Recept voor boboti(e) uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

KapstadtMagazin.de

Populair Zuid-Afrikaans eten: het recept voor boboti(e)

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Provinz der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Populair Zuid-Afrikaans eten: het recept voor boboti(e)

Van alle gerechten die de Zuid-Afrikaanse keuken rijk is, is boboti/bobotie/bobotjie zonder twijfel het bekendste (en misschien wel lekkerste)

Wist je dat het eerste recept voor boboti(e) in 1609 in een Nederlands kookboek verscheen? Het waren waarschijnlijk de kolonisten van de Verenigde Oost Indische Compagnie die dit gerecht in Zuid-Afrika introduceerden. En daar zijn we ze erg dankbaar voor, want dit Zuid-Afrikaanse eten kun je met recht een smaaksensatie noemen.

Om daarover te kunnen oordelen, zul je echter eerst de keuken in moeten. Want de lekkerste boboti(e) maak je natuurlijk zelf. KaapstadMagazine.nl geef je een duwtje in de rug met dit populaire Zuid-Afrikaanse recept.


Het Zuid-Afrikaanse gerecht boboti(e) kun je met recht een smaaksensatie noemen. Oordeel zelf!

Zo maak je boboti(e):

Ingrediënten:
1 kilo gehakt
2 gesneden uien
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 dikke snee witbrood
6 amandelen, in kwartjes
4 laurierbladeren
250 ml melk
125 gram rozijnen (zonder pit)
1,5 eetlepel suiker
1 eetlepel currypoeder
0,5 eetlepel kurkuma
2 theelepels zout
1 eetlepel sambal
0,5 theelepel peper
sap van 1 citroen
olijfolie

Bereidingswijze (1,5 uur):

1. Verhit olie in een pan en bak de gesneden uien goudbruin.

2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.

3. Week het brood in de melk en kneed het sneetje fijn. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe (op 1 ei, een half kopje melk en de laurierbladeren na) en meng deze met het gehakt- en uienmengsel.

4. Schep alles in een ingevette ovenschaal.

5. Rol de laurierblaadjes op en steek ze rechtop in de boboti(e).

6. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten.

7. Klop het ei, voeg hier melk aan toe en giet dit, na ongeveer 15 minuten in de oven, over de schotel.

Tip:  Serveer de boboti(e) met chutney en rijst.

Eet smakelijk!

Zuid-Afrikaanse gerechten zijn natuurlijk niet compleet zonder voorafje en dessert. Onze tip: begin met het Zuid-Afrikaanse recept voor butternutsoep en neem een lekkere malvapudding uit Zuid-Afrika toe.

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief en volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter en om altijd op de hoogte te blijven van het leukste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika. Mooie foto’s van de Moederstad posten we iedere dag op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
Maart 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Comedy on Kloof comedy shows on TuesdayAffordable, weekly comedy show in Cape ...

Comedy on Kloof brings the city’s funniest

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika