KapstadMagazin.de

19 x must-do dingen met kinderen in Kaapstad

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Stadt der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de

19 x must-do dingen met kinderen in Kaapstad

Kindvriendelijke dingen in Kaapstad (die ook leuk zijn voor volwassenen)

Met kinderen op vakantie naar Zuid-Afrika is waanzinnig! Alleen al in Kaapstad zijn er talloze kindvriendelijke activiteiten. Ziehier een lijst van leuke dingen voor jong en oud (in willekeurige volgorde opgesomd). 

Laatste update: december 2016

1. Pinguïns kijken bij Boulder’s Beach
Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Kaapstad vind je Simon’s Town, daar waar de grootste pinguinkolonie van Zuid-Afrika leeft. Inderdaad, denk niet dat die alleen op de polen voorkomen, want ook in de baai van False Bay heb je sinds 1983 een paar duizend van deze leuke beesten wonen. Daarmee is de kolonie één van de weinige ‘vastelandspinguinkolonies’ ter wereld. Er zijn twee mogelijkheden bij Boulder’s Beach: een kaartje kopen en via het aangelegde wandelpad naar het strand lopen waar de pinguins ‘wonen’, en waar je tot op een paar meter dichtbij kunt komen of vragen naar het privéstrandje, daar je handdoekje neerleggen, het water in en wachten tot er een pinguin je kant op komt waggelen. Ongeschreven regel is dat je niet met de pinguins gaat spelen of ze aan gaat raken, maar ze gewoon laat doen waar ze mee bezig zijn. Allebei de opties zijn superleuk voor kinderen en volwassenen. Ingang wandelpad via het informatiecentrum op Kleintuin Road (zeer goed aangegeven vanaf de weg). Toegang: R60 per persoon voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: kinderen tussen 2 en 12 jaar betalen R30. 

pinguins kaapstad
'We waren pinguins kijken bij Boulders Beach en ik vond het niet zo leuk'. Said no one, ever. 

2. Aquila Private Game Reserve, Touwsrivier
Om kinderen het gevoel van een echte safari te geven is Aquila Private Game Reserve in Touwsrivier een goede optie. Ook al is het een afgezet park en lopen niet alle dieren even vrij rond; voor kinderen is het de ideale manier om malariavrij (!) dieren van het Zuid-Afrikaanse wildlife te spotten, zonder daar uren voor onderweg te hoeven zijn. Touwsrivier ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Kaapstad in de uitgestrekte Karoo, en biedt een prachtig resort inclusief restaurant, mooie accommodatie (zowel budget als luxe) en een zwembad. Game drives zijn er in een 4x4, maar kunnen ook te paard of per quad bike afgelegd worden. Je hoeft overigens niet te blijven slapen, alleen komen voor een game drive kan ook. Het is mogelijk bij je accommodatie in Kaapstad opgehaald en thuisgebracht te worden (uiteraard tegen betaling). 
Meer over Aquila safaripark lees je in ons artikel ‘Big Five spotten in de buurt van Kaapstad’
Aquila Game Reserve, Touwsrivier (Ceres)
+27 (0)21 431 8400

aquila safaripark kaapstad
Welk kind vindt het nou niet leuk om 'wilde' dieren te spotten? Bij Aquila doe je dit superkindvriendelijk en malariavrij.


3. Giraffe House, Stellenbosch 
“Het leuke is dat Giraffe House geen alledaagse kinderboerderij is, maar een weids stuk land met een grote verscheidenheid aan dieren, zoals de gebruikelijke geiten, schapen, kippen en koeien, maar ook warthogs, apen, gnoes, struisvogels, krokodillen en springbokkies. En natuurlijk giraffen!” Het zijn de woorden van moeder Patricia die regelmatig met zoontje Tom teruggaat naar dit dierenparadijs in Stellenbosch (slechts 40km rijden vanaf het centrum van Kaapstad) omdat hij er altijd ‘zo enorm blij’ is. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een emmertje met voer om de boerderijdieren te voeren, en drie paar keer per dag (om 11.00u, 13.00u en 15.00u) vertelt een medewerker iets over één van de dieren – educatie over dieren staat namelijk hoog in het vaandel van Giraffe House. Ook is er een speeltuin en een grasveld waarop gepicknickt kan worden. Giraffe House is 364 dagen per jaar geopend (muv Eerste Kerstdag), toegang is R50 per persoon vol volwassenen en R30 voor kinderen tussen 2 en 15 jaar. 
Hoek R304 en R101, Stellenbosch
+27 (0)21 884 4506


Verwacht geen luxe speeltuin of veel poespas, maar wel een vriendelijke giraffe en ander Afrikaans 'wild' (foto: thegreatadventurer)

4. Two Oceans Aquarium, V&A Waterfront
Al sinds jaar en dag is het aquarium in Kaapstad een must-do voor kinderen, evenals voor ouders, die hier minstens zo enthousiast een paar uur rondwandelen. Hoogtepunten: het levensgrote tank inclusief haaien, roggen, schildpadden en ander imposant zeeleven, evenals de pinguïns die het altijd en overal goed doen. Veel interactiviteit, zelf dieren 'aaien', superleuk. Kaartjes kosten R150 voor volwassenen; kinderen tussen 14 en 17 jaar betalen R110 per persoon; kinderen van 4-13 jaar R70 en kinderen onder 4 jaar mogen gratis naar binnen. Elke dag geopend van 9.30 tot 18.00u. Tip: als je vooraf online kaartjes bestelt, krijg je op elk kaartje 10% korting. 
Lees meer over het Two Oceans Aquarium in Kaapstad.
V&A Waterfront, Kaapstad
 +27 (0)21 418 3823

aquarium kaapstad
Voor elke familie hoort een bezoek aan de Two Oceans Aquarium thuis op de to-do list

5. Varen met de Jolly Roger piratenboot, V&A Waterfront
‘Ahoy Matey! Welcome aboard!’ Veel meer is niet nodig om kinderen die met hun ouders in de Waterfront wandelen, aan boord te lokken. De piratenboot die in de haven van Kaapstad aangemeerd ligt is een leuk uitje met prachtig uitzicht op Tafelberg. Toegegeven, volwassenen moeten vast niet even hard lachen als hun kinderen om de piratenhumor die de heren- en damespiraten tijdens de zogeheten piratenshow ten toonstellen, maar de kids worden beziggehouden met muziek, spelletjes en ander vertier. De zeehonden die regelmatig om de boot heen spartelen en zwemmen krijg je er gratis bij. De boot vertrekt vier keer per dag voor een vaart van 1 uur kost R150 per volwassene en R75 per kind (3-11 jaar). Alleen de sunset-rit is duurder: R260 voor volwassenen en R130 voor kinderen - dan ben je wel 1,5 uur onderweg. 
Quay 5, V&A Waterfront
+27 (0)21 421 0909

dingen doen met kinderen kaapstad
Schipper, ahoy!

6. Butterfly World, Klapmuts (Stellenbosch)
Net zoals vogels vliegen, doen vlinders dat ook. Aan de R44 tussen Stellenbosch en het kleine dorpje Klapmuts vind je in een riante kas de tropische tuin van Butterfly World, waarin duizenden vlinders te bewonderen zijn. Elke dag van het jaar (muv 25 december) kunnen ouders en kinderen hier tussen 9.00 en 17.00u terecht om een wandeling door de kas te maken en te zien hoeveel bijzondere vlindersoorten er eigenlijk zijn. De ‘bewoners’ van Butterfly World komen namelijk van over de hele wereld, van Costa Rica tot de Filippijnen en overal daartussenin. Behalve vlinders zijn er trouwens ook schorpioenen, spinnen, geiten en kippen – maar die vliegen of lopen gelukkig niet los rond. Toegang voor volwassenen bedraagt R72 en voor kinderen vanaf drie jaar betaal je R41.
Aan de R44, afslag 47 vanaf de N1, Klapmuts
+27 (0)21 875 5628

