstad de Tafelberg kunt beklimmen, evenals dat Lion’s Head op- en aftuigen een must-do voor de sportieve vakantieganger is. Kaapstad en omgeving lenen zich bijzonder goed voor wandelaars en andere sportievelingen: de Westkaap biedt een schat aan hiking trails, allemaal even mooi en bijzonder. Hieronder vind je enkele van de mooiste hiking trails, zowel in als rondom Kaapstad.

Laatste update: 11 mei 2016

Wandelroutes in Kaapstad

1. Platteklip Gorge (gemiddeld, ong. 1,5 uur)
Eerlijk is eerlijk: dit is niet per se de mooiste route om de Tafelberg te beklimmen, maar wel de kortste en desondanks een leuke uitdaging. Met name voor je kuiten, bovenbenen en billen, aangezien de route via een serie steile trappen en stenen omhoog gaat. Eenmaal op de top heb je een mooi uitzicht over het centrum van Kaapstad, Lion’s Head, Signal Hill en Devil’s Peak (én een voldaan gevoel). Hoe kom je er? Volg Tafelberg Road totdat je bij een parkeerplaats komt en een bord met Platteklip Gorge ziet. Vanaf hier wordt de route aangegeven met bordjes en wijst het zich eigenlijk vanzelf. Als je na de heenweg aan je tax zit qua lichaamsbeweging, kun je de kabelbaan naar beneden nemen.
Tip: Zorg dat je je goed insmeert voor en tijdens het hiken. Je loopt namelijk zo goed als de hele route in de zon.
Afstand: 3 kilometer 


Niet de mooiste maar wel de 'makkelijkste' en kortste route om de Tafelberg te beklimmen 


2. Skeleton Gorge (voor gevorderden, 5 à 6 uur)
De route begint bij de Botanische Tuinen van Kirstenbosch en wordt goed aangegeven door bordjes. Als eerste beklim je de steile weg naar de kruising van Skeleton Gorge en Contour Path. Hierna volgen de rotsachtige trappen en ladders van Smuts Track, die in de schaduw van het Afromontaine bos liggen. Na Breakfast Rock is de weg vlak en heb je een panoramisch uitzicht over de Hottentots Holland Mountains. Als je een stukje omhoog loopt kom je bij Maclear’s Beacon, het hoogste punt van de Tafelberg. Vanaf hier is het ongeveer een uur naar de kabelbaan, voor het geval je die naar beneden wil nemen. Terug lopen kan ook.
Let op: Voor deze route is het belangrijk dat je een ervaren en sportieve wandelaar bent. Houd er rekening mee dat je, als je de kabelbaan naar beneden neemt, zorgt dat iemand je daar ophaalt (en eventueel weer naar je auto bij Kirstenbosch brengt). Entree voor Kirstenbosch Gardens kost R55 per persoon (met pinpas of creditcard betalen kan).
Afstand: 4 tot 8 kilometer


De ladders van Smuts Track tijdens de Skeleton Gorge Hike

Dit zijn twee van de vele wandelingen en hikes die je kunt doen om de top van de Tafelberg te bereiken. Lees ook deze andere routes om de Tafelberg te beklimmen.

3. Stadswandeling door Kaapstad (voor beginners)
Eén van de eerste dingen die je zou moeten doen tijdens een bezoek aan Kaapstad, is het centrum verkennen. Dit kun je heel relaxed doen met één van de rode toeristenbussen, maar veel leuker (en uitdagender) is om de stad wandelend te verkennen. Maak het jezelf gemakkelijk en neem een kaart mee, of zet Google Maps aan. Enkele plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken en die niet te ver uit elkaar liggen, zijn: Green Market Square (uitstekende plek om souvenirs te kopen), Bo-Kaap (wijk met de gekleurde huizen waar vroeger de slaven woonden), de Waterkant (de ‘roze’ wijk van Kaapstad), Slave Lodge (slavernijmuseum) en Company’s Gardens (grote tuin in het centrum, waar je nootjes kunt kopen om eekhoorns te voeren).


