Reisverhalen uit Kaapstad

Inside information over Kaapstad uit persoonlijke reisblogs

Kaapstadmagazine.nl is erop gebrand alle hoogtepunten en inside tips van Kaapstad voor je op een rijtje te zetten. Wat zijn de beste restaurants in Kaapstad? De mooiste clubs van de Moederstad, de leukste dagtrips in en rondom Kaapstad, de mooiste wine estates in Stellenbosch?

Dagelijks vertellen we je waar je moet zijn, wanneer en met wie om het beste te halen uit je vakantie in Kaapstad.  

Maar hoe goed wij ook kunnen vertellen hoe leuk alles in volgens ons Kaapstad is, het is soms leuker om persoonlijke ervaringen van mensen te lezen die echt op locatie zijn geweest, die iets hebben ervaren.

Daarom hebben wij enkele leuke fragmenten uit reisverhalen en reisblogs uit Kaapstad genomen van mensen die een tijdje in deze stad op vakantie waren, stage liepen of woonden.

Via deze reisblogs uit Kaapstad krijg je een nog betere indruk van wat er allemaal in Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika te beleven valt.

Jasper Brand (20) is stagiair in Kaapstad en had afgelopen maand zijn ouders op bezoek. Samen maakten ze een reis door het Krugerpark. Lees hier een impressie van zijn avonturen.

Ontzettend indrukwekkend om in het park rond te rijden, en het besef dat niet wij maar de dieren daar de baas zijn werd ons vrij snel duidelijk toen we in een kudde buffels terecht kwamen. Eerst waren het er 2, toen 4, en we eindigde met een stuk of 20/30 die de auto vrij professioneel omsingeld hadden.

Hier en daar een schrapende hoef, uit de klauwen gegroeide koeien die zich iets te dicht bij de auto bevonden en 2 lichtelijk paniekerige ouders maakten een scenario dat toch wel als angstig omschreven kan worden!

Helaas geen luipaard, wel een familie leeuwen inclusief jongen die op jacht waren. Een van de leeuwen rende in volle sprint langs onze truck heen, en ondanks waarschuwingen niet met armen/hoofden uit de truck te hangen, was pa met een telelens van 30cm bezig een mooi plaatje te schieten.

Juist op dat moment zag de leeuw deze lens/de arm van pa en ik zag een lichte twijfeling in zijn ogen langs schieten. Springen en een poging wagen een avondmaal te scoren of verder rennen?

Gijs Hoondert (21) is eveneens stagiair in Kaapstad. Hij pakte samen met een vriend de Khayelitsha Express door een van Kaapstad’s grootse townships, waar hij tijdens een van de stops een erg interessante lunch voorgeschoteld kreeg.

Khayelitsha is de grootste en snelst groeiende township van Kaapstad waar op dit moment zo’n miljoen mensen wonen. Al deze mensen wonen in shacks, zelfgebouwde hutten van golfplaten en ander materiaal. Erg confronterend om te zien dat in een klein hutje, met een oppervlakte van een paar meter, een gezin met 3 kinderen woont.

Op een tafel langs de kant van de weg stond een kunststof krat met daarin misschien wel 20 verschroeide schapenkoppen. Naast de tafel stond een grote ketel met kokend water, waar ze deze 120 minuten in laten koken. Na het koken worden de koppen doormidden gehakt en open gelegd zodat je met een lepel of vork eruit kan eten. Het zag er wel zo ontzettend ranzig uit!

Hierna zijn we door gereden naar een groot buurthuis waar we een lunch kregen. Voor dat we langs het buffet mochten lopen werd er eerst nog uitgebreid in het Afrikaans gebeden, hierna mochten wij als eerste naar het buffet toe.

Normaal zou ik dol blij zijn dat ik als eerste m’n eten mag halen, maar drie keer raden wat voor vlees we mochten eten? SCHAAP! Ik heb denk ik twee happen van dat vlees genomen, ik kon het gewoon echt niet weg krijgen. Ik schaamde mijzelf best wel, omdat ik wist dat er buiten 400.000 mensen leven die er een moord voor zouden begaan.

Chloe Masser (21) is stagiaire in Kaapstad en heeft ’s werelds hoogste bungeejump in Bloukrans gedaan. Twijfel je nog of jij durft? Lees hier hoe zij de sprong heeft ervaren

Daar loop je dan 216 meter boven een dal over een brug die gemaakt is van een paar balkjes en wat schroefjes. Eenmaal boven natuurlijk even checken of het gigantische gewicht dat op het papiertje staat werkelijk bij jou hoort en dan wordt je ingedeeld.

Zo stoer als ik ben bood ik mezelf aan om als eerste te gaan. Door de zenuwen kon ik alleen nog maar lachen eigenlijk, dus voordat ik het wist stond ik met mijn tenen over het randje; ‘Hoezo niet naar beneden kijken? OWWWW F*CKING HELL ik snap al waarom!!!’ Het enige wat ik op dat moment dacht is: Ze gaan mij dus echt niet duwen he, ik spring zeker wel zelf!!!

Dus: ONE, TWO, THREE, SPRINGGGGG!!! Wat je dan voelt daar heb ik werkelijk geen woorden voor, wat je op dat moment doet gaat tegen alle principes van je lichaam in. Een vrije val van 180 meter, ogen open en WAUWW! ZO VET

Wil je meer reisverhalen uit Kaapstad lezen? Bekijk dan eens de reisblogs die onze huidige en vorige stagiair(e)s bij KaapstadMagazine.nl hebben geschreven.

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Wed
H:26°
L:15°
Thu
H:25°
L:14°
Fri
H:20°
L:13°
Sat
H:23°
L:15°
Sun
H:23°
L:14°
Mon
H:22°
L:14°
Tue
H:20°
L:14°
Test Kitchen restaurant KaapstadTwee Zuid-Afrikaanse restaurants in top ...

Spectaculaire tuimeling voor The Test Kitchen – La Colombe stijgt (licht) ...

blue cafe 7 x hidden gems in Kaapstad (deel II)

Omdat de Moederstad (ook voor ons) nog altijd de nodige geheimen kent

maxine en elsa‘Toeristen hebben geen idee wat voor ...

Dierenactiviste Maxine Prins voert met haar stichting Moomba een felle strijd ...

pinaccle 18 x mooie golfbanen in Zuid-Afrika

Prachtige golf courses (in willekeurige volgorde) die je niet mag missen ...

Cape Winelands Wow Cape Town ToursHet weer in Kaapstad in april

Afscheid van de Zuid-Afrikaanse zomer nadert...

golf2Exclusieve golfreizen in Zuid-Afrika

Naast een vakantie vol golfplezier, pak je ook meteen die andere twee G’s ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!