CapeTownMagazine.com

16 x de leukste markten in Kaapstad

Unwrapping Cape Town with you.
Also engage with our other channels
to find something you don't want to miss.
 
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

16 x de leukste markten in Kaapstad

Food & vintage markets in de Moederstad: wat ons betreft staan ze allemaal op je to-do lijstje 

Het is één van de dingen die Kaapstad zo’n ontzettend ‘lekkere’ stad maakt: de verschillende food markets die eens per week (of vaker) hun stalletjes opzetten. Tijdens je vakantie in Zuid-Afrika moet er wat ons betreft minimaal één op je to-do lijst staan. Twee, eigenlijk. Nou vooruit, drie. Minimaal. Maar liever doe je ze allemaal. 

Speaking of: dit is de ultieme bucketlist voor je vakantie in Kaapstad - 50 things to do in Cape Town before you die. Hoeveel kun jij er al afvinken?

1. Neighbourgoods Market, The Old Biscuit Mill, Woodstock
De meest populaire markt van Kaapstad, zowel bij locals én toeristen. Oesters, kakelvers brood, Franse kazen, cupcakes en macaroons, eggs benedict, paella, dimsum, sushi, vers geroosterde koffie, bagels met zalm én een fantastische zaterdagochtendvibe. En mocht je ernstig behoefte hebben aan kroketten of poffertjes: hier vind je ‘The Frying Dutchman’ die je Hollandse honger stilt. Naast eten en drinken is er ook een gedeelte waar je (lokaal ontworpen) kleding en accessoires vindt. In het hoogseizoen is het hier druk, héél druk. In het laagseizoen eigenlijk ook.
The Old Biscuit Mill, Albert Road, Woodstock
Elke zaterdag van 9.00 - 14.00 uur


De 'Old Biscuit Mill' is een begrip in Kaapstad

2. Oranjezicht City Farm Market, Granger Bay
Vroeger was de tuin van de premier van de Westkaap - Helen Zille - in Oranjezicht de plek waar deze zaterdagmarkt plaatsvond, sinds eind 2014 is dat niet langer zo. Tot op heden is de naam echter nog niet veranderd. Vandaag de dag moet je ervoor naar Granger Bay rijden, praktisch naast de V&A Waterfront. De verschillende stalletjes verkopen dezelfde lekkernijen, maar nu heb je er gratis en voor niks een uitzicht over de oceaan bij. 
Granger Bay (naast de V&A Waterfront)
Elke zaterdag 9.00  – 14.00 uur


Wat ons betreft een heerlijk stukje aan de Oceaan: elke zaterdagochtend in Granger Bay. 

3. Hout Bay Harbour Market, Hout Bay
Deze markt is een grote trekpleister voor het kustplaatsje Hout Bay, op een kleine 20 minuten rijden van Kaapstad. Aan het einde van de haven is het het hier elk weekend een komen en gaan van mensen op zoek naar lekkere etenswaren, verse vis uit de oceaan, een goed glas wijn of een koud biertje, live muziek en gezelligheid. Doordat je hier het hele weekend terecht kunt (in tegenstelling tot veel andere markten), is het vaak niet zo druk.
31 Harbour Road, Hout Bay
Vrijdag: 17.00 - 21.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.30 - 16.00 uur

bay harbour market kaapstad
De Bay Harbour Market in Hout Bay staat vooral bekend om de fijne sfeer en dito live muziek 

4. De Mojo Market, Sea Point
Deze ‘new kid on the block’, gelegen in Sea Point, is elke dag van 9.00u tot 21.00u open. Het grootste voordeel; de indoor food & lifestyle markt is overdekt - perfect voor de wat druilerige dagen in Kaapstad. Verder heeft de Mojo Market meer dan vijftig kraampjes waaronder stalletjes met allemaal lekkers zoals typische Afrikaanse bunny chow (een wit brood gevuld met curry), pizza, sushi, broodjes falafel, dim sum enzovoort.. Als je uitgegeten bent, kun je altijd nog een leuk souvenirtje scoren - in de rechter- en linkerhoek van Mojo zitten namelijk kleine winkeltjes. 
Elke dag van 9.00 tot 21.00u 
34 Regent Road, Sea Point


De fijne ongedwongen sfeer maakt dat je uren op de Mojo Market kan zijn.. 

