Nieuwe restaurants, bars, clubs Kaapstad | Uitgaan en uit eten vakantie Zuid-Afrika

KapstadtMagazin.de

11 nieuwe ‘hip & happening’ spots in Kaapstad

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Stadt der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

11 nieuwe ‘hip & happening’ spots in Kaapstad

Deze restaurants, clubs en cafés zagen in 2014 in Kaapstad het levenslicht. Are they here to stay?

In Kaapstad vind je een overvloed aan gezellige cafés, heerlijke restaurants en trendy clubs. En daar blijven maar nieuwe, fijne exemplaren aan toegevoegd worden. Omdat het bijna niet bij te houden is, stelde KaapstadMagazine.nl een lijst samen met de leukste newbees in Kaapstad.

In willekeurige volgorde vind je hieronder dé restaurants, bars, cafés en clubs van 2014 in Kaapstad. Die in 2014 geopend werden dan. Want wie weet zijn het ook wel dé spots van 2015. Want dat blijft de hamvraag in een stad die zo beweeglijk is als Kaapstad: are they here to stay? 

1. Chalk & Cork, Gardens
Een restaurant op Kloof Street is al snel leuk. Kloof Street is namelijk een gezellige straat met om de paar meter een leuk restaurantje, winkel of cafeetje. Meerdere voorgangers zagen we het pand waarin Chalk & Cork zit hun intrede nemen en ook weer snel verlaten, maar Chalk & Cork lijkt een (blijvend) succes. Je herkent het restaurant aan de langwerpige tuin met witte muren en picnicktafels waar je op een zwoele zomeravond pizza’s en tapas kunt eten. Als het wat frisser is, heeft het restaurantje een zolder waar je leuk kunt zitten.
Openingstijden: Dinsdag: 9.00 – 17.00u. Woensdag t/m zaterdag: 9.00 – 22.00u.
51 Kloof Street, Gardens
+27 (0)21 422 5822 

2. Bocca, CBD (Bree Street)
Bij Bocca op Bree Street is het sinds de dag van de opening druk. Heel druk. Vanaf een afstand hoor je het geroezemoes al uit alle voegen van het restaurant komen. Hier eet je eveneens vooral pizza’s en tapas, maar dan beduidend meer ‘high end’ dan bij Chalk & Cork hierboven. Bruschetta, kleine porties pasta en carpaccio – de menukaart is volledig op z’n Italiaans. De inrichting is trendy en de ideale setting om een heuse stapavond te beginnen. Maar je kunt hier ook prima de hele avond blijven zitten. Italian lover? Bekijk ook deze 10 heerlijke pizzarestaurants in Kaapstad.
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 12.00 – 22.00u.
Hoek Bree & Wale Street, CBD
+27 (0)21 422 0188 

3. The Company’s Garden Restaurant, CBD
De Company’s Garden in Kaapstad is in 2014 nóg leuker geworden. Want behalve voor een lekkere wandeling, het voeren van de eekhoorntjes en het bezoeken van de verschillende musea die aan het park liggen, ga je nu ook naar de Company's Garden voor het restaurant. Verscholen aan de zijkant van het park (grenzend aan Queen Victoria Street) en past daar met haar houten, glazen en stenen uiterlijk perfect tussen. Heel leuk om hier te lunchen of een kop koffie te drinken. NB. Toen het restaurant geopend werd, heette het nog Harlem & Hope, naar de naam van het schip waarmee de VOC in de zeventiende eeuw de Kaap binnenvoer. Dat stuitte echter op verzet, waarna de eigenaren (Madame Zingara) de naam veranderden naar het neutrale Company’s Garden Restaurant.
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 7.00 – 18.00u.
The Company’s Garden, Queen Victoria Street, CBD
+27 (0)21 423 2919 

4. Borage Bistro, Foreshore
Borage Bistro is gevestigd in het hoogste gebouw van Kaapstad – the Portside Building. Een (bescheiden) wolkenkrabber in het hart van het zakelijke district van Kaapstad. Met de komst van het indrukwekkende pand, openden ook enkele nieuwe cafeetjes en restaurants op de begane grond. Waaronder Borage Bistro. Borages kok Frank Marks werkte eerder in vier restaurants uit de top 100 restaurants ter wereld dus eventuele hooggespannen verwachtingen zijn toegestaan. De menukaart is niet uitgebreid, maar wel divers te noemen. Dineren kan hier alleen op vrijdagavond, alle andere dagen is Borage alleen open voor ontbijt en lunch (muv zondag).
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 8.00 – 18.30u. Vrijdag: 8.00 – 21.00u. Zaterdag: 8.00 – 12.00u.
Portside Building, hoek Buitengracht & Hans Strydom Ave, Foreshore
+27 (0)21 418 0992

