Mojito

Café Mojito Restaurant & Cocktail Bar in Kaapstad

Open from Mon - Sun 10:00 - 02:00
Always easy going and always happy.
 
+ 27 (0)21 422 1095
265 Long Street, Cape Town
mojitocafe@mweb.co.za
Cafe_Mojito
Cafe Mojito

Café Mojito Restaurant & Cocktail Bar in Kaapstad

Welkom in ‘Klein Cuba’ op Long Street - waar het elke dag happy hour is! 

Café Mojito is een klein, tropisch Cubaans restaurant annex cocktailbar op Kaapstad’s meest bruisende straat: Long Street. Vraag een willekeurige voorbijganger naar de leukste bar waar ze lekkere en betaalbare cocktails verkopen – en ze wijzen je geheid de weg naar Café Mojito. Het is  een van de favoriete Kaapse hangouts van locals en toeristen.

Het feit dat ons kantoor tegenover Mojito zit helpt daar zeker bij, maar het is by far dé leukste en beste plek op Long Street – niet in het minst dankzij het feit dat Café Mojito elke dag happy hour heeft. En waar happy hour staat, zou eigenlijk happy hours moeten staan.

Want bij Mojito is het elke dag tussen 17u en 19u happy hour(s) en betaal je slechts R25 voor cocktails, R20 voor een dubbele shot of een mix en heb je voor R80 een emmer met daarin vijf biertjes (Castle of Black Label). Maar de naam geeft natuurlijk weg wat de absolute nr. 1 cocktail is die je bij Mojito wil bestellen... juist!

mojito cocktailbar kaapstad

De bar staat onder aanvoering van een Nederlandse eigenaar, Kenneth. Gezien het feit dat hij geboren werd in Zuid-Amerika en daarna enkele jaren in Cuba en de Caribbean doorbracht, maakt dat hij precies weet wat Café Mojito nodig heeft, om niet eens te spreken over de perfecte mojito. “Ik hou van de zon, de rum, de cultuur en de sfeer van die regio. Toen ik Mojito in 2013 overnam, had de plek die sfeer al. Toen ik voor de eerste keer binnenliep, wist ik dat ik hier wilde zijn. Iets veranderen wilde ik niet, iedereen vindt het hier te gek zoals het is! Ik voeg alleen een beetje extra Cubaanse smaak toe,” glimlacht hij.  

Zo is de bekende eiland-stijl bar in de hoek in ere gebleven, een heerlijk plaatje bij binnenkomst op een zomerse dag. Het décor van de bar bestaat uit een mix van klassieke portretten aan de muur en rustieke meubels – het doet denken aan de romantiek en tegelijkertijd mysterieusheid van Zuid-Amerika. De ventilators aan het plafond, die hoogstwaarschijnlijk vooral om praktische redenen geinstalleerd zijn – geven ook het idee van een post-koloniale, Colombiaanse cigar lounge. Daar heeft ook de mooie muurschildering van de legendarische Che Guevara van alles mee te maken natuurlijk.

uitgaan kaapstad

Hoewel ze allemaal heerlijk zijn, is de mojito natuurlijk een absolute must-taste. Het is de mix van de meest verse ingrediënten, de kleurrijke samenstelling en de perfecte bereiding die de reputatie van het drankje en de hele bar al jaren in stand houdt.

“De Cubaanse vibe is niet de enige vibe van deze bar, Mojito trekt een bijzonder multidimensionaal publiek,” vertelt Kenneth. “Mensen van alle kleuren, lifestyles en afkomstig uit landen van over de hele wereld. Wat ze gemeen hebben is dat het mensen zijn die de vrijheid van expressie omarmen. Mojito is vooral een smeltkroes van mensen waar geen plek is voor pretenties.”

bars kaapstad

Naast een smeltkroes van bijzondere mensen, is het ook een smeltkroes van heerlijke snacks en dito drankjes. Zo is de Hurricane Sunrise – een mix van Red Heart Gold rum, Olmeca tequila, grenadine, sinaasappel- en ananassap – een van onze favorieten. Qua snacks scoren de toasted sandwaches, tapas, burgers en pizza’s erg hoog. Als er daarna nog ruimte is, gaan de toetjes er bij ons trouwens ook altijd in.

“Mojito heeft altijd bekend gestaan om haar burgers, die we altijd nét even anders dan de rest maakten,” legt senior manager Joshua Peach uit. “Maar mijn persoonlijke favoriet zijn de fajitas – vooral om het feit dat je eerst een paar minuten bezig bent om je eigen fajita te bereiden voordat je hem in je mond stopt. Als het dan zover is, is het een kliederige maar heerlijke bedoening, je kan zo lekker met je eigen eten spelen!”

uitgaan kaapstad

Qua drankjes zijn er naast de mojito nog een 24-tal andere smaakvolle cocktails om uit te kiezen. Kom op een willekeurige middag of avond Mojito binnen en je ziet het overgrote deel van de clièntele nippend aan een van de vele cocktails, genietend. Maar ook met de uitgebreide bier- en wijnselectie van de bar is niets mis, net als de vele mixdrankjes of gewoon een straight up tequilashot – net waar je zin in hebt.

En ja, die happy hours dus. Elke dag tussen 17u en 19u happy hour(s) betaal je slechts R25 voor cocktails, R20 voor een dubbele shot of een mix en heb je voor R80 een emmer met daarin vijf biertjes (Castle of Black Label). Op donderdag hebben de vrouwen extra mazzel: dan geldt de happy hour-regel op een deel van het cocktailmenu niet alleen tussen 17u en 19u, maar de hele dag! Op woensdag is er daarnaast nog een heerlijke dinner special, waarbij je twee stukken vlees van 200 gram of burgers (kip en vegetarisch) krijgt voor de prijs van 1. Daar worden waarschijnlijk vooral de mannen dan weer blij van.  

bars kaapstad

Live muziek: check. Elke maandagavond treden vanaf ongeveer 21u de Rivertones op in Mojito. Dat betekent heerlijke reggae en Bob Marley klassiekers in tha house.

Kortom: Café Mojito laat zich als hangout moeilijk in een paar woorden vatten – het is een fantastische plek om mensen te kijken vanaf het terras, de bruisendheid van Long Street aan je voorbij te laten gaan, een fantastische cocktail en borrelspot (vooral tijdens de happy hours), een live music bar, een prima restaurant en een levendige uitgaansspot. Maar boven alles is het een fijne plek met een mooie, kleurrijke mix aan mensen waar pretenties niet verder komen dan de drempel.

Tip: Het kan op sommige dagen behoorlijk druk worden bij Mojito – reserveren kan geen overbodige luxe zijn (zeker tijdens happy hours). Mojito is elke dag van 10.00u ‘s morgens tot 02.00u ‘s snachts geopend.

Rekening: Tapas kosten tussen R20 en R60 per stuk, een platter met je vier favoriete tapas kost R150. Broodjes beginnen bij R22 en lopen op tot R50, signature dishes variëren tussen R65 tot R95 per stuk, burgers kosten R54 per stuk. Salades kosten tussen R58 en R70, pasta’s gaan voor R50 over de toonbank en een pizza margherita (R40) kan voor R5-R10 per stuk worden aangevuld met verschillende toppings. Een biertje kost tussen R20 en R26, een glas of fles wijn kost tussen R25 en R170. Cocktails beginnen bij R37 en de duurste van het menu kost R75.

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe, leuke en hippe eetgelegenheden en bars in Kaapstad houd je ons in de gaten via Facebook en Twitter. Schrijf je nu ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad plaatsen we regelmatig op Instagram.

Events In Kaapstad
Februari 2017
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

John Bauer - 1Ceramic Classes with John Bauer Art

Delve into new creative projects!

Villains Ale House Logo 2DJ nights at Villain’s Ale House

Kick start your weekend with DJ nights every Thursday, Friday and Saturday

Glowing Rooms 3Glowing Rooms SA offers a special ...

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed ...