dingen doen met kinderen kaapstad
Overal vlinders in Butterfly World

7. World of Birds, Hout Bay
Vogelparadijs World of Birds in Hout Bay is niet alleen het grootste vogelpark in Afrika, het is tevens één van de grootste vogelparken ter wereld. In deze tropische tuin aan de rand van Hout Bay vliegen meer dan 3000 vogels – ruim 400 verschillende soorten – in de rondte. Daarnaast ligt er een speeltuin en picknickveld pal naast de flamingo’s. Voor kinderen, vogel- en natuurliefhebbers en fotografen geldt deze attractie als een absolute must. Het park is 365 dagen van het jaar geopend van 9.00u tot 17.00u (bekijk van te voren op de website hoe laat bepaalde vogels gevoerd worden). Entree is R95 per persoon voor volwassenen en R45 per kind. 
www.worldofbirds.org.za
Valley Road, Hout Bay 
+27 (0) 21 790 2730

world of birds hout bay
Flamingo's kijken in World of Birds: mooi!

8. Waterworld Strand Waterpark (en minigolfbaan), Strand
Een korte maar zeer krachtige samenvatting van waarom kinderen dit waterpark in de buurt van Kaapstad zo fantastisch vinden:
vijf glijbanen (in verschillende maten en ‘thrill level’) die allemaal uitmonden in een (verwarmd) zwembad. Mind you: dit zijn de enige glijbanen in de wijde omtrek. Een grote speeltuin met allerlei toestellen én een eigen midgetgolfbaan (putt-putt, zoals ze dat in Zuid-Afrika noemen).
Meer informatie lees je in ons aparte artikel over Waterworld
Beach Road, Strand
+27 (0) 21 584 4702

waterpark zwembad kaapstad
Geheid een succesnummer bij de kids: Waterworld waterpark in Strand (ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad)


9. The Rugby Experience Museum, V&A Waterfront
Laat kinderen op de meest dynamische, speelse en interactieve manier kennismaken met rugby, de ultieme sport van Zuid-Afrika. Een spelerstunnel waar ze gevoelsmatig samen met de spelers het veld oplopen en een Trial Zone waar ze zelf hun rugbykunsten (passes en kicks) kunnen proberen: het zijn slechts twee redenen waarom dit superkindvriendelijke museum heel goed aan zal slaan bij het jeugdige deel van het reisgezelschap. 
V&A Waterfront, Kaapstad

 +27 (0)21 418 4741

rugbymuseum kaapstad
Rugby Experience: bovengemiddeld interactief en vooral voor jongens een must-do


10. Op safari bij Thali Thali Game Lodge (West Coast)
Kindvriendelijkheid is één van de handelsmerken van Thali Thali Lodge - de plek waar je op een uurtje afstand van Kaapstad op safari kunt. Denk: kindvriendelijk zwembad en grote speeltuin. En dieren dus. Vergeet ‘zeer betaalbaar’ niet. Want - we geven het toe - dat kan niet altijd gezegd worden van grotere, toeristischere en vaak iets massalere gameparken in de buurt van Kaapstad. Hier geldt het motto: ‘Wat leuk dat je een nacht/twee dagen/een week bij ons op de boerderij komt wonen’, meer dan ‘leuk dat je er bent, we gaan nu op safari en morgenochtend zwaaien we je weer uit, wachtend op de volgende groep toeristen. Niet de grote vijf, wel heel veel ander wild en minder (groot) wild. Kinderen zijn er overmatig welkom. 
thalithali.co.za via email (bookings@thalithali.co.za)
+27 (0) 82 372 8637
safari kaapstad
Dieren spotten en zwembadplezier voor het hele (knusse) gezin bij Thali Thali Lodge

11. World of Adventures bij ROOT44 Market, Stellenbosch
Als je aan ‘leuke dingen te doen voor kinderen’ denkt, denk je misschien niet gelijk aan een markt. En dat moet je dus wel doen. Althans, wel aan de fijne ROOT44 Market in Stellenbosch, want daar is het dankzij World of Adventures ook fijn voor kinderen. Met dank aan een buiten- en binnenspeeltuin, kartbaan, minigolfbaan en riant grasveld om op te picknicken. Voor meer informatie en prijzen lees je World of Adventures in Stellenbosch

root44 stellenbosch
Volop waterplezier bij ROOT44 Market in Stellenbosch

12. Iziko Planetarium, Gardens
Hoe leuk het ook is om dieren in het echt te zien, ook een bezoekje aan het planetarium van Kaapstad mag eigenlijk ook niet ontbreken. Naast een gehele verdieping waar alle dieren die ooit in Zuid-Afrika leefden op ware grootte ‘neergezet’ zijn, leer je hier ook meer over de sterrenhemel en andere bijzondere natuurverschijnselen die Zuid-Afrika rijk is. Het museum is – in tegenstelling tot meerdere andere musea in Kaapstad – ook op zondag geopend. Volwassenen (19+) betalen R40 entree; zij die jonger zijn kunnen voor R20 naar binnen. Check vooraf op de website van het Planetarium of er nog leuke extra tentoonstellingen te zien zijn en hoe laat de speciale shows (dagelijks en in het weekend) plaatsvinden. 
25 Victoria Street, Gardens
 +27 (0)21 481 3900

musea kaapstad
Check vooral of er leuke tentoonstellingen zijn in het planetarium. 

13. Le Bonheur Crocodile Farm, Paarl (Simondium)
In de Paarl Valley, waar het hier officieel nog Simondium heet, ligt Le Bonheur Crocodile Farm, waar meer dan 1000 krokodillen ‘wonen’. Hier worden zeven dagen per week elke drie kwartier rondleidingen aangeboden (vooraf boeken is niet nodig); je kunt een babykrokodil vasthouden en er is een leuk winkeltje waar allerlei krokodillencuriosa te koop zijn. Maar op kinderen zal vooral de vijver met daarin de overweldigend vele krokodillen diepe indruk maken – het is dan ook echt een spectaculair gezicht. De (gratis) tour meewandelen is een aanrader, omdat de ranger leuke wetenswaardigheden over krokodillen, hun leven en gewoontes weet te vertellen. Le Bonheur ligt aan de R45 tussen Franschhoek en Paarl, op ongeveer 50 minuten rijden vanaf Kaapstad. Elke dag geopend van 9.00u tot 17.00u. 
www.lebonheurcrocfarm.co.za
Aan de R45, Babylonstoren Road
+27 (0)21 863 1142

krokodillenboerderij kaapstad
Even schrikken: bij Le Bonheur 'wonen' enkele honderden krokodillen

14. Ratanga Junction pretpark, Century City
Ratanga Junction is een pretpark naast Canal Walk, het gigantische winkelcentrum aan de N1 (lees: het grootste winkelcentrum van Zuidelijk Afrika). Met in totaal zo’n 25 attracties en apparaten met namen als ‘The Cobra’, ‘Monkey Falls’, ‘Diamond Devil’ en ‘The Slingshot’ (die helaas wel extra randen per ritje kost bovenop de toegangsprijs) om kinderen een dag lang de nodige vreugde te bezorgen. Zuid-Afrikaanse families vinden dit het toppunt en kinderen in Kaapstad dromen van een bezoek aan Ratanga Junction. Het park is doorgaans geopend tijdens de schoolvakanties van de Westkaap en regelmatig in het weekend, maar er is niet altijd een vaste pijl op te trekken. Check dus voor de zekerheid vooraf de website www.ratanga.co.za.
Meer over het pretpark lees je in onze feature: vakantiepret bij Ratanga Junction
Century City (aan de N1)
+27 (0)21 550 8504

pretparken kaapstad
Ratanga Junction: pap, mam, trek er maar een middagje voor uit

15. The Blue Train & Putt Putt Midgetgolf, Mouille Point
Welk kind houdt er nu niet van een treintje dat een lieflijk rondje langs de promenade van Sea Point tuft? Hard gaat het niet en ook de afstand is niet overmatig groot, maar voor de allerkleinsten is het absoluut spannend en leuk. Met uitzicht op Robbeneiland en passerende schepen. Daarna is een picknick met het hele gezin op het grasveld ernaast of de speeltuin naast de vuurtoren verderop een optie. Hebben ze nog energie over? Dan kunnen de kinderen vervolgens een potje minigolfen bij het naastgelegen minigolfbaantje 'Putt Putt'. Eigenlijk is dit hele stukje promenade een kindvriendelijk stukje Kaapstad. 
Mouille Point Beachfront, Mouille Point 
+27 (0)21 434 4297

dingen doen kinderen kaapstad
De putt putt-minigolfbaan is enorm populair onder locals


16. Cape Town Science Centre, Observatory
Niet voor de allerjongsten, maar zeker voor de iets oudere kleuters is het Science Centre in Observatory (10 minuten rijden vanaf het centrum van Kaapstad) een hele leuke middagbesteding. Leuke experimenten die de kids zelf kunnen doen, evenals tentoonstellingen en verschillende interactieve activiteiten maken dat het hier in weekenden en schoolvakanties uitpuilt met leergierige kindjes. Van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00u tot 16.30u, op zon- en feestdagen gaat het 'museum' een uurtje later open.
370B Main Road, Observatory
+27 (0)21 300 3200

cape town science centre
'Zelluf doen' is het credo bij het Cape Town Science Centre

17. Panthera Africa Big Cat and Lion
Op iets minder dan twee uur rijden van Kaapstad vind je het mooie dorpje Stanford, waar sinds 2015 twee dames dit park voor 'wilde' katten opzetten. Hier heb je niet alleen cheetahs, maar elke katachtige die groot is en wild was. Alles is zeer eco-vriendelijk en duurzaam: dit zijn dieren die het in the wild outdoors niet zouden overleven. Geen aaien of knuffelen, maar wel dichtbij komen en van alles over ze leren. Een mooie ervaring voor kinderen, al was het maar om de enorme passie van de twee (Noorse) dames achter het park. Lees er meer over in Panthera Africa.  
Stanford, Westkaap (bekijk de website van Panthera voor de routebeschrijving)
+27 (0)76 974 3088/ +27 (0)84 866 2665

leeuwenpark kaapstad
Luipaarden behoren ook tot de familie bij Panthera Africa


18. Clay Cafe, Hout Bay
In Hout Bay is het Clay Cafe een instituut onder gezinnen met kindjes: dit is waar kinderen uren zoet zijn met het kleien, verven en perfectioneren van hun eigen gekleide kunstwerkjes. Tel daarbij een heerlijke tuin met speeltuin bij op, evenals lekkere broodjes en taartjes die hier geserveerd worden, en je snapt waarom papa's en mama's in Hout Bay heel regelmatig hun weg naar de Clay Cafe maken (elke dag geopend van 9.00u tot 17.00u). 
Old Oakhurst Dairy Farm, Main Road, Hout Bay
+27 (0)21 790 3318

dingen doen met kinderen kaapstad
Papa, mama en kinderen worden gelukkig van een middagje in het Clay Cafe

19. Trampoline springen in Rush Trampoline Park, Claremont
Voor ouders van kinderen met (net iets te) veel energie: let op! In Claremont vind je zo'n 2,500 vierkante meters vol trampolines, en ander vertier waar kinderen zich een paar uur kunnen uitleven. Zelf ga je even in het aangrenzende cafeetje zitten (alwaar gratis wifi), en zie vooral hoe je kinderen daarna een stuk rustiger terugkomen. En bovenal hebben ze een geweldige tijd gehad. We noemen het een klassieke win-winsituatie. 
Lees er alles over: Eindeloos trampolinespringen bij Rush

trampolinepark kaapstad
Dag schatje(s), tot over een paar uur!

Als je dit lijstje handig vindt, ben je waarschijnlijk ook blij met ons overzicht van Kindvriendelijke restaurants in Kaapstad’

Op zoek naar een hotel in Kaapstad waar kinderen ook welkom zijn? Bekijk tips voor 10 kindvriendelijke hotels in Kaapstad.