5. Club Coco, CBD
Deze nieuwe bar/lounge/club in Kaapstad is hip, hot and happening. Trek een sexy jurkje uit de kast en je hoge hakken (niet te hoog, want je moet er de hele nacht op dansen), mannen gaan smart casual (geen gympen, nooit gympen) en bereid je voor op een avond vol cocktails en champagne. Er wordt goed gedraaid, goed voor de gasten gezorgd (denk: nooit een leeg glas) en alles straalt klasse en elegantie uit. Je kunt een tafel boeken of vriendjes worden met de uitsmijter zodat je bij je volgende bezoek op de gastenlijst komt te staan. Of vriendjes worden met mensen die op de gastenlijst staan én een tafel geboekt hebben. Hier trouwens nog eens 16 trendy hotspots in Kaapstad voor je op een rij.
Openingstijden: Vrijdag t/m zondag: 9.00 – 3.00u.
70 Loop Street, CBD
+27 (0)72 673 6869 

6. Shift Espresso Bar, Green Point
Green Point is sinds juni 2014 een leuk koffietentje rijker. En niet zomaar eentje, want behalve het leuke interieur van Shift, is ook de koffie niet wat je gewend bent. Natuurlijk staan de gebruikelijke cappuccino’s en Americano’s op het menu, maar de Shift Espresso Bar is veel meer dan dat. Oreos, hazelnoten, ijs en Nutella in je koffie, raar? Hier niet. Want in de Rebellion, Hashtag en Italian Plumber vind je meer dan alleen een shot espresso. En vrouwen opgelet: eigenaar en barista Luigi is een bonus. Uiteraard staat deze nieuwkomer dan ook in de beste koffietentjes van Kaapstad.
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 7.00 – 19.00u.
47 Main Road, Green Point

7. Spasie, Bo-Kaap
Dit underground restaurant is zelfs voor trendy Kaapstad erg nieuw en spannend. Elke week staat er namelijk een andere chefkok achter het fornuis die een van te voren niet bekend diner op tafel tovert. Het gevolg? Een zeer bijzonder concept in de culinaire scene van Kaapstad. Alleen geopend op donderdag- en vrijdagavond en slechts plek voor veertig personen. Kortom: reserveren. Op tijd. Op woensdag mag je hier alleen aanschuiven als je een uitnodiging hebt. Er worden vier of vijf gangen geserveerd met een goed glas wijn. Het heeft iets weg van een mysterieuze dinner party waar je per ongeluk voor uitgenodigd bent, en waar iedereen die bij je aan tafel zit waanzinnig interessant blijkt te zijn. Lees meer over het bijzondere concept van underground restaurant Spasie in Kaapstad.
Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag: 19.00 – 00.00u.
97 Church Street, Bo-Kaap
+27 (0)21 422 1492

8. Seelan, V&A Waterfront
Ook de V&A Waterfront mag een succesvol nieuw restaurant toevoegen aan haar assortiment – Seelan genaamd. In dit restaurant kun je op het grote terras of binnen genieten van de haven en het publiek dat langs komt kuieren. Want het is hier altijd druk. Het restaurant is redelijk chique en serveert vis, vlees, pasta’s en salades. Ook zijn er regelmatig avonden met live muziek. Goedkoop is het niet, en ook een tikkeltje pretentieus. Maar absoluut een newbee die het wel gaat maken in Kaapstad.
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 11.00 – 23.00u.
Quay 5, V&A Waterfront
+27 (0)21 421 4906

9. Molten Toffee, Gardens
Bagels met zalm, tosti’s met mozzarella, pesto en tomaat, glutenvrije muesli en overheerlijke koffie: dit kleine zaakje op Kloof Street opende in oktober 2014 en is een fijne toevoeging aan de hipster tentjes met goede koffie en lekker, gezond eten die Kaapstad rijk is. Eigenaren Robbi en Cian werkten eerst bij Yours Truly (een paar deuren verderop) en deden hier hun inspiratie op om hun eigen zaak te openen. Net als Chalk & Cork gelegen op het gezellige Kloof Street. De zaak is klein, modern ingericht en ook op de stoep staan een paar tafeltjes waar je aan je koffie nipt terwijl het volk langs kuiert.
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 7.00 – 17.00u.
45b Kloof Street, Gardens
+27 (0)21 422 2885