5. City Bowl Market, Gardens
In Hope Street tuigt twee keer per week de City Bowl Market op. Elke donderdagavond en zaterdagochtend is het hier (in een overdekte ruimte) een gezellige drukte van mensen die afkomen op de lekkere etenswaren, sfeer en live muziek. Bonus: de uitgebreide vintage sectie in kleding en accessoires die één keer in de maand plaatsvindt. De markt is minder in trek bij toeristen, maar bij locals zeker een favoriet.
14 Hope Street, Gardens
Donderdag 16.30-20.30 uur
Zaterdag: 9.00 -14 uur 


leuke markten kaapstad
Een populaire onder vooral locals: de City Bowl Market 


6. Earth Fair Food Market, St Georges Mall, CBD
Elke donderdagmiddag is het op deze markt in het centrum van Kaapstad een walhalla van verse en smakelijks snacks zoals dimsum, cupcakes, paella en vrijwel al het andere dat lekker is voor de lunch. Geen grote markt, ‘slechts’ een straatlengte. Tip: de ijscokraam en de Sweet Dreams-kraam (caramel fudge). 
St. Georges Mall, CBD
Elke donderdag: 11.00 - 15.00 uur


Een straatlengte vol lekkers 


7.
Market on the Wharf, V&A Waterfront
De markt met als motto ‘Experience Goodness’ is gevestigd in de V&A Waterfront (naast het Two Oceans Aquarium). Niet dezelfde sfeer die je in Woodstock, Hout Bay en op de City Bowl Market vindt, maar wél hetzelfde lekkere eten, verse sappen, vele smaken biltong en de rest van de veelvoud aan keuze. Veel toeristen die dwalend door de Waterfront op deze markt stuiten, maar ook locals die hier graag hun boodschappen doen. 
Dock Road, V&A Waterfront
Maandag tot en met zondag: 9.30 - 19.30 uur 


De Market on the Wharf heeft voldoende keuze aan lekkers

8. The Watershed, V&A Waterfront
Op een steenworp afstand van #6 vind je The Watershed. De ‘jongste’ markt in dit lijstje, want de markt werd pas in 2014 geopend voor het publiek. Wie zin heeft in lekker eten en drinken heeft hier niet veel te zoeken, maar wie houdt van design, leuke ‘hebbedingetjes’ en bijzondere souvenirs en cadeaus, is hier zomaar een paar uur zoet. Meer dan 150 pop-up kraampjes en vertegenwoordigers van grotere winkels in de stad verzamelen zich hier.
Dock Road, Waterfront
Maandag tot en met zondag: 10.00 - 19.00 uur 

watershed markt kaapstad
The Watershed: vooral voor liefhebbers van alles wat leuk, mooi en bijzonder is (en niet per se eetbaar)

9. Root 44 Market, Stellenbosch
Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze markt aan de R44 tussen Somerset West en Stellenbosch, op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad. Root 44 beschrijft zichzelf als ‘de markt die weet waar de Zuid-Afrikaan van houdt’: goed eten, dito wijn, koud bier en live muziek. Naast al het heerlijks vind je er ook een kraampjes met kleding, sieraden en handgemaakte tassen. Het fijne aan deze markt: er zijn genoeg zitplekken om neer te strijken met je net gekochte lekkers. En misschien nog wel fijner: er is voor kinderen een speeltent aanwezig.
Corner of R44 & Annandale Road, Stellenbosch
Zaterdag en zondag: 10.00 - 16.00 uur


De Root 44 Market in Stellenbosch: leuk!


10. Blaauwklippen Vineyards Family Market, Stellenbosch
We blijven in Stellenbosch, en rijden door naar De Blaauwklippen Family Market. Deze markt staat bekend als één van de meest kindvriendelijke markten van de Westkaap. Het begon in maart 2011 als een event dat één keer per maand zou plaatsvinden. Echter, toen men doorhad dat niet alleen Stellenbosch, maar ook mensen van elders elke maand stonden te trappelen om hier te eten, drinken, te loungen in het gras, leuke dingen te kopen en te luisteren naar de live muziek, werd de markt een wekelijks terugkerend geheel. Tip: hier verkoopt een Vlaams stel lekkere kroketten en oliebollen.
Blaauwklippen Vineyards Wine Estate, Stellenbosch
Zondag: 10.00 - 15.00 uur


Had je liever een kaas-, vlees- of garnalenkroket gewild?


11. Slow Food Market, Stellenbosch 
Deze markt - ook in Stellenbosch - vindt haar inspiratie uit de Slow Food beweging. Het heeft als doel om lokale producten te verkopen voor een goed, schoon en eerlijk voedselsysteem. Elke zaterdagochtend wordt er bij de Oude Libertas genoten van heerlijk eten, mooie wijnen en bijzonder design. Omringd door wijngaarden en grote eikenbomen is de markt een fijne plek om het weekend op een trage, relaxte manier in te luiden of af te sluiten.
Oude Libertas Road, Stellenbosch 
Zaterdag: 09.00 - 14.00u


Lekker een ochtend rustig aandoen op de markt in Stellenbosch 

12. Blue Bird Garage Foods & Goods Market, Muizenberg
Eén van de best bewaarde geheimen uit de Westkaap is de Blue Bird Garage Market, die elke vrijdagavond in het lieflijke dorpje Muizenberg opgebouwd wordt in een oude vliegtuighangar. Muizenberg ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad en een bezoek aan de markt kan mooi als afsluiting van de dag als je de pinguïns in Boulders Beach bezocht hebt of de roadtrip naar Cape Point gemaakt hebt. Plus: de prijzen zijn op deze markt opvallend goedkoper dan veel van de markten in Kaapstad. En ook: weinig toeristen, een leuke local affair
39 Albertyn Road, Muizenberg
Vrijdag: 16.00u - 22.00u


Fiesta: een van de lievelingskraampjes op de Blue Bird Market in Muizenbberg

Andere leuke markten in Kaapstad (waar je niet per se kunt eten)

13.
Greenmarket Square, CBD
Dit is dé plek in Kaapstad om souvenirs te kopen. Ok, je moet wel bestand zijn tegen ietwat 'opdringerige' verkoopmannen- en vrouwen, en het niet erg vinden dat vrijwel elk stalletje dezelfde spullen verkoopt. Als je daar doorheen kunt kijken en houdt van de typisch Afrikaanse rommelige, gezellige sfeer, dan vind je Greenmarket Square in het hart van Kaapstad zeker een leuke plek. Let op: als je niet flink afdingt, ben je een dief van je eigen portomonnee.. Eerst minimaal de helft eraf, en dan pas verder onderhandelen. En altijd blijven lachen.
Greenmarket Square, CBD
Maandag tot en met vrijdag 9.00u – 16.00u

Zaterdag en zondag: 9.00u – 15.00u


Greenmarket Square: het lijkt allemaal hetzelfde, en dat is het vaak ook. Maar daarom niet minder leuk.


14. Milnerton Flea Market, Milnerton
Wij vermoeden dat de uitspraak 'van alle markten thuis zijn' hier vandaan komt. Vergelijk het met een grote Koningsdagvrijmarkt die elke zaterdag en zondag langs de Marine Drive tussen Kaapstad en Blouberg uitgestald wordt. Meer dan 100 kraampjes met kleding, huishoudelijke apparaten, rotzooi uit de jaren '70 (of noemen we dat dan vintage?) en gewoon allerlei dingen die mensen graag uit hun huis verbannen. Let op: afdingen moet! En kom op tijd, anders is het leuke spul al weg.
Racecourse Road, Milnerton (aan de R27 richting Blouberg)
Zaterdag en zondag: 8.00 - 14.00 uur (niet bij slecht weer)

markt kaapstad
Elke dag Koningsdag op de Milnerton Flea Market in Milnerton

15. Church Street Antiques Market, CBD
Misschien is 'markt' een te groot woord voor de paar kraampjes die elke dag (door de week) in het kleine straatje Church Street in het centrum van Kaapstad hun kraampjes optuigen. Soms zijn het niet meer dan 10 kraampjes van (veelal oudere) mensen die het leuk vinden om hun tassen, ringen en boeken uit vroeger tijden ten toon te spreiden. Maar de sfeer is leuk (niet in het minst door de bijzondere ligging van Church Street), en wie goed zoekt komt bijzondere dingen tegen. Tip: lunchen of koffie drinken bij Cafe Mozart temidden van de marktkraampjes. 
Church Street (zijstraat van Long Street, ter hoogte van Wale Street)
Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 16.00u


Ok, misschien is het woord 'markt' voor de paar kraampjes in Church Street iets teveel eer, maar het is leuk genoeg voor zij die van kleine prullaria en zilverwerk houden

16. De bloemenmarkt op Adderley Street
Ben je in de buurt van Long Street? Dan is het leuk om langs de bloemenmarkt te lopen op Adderley Street (tussen Strand- en Darling Street). Alle kleurvolle bloemen en lieve verkopers fleuren hoogstwaarschijnlijk je dag op! Leuk weetje; de Flower Market is een van de oudste markten van Kaapstad.
Maandag tot zaterdag; 07.00u tot 16.00u 
13 Adderley Street, CBD


Je kan bijna niet weggaan zonder een bosje bloemen te kopen..

Lees ook: de winkels in Kaapstad waar je de leukste souvenirs kunt kopen.

Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons via Facebook en Twitter en schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram.

Events In Kaapstad
September 2017
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

OrphanageBree Street’s Orphanage brings you Encore Wednesdays

Bree Street comes alive with the sounds of old school hip hop and R&B

ElectroFitnessGroup Sessions With ElectroFitness

Drop it like it's squat

La Motte ConcertsClassical Concerts at La Motte Wine Estate

La Motte's culture of excellence reaches far beyond wine-making, by embracing the wonder of classical music

La MotteHistoric Walk at La Motte in Franschhoek

Discover interesting history and heritage of the Franschhoek area on the La Motte estate in the Cape Winelands

La MotteSip and Swirl the Nectar of Yesteryear at La Motte

You had me at Merlot

SwordfernSwordfern Hair Emporium’s Bring A Bro Hair Special

Bring your bro and get a haircut on the house from Swordfern

SwordfernSwordfern Hair Emporium’s Gender-Neutral Cuts

Cutting costs, and saving water, with gender-neutral haircuts at Swordfern

SANParks Tankwa NPFree Week of Entry to SANParks in September

Get up close and personal with Mother Nature for mahala at Mzansi’s breathtaking national parks!

EclecticaEclectica Design and Art Presents ‘Dream Rift’

Brush away all the facts, and journey to a world connected by dreams and realities

Painterly Group Exhibition‘Painterly’ Group Exhibition at the Grande Provence Gallery

The beauty of oil paint steals the show at this art showcase

Business of Wine and Tourism Conference - 10The Business of Wine & Food Tourism Conference at Spier

Learn from the best of the best at this unique tourism conference

Villains Ale2-for-1 Burger Special at Villains

Bring on the meat

We Cannot Be Silent Exhibition launch 2017Exhibition: We Cannot Be Silent at the Castle of Good Hope

A dynamic multimedia exhibition seeks to challenge ideas around gender violence in Cape Town. We Cannot Be Silent – it’s time to take action.

Predator End of Year FunctionHost a Year End Function at the Two Oceans Aquarium

Throw a party unlike any other at the Mother City’s underwater wonderland

Paragliding Cape TownCape Town Paragliding Special with Para Taxi

Take to the skies on any Wednesday with this reputable company and receive R100 off your flying experience

aFREAKaaFREAKa Clothing Adult Onesies

Unleash your inner freak in one of these playful and trendy locally designed one-piece suits

MAReSOLMAReSOL’s Mouth-Watering Winter Menu

This authentically Portuguese restaurant brings the heat this winter

thali thaliArchery Lessons at Thali Thali Game Lodge

Practise your bow and arrow skills under the guidance of one of the best archers in the world at this pretty West Coast wildlife reserve

The Backyard Grill Lounge RibsBBQ Ribs Special at The Backyard Grill Lounge

Savour succulent, sticky ribs for just R150 per kilogram on Wed, Sat and Sun

Glowing Rooms 3Glowing Rooms SA offers a special opening price!

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed glow-in-the-dark mini-golf adventure

Fun Car Hire Red and Black BeetleFun Car: Cheap Car Hire in Cape Town

Buzz through the Mother City in a budget Beetle, Citi Golf, Jeep Cherokee, Mercedes-Benz C-Class and more

mavericksHave a Big Night Out at Mavericks Gentlemen’s Club

Score entry, a beer, a burger and a table dance for less than you’d expect at this Mother City revue bar

cloud 9 rooftop bar lions table mountainHappy Hour Special at Cloud 9 Rooftop Bar in Cape Town

Celebrate the midweek mark with discounted cocktails, 2-for-1 local craft beers and ciders and uninterrupted 360-degree views of the Mother City

True Italic EntranceA True Italic Signature

Sample genuine Italian cuisine with one of these must-try meals at this authentic Bree Street osteria

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!