In het centrum van Kaapstad kan je natuurlijk ook uitstekend wandelen


4. Lion’s Head (gemiddeld, 2 uur – naar boven en beneden)
Rijd via Kloof Nek Road richting Tafelberg en sla, eenmaal boven aangekomen, rechtsaf op Signal Hill Road en volg deze totdat je bij de parkeerplaats aankomt. Loop, tegen de klok in, over de Jeep Track omhoog en geniet van de bomen, haviken en het prachtige 360 graden-uitzicht over heel Kaapstad. De Tafelberg, Camps Bay, Devil’s Peak, Robbeneiland, de City Bowl en Signal Hill: je ziet ze allemaal aan je voeten liggen. Voor deze klim hoef je zeker geen gevorderde of supersportieve wandelaar te zijn, maar hij moet ook niet onderschat worden. Vooral mensen met hoogtevrees kunnen hier af en toe even bibberen.
Aanrader: De hike wordt romantisch als je hem tijdens zonsopgang- of ondergang of met volle maan doet. Houd er wel rekening mee dat de berg niet verlicht is, dus dat je ’s avonds goed moet opletten als je terugloopt. Een lichtje (op je hoofd) is geen overbodige luxe. 
Afstand: 5 kilometer


Lion's Head beklimmen wordt pas echt romantisch tijdens zonsopgang- of ondergang 

5. Devil’s Peak (gemiddeld, 2 à 4 uur)
Met een hoogte van 1000 meter is Devil’s Peak op de Tafelberg na (1086 meter), de hoogste berg van Kaapstad. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht over onder andere de Tafelberg, Lion’s Head, de stad en Robbeneiland. Hoe je hier komt? Volg Tafelberg Road en rijd, nadat je de kabelbaan gepasseerd bent, nog ongeveer drie kilometer verder. Hier is het startpunt en volg je het pad naar boven. Hoewel deze route wordt beschouwd als de eenvoudigste manier om de top te bereiken, moet je wel voorzichtig zijn: de klim kan behoorlijk steil zijn en de wind waait op sommige stukken hard.
Interessant: Op 26 mei 1971 stortte een vliegtuig neer op Devil’s Peak, waarbij elf mensen overleden. De crash was door de hele stad te horen. Als je goed kijkt, kun je tijdens het hiken nog steeds de inkepingen hiervan in de bodem zien.
Afstand: 7 kilometer


De berg heet niet voor niets Devil's Peak

6. Rhodes Memorial (beginners, 3 uur)
In het restaurant bij Rhodes Memorial kun je heerlijk ontbijten en thee drinken, maar doe dit vooral na afloop, voor het geval je te lekker zit en het van hiken niet meer komt! Vanaf de parkeerplaats (neem vanaf de M3 de afslag ‘Rhodes Memorial’) loop je 20 minuten omhoog, totdat je bij het pad richting Kirstenbosch komt. Sla hier je linksaf. De route is erg mooi: onderweg kom je verschillende inheemse planten en riviertjes tegen en heb je een prachtig uitzicht over de stad en False Bay. Daarnaast is het ook een comfortabele hike; het grootste gedeelte loop je namelijk in de schaduw. 
Let op: Deze route en tijdsindicatie van drie uur is een ‘enkeltje’. Als je dezelfde route niet terug wil lopen, zorg dan dat er een auto klaarstaat in Kirstenbosch of bestel een Uber.
Afstand: 8 kilometerWandelen rondom Rhodes Memorial: een prachtig uitzicht én een lekker schaduwrijke hike 

7. Pipe Track (beginners, naar eigen invulling)
Rijd naar de kruising van Kloof Nek Road en Tafelberg Road; vanuit het centrum van Kaapstad een ritje van minder dan 10 minuten. Vanaf de parkeerplaats op Kloof Nek neem je de trap naar het begin van de Pipe Track, die letterlijk langs een oude waterleiding voert. Je kunt zo lang en zo ver wandelen als je wilt, tot zo’n zes kilometer vanaf het startpunt.  
Let op: Het is een one way hike, dus je moet dezelfde weg ook weer terug. Onderweg kun je neerstrijken op een bankje en genieten van het uitzicht op Lion’s Head, Camps Bay, Oudekraal en Bakoven. Geen zware wandeling, minstens zo mooi.
Afstand: 6 kilometer


Pipe track doet z’n naam eer aan: de route voert letterlijk langs een oude waterleiding 

8. Van Kirstenbosch naar Constantia Nek (beginners, 4 uur)
De wandeling van Kirstenbosch naar Constantia Nek is geen helse tocht, maar 'gezond inspannend' te noemen. Je begint de wandeltocht in de prachtige tuinen van Kirstenbosch, waar je het bord 'Smuts Track' volgt. Deze weg is een gravelpad dat je rechtstreeks het bos in leidt. Volg de borden die ‘Newlands Forest’ aangeven tot aan de kruising van 'Contour Path' en 'Skeleton George'. Volg vanaf hier het bordje 'Nursery Ravine', net zolang tot het fynbos overgaat in een breed pad. Er zijn in Constantia Nek meerdere wandelroutes waaruit je kunt kiezen. Kijk voor de zekerheid van tevoren even welke routes langs de leukste bezienswaardigheden gaan en volg deze borden.
Afstand: 6 kilometer


Wandelen van Kirstenbosch naar Constantia: zonder meer een aanrader

Wandeltochten in de omgeving van Kaapstad 

9. Myburgh’s Waterfall Ravine (gevorderd, 5 uur)
Dit is een vrij inspannende wandeling die begint in Hout Bay en eindigt via Llandudno Ravine in Suikerbossie. Maar eerst: hoe kom je er? Volg de weg van Constantia Nek naar Hout Bay en laat je navigeren naar Farriers Way. De tocht begint in het bos en is goed aangegeven. Volg de rivier helemaal naar de top, spring over keien en geniet van de prachtige watervallen. Wanneer je de eerste grote waterval bereikt, volgt aan de linkerkant een smal pad dat met zorg genomen moet worden. Kijk uit voor uitstekende wortels van bomen. Op de top wordt de route iets eenvoudiger: loop richting het zuiden via ‘Twelve Apostles Path’ naar Llandudno en daal vervolgens af naar Suikerbossie. Sommige stukken zijn steil en verraderlijk. Aangekomen in Suikerbossie? Volg het laatste, makkelijke pad van 2,5 kilometer terug naar het beginpunt of plof neer in het restaurant voor een welverdiend drankje.
Belangrijk: Met regen of slecht weer is het niet verstandig deze route te bewandelen. Elk jaar raken mensen gewond omdat ze uitglijden over de gladde, steile paden. 
Afstand: 8 kilometer


Volg de rivier naar de top, hop van kei naar kei en geniet van de watervallen 

10. Suicide Gorge, Hottentots Holland (gevorderd, 8 uur)
De Suicide Gorge hike is voor de echte avonturiers die geen angst kennen. De hike speelt zich af in het natuurpark Hottentots Holland, zo’n 90 kilometer ten oosten van Kaapstad. Baan je een weg door het schilderachtige Bolandgebergte en geniet van mooie canyons en watervallen. Perfect voor de zomer, want nat zul je worden! Het bijzondere (en funeste) aan de hike is dat je niet halverwege kunt omkeren om terug te gaan. Via verschillende wandelpaden kom je terecht bij 3 tot 20 meter hoge kliffen waar je vanaf moet springen om je tocht voort te kunnen zetten. Niet geschikt voor mensen met een zwak hart, maar zeker een geweldige en spannende ervaring.
Waarschuwing: Alleen voor ervaren, fitte en onverschrokken wandelaars.
Afstand: 17 kilometer


Het Bolandgebergte is schilderachtig: geniet onderweg van mooie canyons en watervallen

11. Crystal Pools, Gordons Bay (gemiddeld, de hele dag)
Hiken bij Crystal Pools is een aanrader. De Steenbras rivier ligt bij Gordon’s Bay op ongeveer 60 kilometer van Kaapstad, wordt gescheiden door watervallen en mondt uiteindelijk uit in de Atlantische Oceaan. Vanaf de top van de berg waar de route begint, heb je hier prachtig zicht op. Om het eerste meertje te bereiken, moet je een klein uur over takken en stenen klauteren. Op het pad kom je een paar keer een wat steilere klim tegen en soms moet je van steen naar steen springen om verder te komen, maar dat zijn de enige uitdagingen. Hierna heb je wel wat verkoeling in het koude water verdiend. Let, voordat je van de kliffen en rotsen springt, wel op dat het water diep genoeg is. Een leuke route voor wie op zoek is naar avontuur, plezier en ontspanning tegelijkertijd.
Afstand: 2 tot 4 kilometer