10. Kleinsky’s, Sea Point
Deze delicatessenzaak in New Yorkse stijl wil de Joodse keuken graag een hippe en trendy twist geven. En dat lukt ze aardig. Rugelach, latkes, brisket en andere Joodse hapjes worden door de eigenaren van deze nieuwe zaak met liefde en passie klaargemaakt. Geen idee wat rugelach, latkes of brisket is? Ga dan zeker een keer langs bij Kleinsky’s en bestel één van deze lekkernijen. In Sea Point, de wijk in Kaapstad waar het grootste deel van de Joodse bevolking woont. Als je niet per se zin hebt om de Joodse keuken te ontdekken, is het ook gewoon een leuke hotspot voor een kop koffie, want die maken ze ook erg lekker.
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 8.30 – 20.30u.
95 Regent Road, Sea Point
+27 (0)21 433 2871 

11. Franky’s Diner, Sea Point
Als het we het over een typisch jaren 50’s restaurant hebben, waar denken we dan aan? Juist: milkshakes, burgers, hotdogs, wafels, rode barkrukken en een geblokte vloer. Check! Franky’s Diner in Sea Point profileert zich als authentic 50’s diner en doet ook voor niks onder. Na een Sloppy Joe in dit restaurant in Sea Point heb je geheid zin om alle Grease films opnieuw te bekijken.
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 10.00 – 2.00 uur.
303a Main Road, Sea Point
+27 (0)21 433 0445

Door Salwa van der Gaag

Nieuw is leuk, maar deze 11 beste restaurants in en om Kaapstad en hun jarenlange track record worden natuurlijk niet zomaar overtroffen.

En als je lekker uit eten wilt, maar niet al te veel wilt spenderen bekijk je onze Top 10 goedkope restaurants in Kaapstad.

Houd KaapstadMagazine.nl altijd in de gaten voor het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons via Facebook en Twitter om als eerste te weten wat er allemaal gebeurt in Kaapstad. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
September 2019
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

a4_arts_foundationThe Multi-Faceted Sir Prof Zanele ...

See the work of 25 of KZN's finest emerging artists

Sure_Thing_2Don’t Miss This Young Artist’s ...

Mitchell Gilbert Messina's mock-ups and sketches in Woodstock are all about aspiration

rodan_kane_hartRodan Kane Hart: Making the Most of ...

An expansive gallery and pristine outdoor landscape showcase a free exhibition by a young ...

dales_16Check Out the Everyday Lunch Menu at ...

The Milnerton family eatery also serves tapas

William_Kentridge_2A Monumental Exhibition To Open At The ...

The iconic South African artist’s largest exhibition in Africa in over a decade

tjing_pancakesTuesdays Are Pancake Days At Tjing Tjing

A fluffy soufflé pancake (or two) at Torii at Tjing Tjing House

Kinky BootsSmash-Hit Kinky Boots Extended To 2020 ...

With music by Cyndi Lauper, several Tonys and a Laurence Olivier Award

fpl_5Get Moving in Functional Training Class

Improve your fitness, strength and overall functionality with the Functional Performance ...

royalteaA Tuesday Treat to Share with a Friend

Royaltea at the V&A Food Market is offering a second one of their special teas at half ...

devonvale15Free With Your Food: Specials at ...

From a free glass to a free bottle of estate wine, get something extra with your lunch or ...

sgtpepper152-for-1 Burger or Pizza Deal At Sgt ...

A reason to eat out: Get a free pizza on Tuesdays and a free burger on Thursdays at this ...

Barrs14Your Pharmacy Medicine Delivered For ...

Just Whatsapp or email your request, from basics to travel medications and emergency ...

Om Revolution vinyasa poseHave an Outdoor Yoga Experience with ...

Embrace your inner yogi outdoors

asamisLove Sushi? Asami's Has The Best ...

Get two sushi plates, pay for one, plus women also get 50% off on all cocktails on ...

haskell_wine_1Save On A Gourmet Food and Syrah Wine ...

Sip the renowned wines and taste delicious gourmet food from Haskell Vineyards

OX boat rides 110% Off: See The Marine Big 5 on an ...

Whales, dolphins, penguins, cape fur seals and mola mola (sunfish), an awesome boat trip ...

date night hq#HQDateNight: Served in Pairs, for Pairs

Planning a date or even for catching up with a mate? You’ll want to check out ...

grub&vine_wineFree Wine Tasting Every Wednesday at ...

Grub & Vine’s #VineNight hosts a different wine farm

Vergenoegd_duckrun1Cheer On The Ducks At Vergenoegd Löw

Bring the kids along to experience the Duck Parade

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika