Lekker: het recept voor een Zuid-Afrikaanse melktaart

Onder het mom ‘melk is goed voor elk’ introduceren wij melktaart/milktart/melktert. Natuurlijk uit de Zuid-Afrikaanse keuken.

Taart komt in vele soorten en maten: slagroomtaart, kersentaart, mokkataart – bij elke feestelijke gelegenheid staat er wel eentje in de koelkast. Toch een tikkie standaard, vinden wij. Daarom laten we je graag kennismaken met dit Zuid-Afrikaanse recept voor melktaart. We durven te wedden dat je die nog niet eerder aangeboden hebt gekregen!


Het Zuid-Afrikaanse recept voor melktaart: lekker en origineel!

Zo maak je melktaart:

Ingrediënten:
Voor de bodem
250 gram bloem
125 ml melk
75 gram roomboter
75 gram suiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling
1 liter melk
50 gram suiker
25 gram bloem
25 gram custardpoeder
3 eieren
1 vanillestokje
kaneelpoeder
snufje zout

Bereidingswijze (1 uur):

Deeg
1. Mix de boter en de suiker door elkaar en roer hier het ei doorheen.

2. Voeg vervolgens het bakpoeder, de bloem en het snufje zout aan bovenstaand geheel toe.

3. Giet de melk erbij en blijf mixen, totdat het deeg een samenhangend geheel vormt.

4. Vet een taartvorm in met een beetje roomboter. Doe hier het beslag in.

Vulling
5. Verwarm 750 melk in een pannetje (niet laten koken) en los de suiker hierin op.

6. Mix de overige 250 ml melk met het custardpoeder en de bloem.

7. Klop vervolgens twee eierdooiers en een heel ei, voeg hier een snufje zout aan toe en meng alles met stap 6.

8. Giet stap 6 en 7 bij stap 5 en voeg de merg van het vanillestokje toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en op vla begint te lijken, maar laat het geheel niet koken!

9. Laat het mengsel afkoelen. Klop de overige twee eiwitten stijf en schep deze over de ‘vla’.

10. Giet het geheel over het deeg in de taartvorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

11. Versier je Zuid-Afrikaanse melktaart met kaneelpoeder en suiker.

Tip: melktaart is zowel warm als koud te serveren, allebei even lekker!

Eet smakelijk!

De Zuid-Afrikaanse keuken heeft veel te bieden voor de zoetekauwen onder ons: probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor mierzoete koeksisters uit Zuid-Afrika of bak lekkere Zuid-Afrikaanse vetkoeken.

Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter en schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van het laatste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.

Mon
H:16°
L:
Tue
H:13°
L:
Wed
H:16°
L:10°
Thu
H:16°
L:10°
Fri
H:17°
L:
Sat
H:20°
L:
Sun
H:24°
L:10°
collage cocktailbarren kaapstad9 x onmisbare cocktailbars van Kaapstad

Welke cocktailbars mag je niet overslaan tijdens je vakantie in Zuid-Afrika?

Blog Ryanne‘Gewoon, een normale dag in ...

De allereerste dag van mijn avontuur bij KaapstadMagazine.nl staat op het punt ...

Whale watching9 x redenen om walvissen in Hermanus te ...

Tussen juli en december zwemmen de southern right wales volop rond in de Kaap

Airbnb Kaapstad Zuid-Afrika17 x leuke ‘Nederlandse’ Airbnb ...

Wees welkom bij deze gastvrije Nederlandse Airbnb-ers overal in ...

Bot River Barrels & Beards17 x hier-wil-je-zijn op Bree Street

Toffe restaurants, cafés en winkels in de hipste straat van Kaapstad

kayakken in HermanusKayakken tussen de walvissen in Hermanus

Alternatieve manier van walvissen spotten bij Kaapstad

Christiaan Greyling Trail Run Fundraiser10 x fijne (en uitdagende) ...

Hardlopen in de (sportieve) Moederstad: gezond, gratis en geweldig

Sightseeing Bus Tours Groot Constantia16 x de leukste dagtours in en om ...

De meest bijzondere dagtours en excursies voor tijdens je vakantie in ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!