Villains Ale House Logo 2Meet the Beer at Villain’s Ale House

Meet the various curators of craft beer at Villain’s Ale every Wednesday!

Cape Quarter Financial Services Fight NightFinancial Services Fight Night at Cape ...

Join The Armoury Boxing Club at this annual charity fundraiser that packs a ...

Wake Board Ultimate XUltimate X Festival

South Africa’s premier action sports festival tail-whips into Cape Town with ...

To Love or Not - 1To Love or Not to Love: A Street View

Delve into the reality of ‘street couples’

Maynardville - 4Romeo and Juliet Ballet at Maynardville ...

In fair Maynardville…

Spur Winter Trail Run SeriesThe 2017 Spur Summer Trail Series®

Run wild and free this summer with this top-notch trail series

Slave descendantsMy Naam is Februarie - Identities ...

View a historically significant calendar and listen to audiobooks in ...

MonarkLive Summer Concerts at Vergenoegd Wine ...

Rock on dude!

MaynardvilleShakespeare in the Park at Maynardville ...

See Shakespeare’s well-known tale of passion, love and confusion, Twelfth ...

Slug & Lettuce Kloof Street Bar and Restaurant in Cape TownDate Night Steak Special at Slug and ...

Treat your loved one to this awesome 2-for-1 deal that includes a bottle of wine

High five Kiting in Cape Town Kitesurfing Lessons Special

Learn to kitesurf but leave the soaring costs behind

I Love Big Bay Spring MarketI Love Big Bay Market

Put a spring in your step at this fabulous evening market

Find your spot#FindYourSpot with Place in the Sun ...

Col'Cacchio invites you all to come and try their custom designed pizzas and ...

Orphanage-cocktail-emporium-winesCocktails and Dancing at Orphanage ...

Make Thursdays memorable with deep house and drinks at Cape Town’s favourite ...

De Grendel Wine Farm WineWine Tasting at De Grendel in ...

Enjoy a serene sampling experience in Cape Town’s Northern Suburbs

Avontuur Wine and Macaron PairingSpecialist Tastings at Avontuur Wine ...

Spice up your winery experience with one of these delectable monthly pairings

Galileo Open Air Cinema Cape TownThe Galileo Open Air Cinema in the Cape ...

Grab some snacks and get ready to watch your favourite films beneath the stars ...

The Galileo Open Air Theatre V&A WaterfrontThe Galileo Open Air Cinema at the V&A ...

Get your weekly dose of classics, dramas, action movies and more at these ...

WSDC Shark Jumping 4White Shark Diving Company’s Shark ...

Witness a once-in-a-lifetime spectacle – a great white shark breach – with ...

AWOL-City-cycle-tour-6.jpgCape Town City Cycle Tour with AWOL ...

Discover the rich history of Cape Town’s CBD in an active, engaging way with ...

Manga Logo2-for-1 Stir-fry Special at Manga ...

Buy one portion of noodles and get another free at this seaside spot on ...

Summertide Art Exhibition 2016Summertide Art Exhibition

Add a pop of culture into your summer with this exquisite exhibition

Hout Bay Dental Studio 2016 3Professional Teeth Cleaning Special at ...

Spruce up your pearly whites with this 20% discount for CapeTownMagazine.com ...

Vista Parties Ocean Adventurer 3Vista Parties Ocean Adventurer Birthday ...

Celebrate your child’s special day out to sea with this Atlantic Seaboard ...

Excentric InteriorShellac Manicure-centric and ...

Spoil yourself with one of these signature nail treatments and receive a 50% ...

blokes-hair-foundry-logo.jpgFake Fridays Haircut Special at Blokes ...

Pair a bespoke haircut with a cold beer every Thursday for just R190

kids birthday party venue idea at waterworld strandWaterworld Strand Water Park’s Free ...

False Bay’s finest family fun zone is offering a complimentary game of mini ...

Wine and cheese platter from Peter FalkeSundowners at Peter Falke Wine Farm in ...

Toast dusk with fine wine, gorgeous cheese platters and tasty salads

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!