De verkoeling van water zal je tijdens deze hike bij Crystal Pools nodig hebben (weinig schaduw onderweg)

12. Van Sandy Bay naar Oudeschip Peninsula (beginners, 4 uur met lunch en duik) 
Het rijden naar Sandy Bay (het enige naaktstrand van Zuid-Afrika) is al mooi, maar de wandeling ‘Shipwereck Hiking Trail’ vanaf de parkeerplaats naar het strand en het scheepswrak is een knaller. Steek het strand (naakt of gekleed) over en vind nog voor de rotsen een weg door de dichte bebossing. Er zijn geen aanwijzingen en veel van de paden op de helling leiden nergens naartoe. Het is het beste om altijd in de buurt van de Atlantische Oceaan te blijven, dan loop je sowieso goed. Vergeet tijdens het wandelen niet achterom te kijken: het uitzicht is prachtig. Na ongeveer een uur van eenvoudig wandelen zie je het rotsachtige Oudeschip Schiereiland. Het vergt wat klimwerk over rotsen, maar het is de moeite waard om dichterbij de geroeste schipbreuk te komen, tevens een uitstekende plek om te lunchen. Vanaf hier kun je dezelfde weg terugnemen naar het strand of de weg omhoog de berg op, richting de uitkijkhut. Vanaf daar wijst de weg terug naar het strand zichzelf. 
Hoe kom je bij Sandy Bay? Rij vanuit het centrum van Kaapstad richting Hout Bay. Na ongeveer 7 kilometer vanaf Camps Bay sla je rechtsaf bij Llandudno en volg de borden naar Sandy Bay Beach. 
Afstand: 8 kilometer 


Vergeet tijdens het hiken niet achterom te kijken: het uitzicht is adembenemend 

13. Elephant’s Eye, Silvermine Nature Reserve (beginners, 2 uur) 
Silvermine Nature Reserve ligt op ongeveer een half uur rijden van Kaapstad en biedt wandelpaden voor iedereen: jong en oud, en makkelijke en moeilijke trails. Vanuit Kaapstad neem je de M3 richting Muizenberg, volg je bij de T-splitsing vlak voor Muizenberg de weg naar rechts en houd de borden naar de Ou Kaapse Weg aan. Klim naar de top via de diverse routes en breng een bezoek aan Elephants’ Eye (een grot bedekt met jungleplanten). De tocht hiernaartoe staat goed met borden aangegeven en het uitzicht vanuit de grot is prachtig. Na de wandeling kun je plonzen in de waterdam vlakbij de parkeerplaats en de dag afsluiten met een braai. 
Let op: Je betaalt R40 voor de entree van het park. 
Afstand: 4 kilometer


De grot is bedekt met jungleplanten en het wandelpad is toegankelijk voor iedereen: van beginner tot vergevorderde

14. Strandwandeling van Noordhoek naar Kommetjie (beginners, 2 uur)
Neem de M2 richting Muizenberg en volg aan het einde van de snelweg de M64 naar Noordhoek. Tijdens de wandeling over het langgestrekte strand van Noordhoek heb je een mooi uitzicht op de Tafelberg en Chapman’s Peak. Ook kom je onderweg het wrak van Kakapo– een in 1900 gezonken boot – tegen en kun je even stoppen bij de populaire surfspot Bokram Beach. De wandeling eindigt in Kommetjie, home town van populaire Zuid-Afrikaanse zanger Jeremy Loops.
Belangrijk: Zorg dat er een auto klaarstaat in Kommetjie, tenzij je deze route over het strand terug wil lopen.
Afstand: 5,5 kilometer


Het strand van Noordhoek is wit, breed en prachtig 

15. Kalk Bay Amphitheatre (gemiddeld, 3 tot 4 uur) 
Kalk Bay staat bekend als één van de meest schilderachtige dorpjes aan oostkust van het Kaapse Schiereiland. Neem de M3 richting Muizenberg en verlaat de snelweg bij afrit 23. Volg Westlake Drive tot je bij Boyes Drive aankomt. Parkeer hier de auto, want hier start het wandelpad. Onderweg heb je mooi uitzicht over Kalk Bay Reef, waar boten in de haven aanmeren en je surfers kunt zien wachten op die ene goede golf. Ook zie je op een heldere dag vanaf hier False Bay, de Hottentots Holland Mountains, Cape Hangklip en het amfitheater. Aan het einde van dit pad kom je op Jeep Track. Volg de bordjes ‘Amphitheatre via Spes Bona Forest’. Na een uur wandelen kom je aan in Spes Bona Forest, een inheems bos met onder andere Assegai- en Boekenhoutbomen. Hierna bereik je een vierwegkruising. Sla linksaf naar het amfitheater en nog een keer links naar Echo Valley. Je komt nu terecht in Amazon Forest, ook wel bekend als Kroon se Bos. Vlak voor het startpunt loop je nog voorbij Wandering Willie’s Weary Wait.
Afstand: 6 kilometer


Op een heldere dag zie je tijdens de hike False Bay, de Hottentots Holland Mountains, Cape Hangklip en het amfitheater

16.  Chapman’s Peak (beginners, 3 uur)
We verklappen het alvast: Chapman’s Peak staat niet voor niets bekend als de mooiste route in Zuid-Afrika. Autoliefhebbers (her)kennen deze weg van de vele commercials die hier zijn opgenomen. Volg vanuit Kaapstad de kustweg (M6) en begin je hike op ongeveer 700 meter voor het bekende uitkijkpunt op Chapman’s Peak Drive. Na ongeveer een half uur wandelen vanaf de parkeerplaats arriveer je bij het kruispunt tussen Noordhoek en Chapman’s Peak. Sla hier rechtsaf naar Lower Chapman’s Peak en ga de hoek om naar Chapman’s Peak Proper. Steek over en de klim kan beginnen! Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Hout Bay, Noordhoek en de Karbonkelberg.
Tip: Chapman’s Peak is ook een leuke route om met zonsondergang te doen.
Afstand: 6 kilometer


Begint het al saai te worden? Maar wederom een prachtig uitzicht tijdens deze hike

17. Cape Point (beginners, 2 à 3 uur)
Op slechts een uur rijden van het centrum van Kaapstad ligt het meest zuid-westelijke puntje van het Kaapse schiereiland, Cape Point. Om hier te komen volg je de M3 richting Muizenberg en sla je af bij de M64 totdat je Rooikrans bereikt hebt. Tijdens de wandeling valt er een hoop te zien: apen, zebra’s en springbokken bijvoorbeeld. Ook kunnen visliefhebbers onderweg hun hengel uitgooien en is de kans groot dat er een snoek of yellowtail toehapt.
Afstand: 4 kilometer


Ga niet alleen op de foto met het bekende Kaap de Goede Hoop bord, loop vooral ook rond in de omgeving!

En nog even dit…
Neem altijd genoeg water en zonnebrand mee – ook als het niet zo warm of zonnig lijkt. Ook belangrijk is een vestje, bovenop een berg is het altijd kouder dan beneden. 

Door Jet Gravekamp

Lees voordat je gaat klimmen zeker ook onze tips om veilig de Tafelberg te beklimmen.

Denk je zo onderhand alles wel te weten over de Tafelberg? Guess again. Wij kunnen zeker 15 feiten over de Tafelberg in Kaapstad opnoemen die je (waarschijnlijk) nog niet kende.

Voor al het laatste nieuws en informatie over Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons via Twitter en op Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram.

Events In Kaapstad
Februari 2019
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

battery_park_concert_freedom_friendsBREAKING: Live Music This Friday at ...

Skate, SUP, play basketball against the backdrop of live music

SaySay.Love Exhibition 2German Artist SaySay.Love Exhibits At ...

The artist who can’t see in 3D uses a unique medium to create inspiring art

devonvalenew2Share A Double Brandy Special At ...

Enjoy a true South African sundowner at this picturesque venue just outside of ...

Langarm The Fugard Theatre 6Final Show + Watch The Teaser: ...

Last chance to see: Some of South Africa’s most established stage performers take to ...

richardLook Who's Playing Shakespeare's ...

One of SA’s award winning actors and funniest comics portrays the famous hunchback with ...

moyo_eden15Draughts for R25, R39 Cocktails Every ...

You, a couple friends, sitting at the Corona surfboard tables with your feet in the ...

cartelbraai5Friday Lunch Sorted: Lekker Braai At ...

End off the working week with a braai under the umbrellas in Green Point – food's ready ...

Avondale Garden Bar 4Sundowners In The Winelands This Summer

Kick back and start your weekend with a Friday afternoon sundowner session at Avondale ...

LaParada20Two Hours of 2-For-1 Drink Specials ...

Two Hours of 2-For-1 Drink Specials with Happy Hour At La Parada

the_fort_food_truck_marketThe Fort Food Truck Market – Fridays ...

A new food market with live entertainment, and a wine and beer garden at a fresh ...

Jack BlackBeers and Bands at Jack Black Brewery ...

Every Friday night the Jack Black stage is lit up with local talent

La Paris_Bistro3Farm-Fresh Fare and Live Music Fridays ...

What an awesome vibe: Top Franschhoek chefs’ lunch favourite is now open till late (one ...

Wine FliesA Wine Tour Like No Other With Wine ...

Experience the best wines the Western Cape has to offer, all while having fun with Wine ...

camissatownship_newEmbark On A Township Eco-Friendly ...

Enjoy this interactive excursion to the bustling community of Langa

Glowing Rooms 3Get a Great Saving on 3D Mini-Golf with ...

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed glow-in-the-dark ...

Om Revolution vinyasa poseHave an Outdoor Yoga Experience with ...

Embrace your inner yogi outdoors

Galileo_picThe Galileo Open Air Cinema Movie ...

Get your dose of classics, dramas, action movies and more at these outdoor summertime ...

Strolla Restaurant and Bar in Sea PointGet Irie On The Sunset Deck At Strolla ...

Live reggae music every Saturday at Strolla: sprawl out on the Corona Sunset Deck as the ...

OX Seals 04Smile: You Get 10% Off Seal Snorkelling ...

Up close with wild Cape fur seals in small, intimate excursions that are super special, ...

Roast and Co Daily: Two Hours of 2-For-1 Specials at ...

Plus: Half-price on all “To Share” plates – see what’s on the menu here

hq friday feels HQ Friday Feels: Dinner and Dancing on ...

Chill jazzy beats while you enjoy dinner, then the dance floor opens at 9pm till late

Primal Eatery Primal HourHalf-Price Bespoke Cocktails At This ...

Bacon bourbon to spicy rum, there’s an exciting (half-price) cocktail to try at Primal ...

Boschendal_FridayMarket2Fresh: Friday Night Market in the ...

Rain or shine: Now more farm-fresh food stalls and seating, plus: local music and great ...

Park Inn_Rooftop1Friday Night Live DJ on the Rooftop at ...

Forget the traffic: watch the sun set to cool SA house vibes with after-work sundowners ...

Battlefield Live SA Laser Tag Children's Events Cape TownSave on your kids’ birthday party ...

Make your kids’ birthday party extra special with outdoor laser tag with Battlefield ...

surfing muizenbergLearn To Surf Or Perfect Your Skills In ...

New to the surfing game? You’re in good hands at African Soul Surfer

African Soul Surfer Backpackers in Cape TownBook a Surf and Yoga Retreat at the ...

This week-long surf and yoga camp includes breakfast, accommodation and all your ...

Just Like Papa 1Just Like Papa: The Ultimate Place to ...

Finally, there’s a place in Cape Town where you can get exceptional home, camping, ...

Le Bonheur 10Snap up a Pizza and Reptile Adventure ...

Enjoy a delicious wood-fired pizza while taking a tour of the crocodile pond or the snake ...

Fire and Ice Weekend PartyParty in the Fire & Ice Hotel Lobby ...

Live DJ, killer cocktails, 38 gourmet milkshakes and the chance to meet exciting new ...

Kiff Kombi - Durbanville - 1Experience Cape Town's Most Spirited ...

All aboard, gin lovers! Here’s what to expect on a tour of Cape Town’s quaintest, ...

Cartel House 10Grab Yourself Free Flapjacks Every ...

Members only: Luxury co-working office space Cartel House serves up hot and fresh ...

cape_town_sixesHit Like A Girl: Cape Town Sixes Adds ...

Instead of playing with the men, the women get their own teams this year

prideparade1Pride Cape Town: Where To Be and ...

Pool parties, comedy and poetry. Get ready for the most fabulous festival on the Cape ...

Vergenoegd_duckrun1Cheer On The Ducks At Vergenoegd Löw

Bring the kids along to experience the Duck Parade

Cloud 9 Hotel 3Spa and Sparkling Wine Special at ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!