Zorg dat je op onze gratis nieuwsbrief geabonneerd bent, waarin we elke maand de leukste en laatste tips vanuit Kaapstad delen. Volg ons uiteraard ook op Facebook en Twitter voor meer info over al het leuks in en om Kaapstad - met of zonder kinderen! Mooie foto’s van Kaapstad en Zuid-Afrika posten we op Instagram.

Events In Kaapstad
Maart 2017
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Tattoo Convention - 2South African Tattoo Convention at the CTICC

Get ready for a weekend filled with innovative tattoo techniques, international ...

GONOW LogoGet 50% off Sunday Sunsets with GONOW Electric Bicycles!

Watch the sun set over the Sea Point Promenade from an electric two-wheeler at ...

Cape Argus SportShow - 1Cape Argus SportShow in Stellenbosch

Make a note to not miss this sport centered event!

Battlefield Live SA Laser Tag Children's Events Cape TownKids’ Party Special with Battlefield Live SA Laser Tag

Treat your little one to the ultimate military-style birthday bash and save R500

Sleeping Beauty - 1Screening of the Sleeping Beauty Ballet

Watch this ethereal fairy tale unfold on screen

Origin - 3The Sunday Brews: Coffee Varietals at Origin Coffee Roasters

Learn more about everyone’s favourite pick-me-up!

Grassy Spark Brass Bell Beach Party 3Grassy Spark and The Rudimentals Live at Kirstenbosch Botanical Garden

Get down with two of Cape Town’s coolest bands

Blue Man - 2Blue Man Group in Cape Town

The legendary act is finally coming to the Mother City!

SA Eco Film FestSouth African Eco Film Festival

There is hope for Mother Nature, we just need to open our eyes and see it

Bugz Playpark in Cape TownSunday Funday at Bugz Playpark

Every Sunday, CapeTownMagazine.com readers can enjoy a day of fun and learning ...

Showcasing Dignity - 1Showcasing the Dignity of People “Living Outside”

Understanding the other side of Cape Town

Kloof Street HouseSunday Lunch & Free Live Jazz at Kloof Street House in Cape Town

While away the last few hours of the weekend with some smooth tunes and good ...

Glowing Rooms 3Glowing Rooms SA offers a special opening price!

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed ...

Slave descendantsMy Naam is Februarie - Identities Rooted in Slavery

View a historically significant calendar and listen to audiobooks in ...

MonarkLive Summer Concerts at Vergenoegd Wine Estate

Rock on dude!

I Love Big Bay Spring MarketI Love Big Bay Market

Put a spring in your step at this fabulous evening market

grand-africa-cafe-and-beach-image-9Sundowner Sessions at Grand Africa Café & Beach

See out the weekend with a chill session at this iconic seaside destination in ...

ABSA Cape Epic MTB Challenge StartAbsa Cape Epic

Gear up to conquer some of the Cape’s most challenging trails in one of the ...

Galileo Open Air Cinema Cape TownThe Galileo Open Air Cinema in the Cape Winelands and Cape Town Venues

Grab some snacks and get ready to watch your favourite films beneath the stars ...

Kirstenbosch Summer Sunset ConcertsKirstenbosch Summer Sunset Concerts

Prepare yourself for a scintillating smorgasbord of Sunday sunset live music ...

Camissa Tour 5 2015Sunday Gospel Experience with Camissa

Embark on a spiritual Sunday journey through one of the Mother City’s most ...

Springbok at Thali Thali Game Lodge West CoastSunday Lunch Buffet at Thali Thali Game Lodge

Cap off the weekend with a hearty, affordable spread at this family-friendly ...

Markets3Sunday markets in and around Cape Town

Take it easy this Sunday at one of these great Sunday markets to take a stroll ...

Yoga Rocks - 1Yoga Rocks Retreat

Connect your body and mind in this stunning region

Piano Bar 2016 food and cocktails 5Bubbly Special at The Piano Bar

Make this charming musical revue haunt home on Sunday afternoons for R35 ...

cape town comedy club logoHalf-Price Sundays at Cape Town Comedy Club

Laugh 50% off top-notch entertainment every last day of the week at this ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!