KapstadtMagazin.de

21 x must-do dingen met kinderen in Kaapstad

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Stadt der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

21 x must-do dingen met kinderen in Kaapstad

Kindvriendelijke dingen in Kaapstad (die ook leuk zijn voor volwassenen)

Met kinderen op vakantie naar Zuid-Afrika is waanzinnig! Alleen al in Kaapstad zijn er talloze kindvriendelijke activiteiten. Ziehier een lijst van leuke dingen voor jong en oud (in willekeurige volgorde opgesomd). 

(Last update: augustus 2017)

1. Pinguïns kijken bij Boulder’s Beach
Op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Kaapstad vind je Simon’s Town, daar waar de grootste pinguinkolonie van Zuid-Afrika leeft. Inderdaad, denk niet dat die alleen op de polen voorkomen, want ook in de baai van False Bay heb je sinds 1983 een paar duizend van deze leuke beesten wonen. Daarmee is de kolonie één van de weinige ‘vastelandspinguinkolonies’ ter wereld. Er zijn twee mogelijkheden bij Boulder’s Beach: een kaartje kopen en via het aangelegde wandelpad naar het strand lopen waar de pinguins ‘wonen’, en waar je tot op een paar meter dichtbij kunt komen of vragen naar het privéstrandje, daar je handdoekje neerleggen, het water in en wachten tot er een pinguin je kant op komt waggelen. Ongeschreven regel is dat je niet met de pinguins gaat spelen of ze aan gaat raken, maar ze gewoon laat doen waar ze mee bezig zijn. Allebei de opties zijn superleuk voor kinderen en volwassenen. Ingang wandelpad via het informatiecentrum op Kleintuin Road (zeer goed aangegeven vanaf de weg). Toegang: R60 per persoon voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: kinderen tussen 2 en 12 jaar betalen R30. 

pinguins kaapstad
'We waren pinguins kijken bij Boulders Beach en ik vond het niet zo leuk'. Said no one, ever. 

2. Aquila Private Game Reserve, Touwsrivier
Om kinderen het gevoel van een echte safari te geven is Aquila Private Game Reserve in Touwsrivier een goede optie. Ook al is het een afgezet park en lopen niet alle dieren even vrij rond; voor kinderen is het de ideale manier om malariavrij (!) dieren van het Zuid-Afrikaanse wildlife te spotten, zonder daar uren voor onderweg te hoeven zijn. Touwsrivier ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Kaapstad in de uitgestrekte Karoo, en biedt een prachtig resort inclusief restaurant, mooie accommodatie (zowel budget als luxe) en een zwembad. Game drives zijn er in een 4x4, maar kunnen ook te paard of per quad bike afgelegd worden. Je hoeft overigens niet te blijven slapen, alleen komen voor een game drive kan ook. Het is mogelijk bij je accommodatie in Kaapstad opgehaald en thuisgebracht te worden (uiteraard tegen betaling). 
Meer over Aquila safaripark lees je in ons artikel ‘Big Five spotten in de buurt van Kaapstad’
Aquila Game Reserve, Touwsrivier (Ceres)
+27 (0)21 431 8400

aquila safaripark kaapstad
Welk kind vindt het nou niet leuk om 'wilde' dieren te spotten? Bij Aquila doe je dit superkindvriendelijk en malariavrij.


3. Giraffe House, Stellenbosch 
Een mix tussen een kinderboerderij en een educatief dierencentrum, zo laat The Giraffe House in Stellenbosch zich het best omschrijven. Eerlijk is eerlijk: qua aankleding is het niet heel bijzonder, maar dat maakt een bezoek aan The Giraffe House in Stellenbosch niet minder leuk. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een emmertje met voer om de dieren te voeren, en drie paar keer per dag (om 11.00u, 13.00u en 15.00u) vertelt een medewerker tijdens een 'show' iets over de dieren – educatie staat namelijk hoog in het vaandel van Giraffe House. De reptielen zijn indrukwekkend, en natuurlijk spannend dat ze tijdens de show voorbijkomen - en geaaid mogen worden. Ook is er een speeltuin en een grasveld waarop gepicknickt kan worden. Giraffe House is 364 dagen per jaar geopend (muv Eerste Kerstdag), toegang is R50 per volwassene en R30 voor kinderen tussen 2 en 15 jaar. 
Hoek R304 en R101, Stellenbosch
+27 (0)21 884 4506


Verwacht geen luxe speeltuin of veel poespas, maar wel twee vriendelijke giraffes en ander Afrikaans 'wild' (foto: thegreatadventurer)

Lees ook: 10 x redenen om met kinderen op vakantie naar Zuid-Afrika te gaan

4. Two Oceans Aquarium, V&A Waterfront
Al sinds jaar en dag is het aquarium in Kaapstad een must-do voor kinderen, evenals voor ouders, die hier minstens zo enthousiast een paar uur rondwandelen. Hoogtepunten: het levensgrote tank inclusief haaien, roggen, schildpadden en ander imposant zeeleven, evenals de pinguïns die het altijd en overal goed doen. Veel interactiviteit, zelf dieren 'aaien', superleuk. Kaartjes kosten R150 voor volwassenen; kinderen tussen 14 en 17 jaar betalen R110 per persoon; kinderen van 4-13 jaar R70 en kinderen onder 4 jaar mogen gratis naar binnen. Elke dag geopend van 9.30 tot 18.00u. Tip: als je vooraf online kaartjes bestelt, krijg je op elk kaartje 10% korting. 
Lees meer over het Two Oceans Aquarium in Kaapstad.
V&A Waterfront, Kaapstad
 +27 (0)21 418 3823

aquarium kaapstad
Voor elke familie hoort een bezoek aan de Two Oceans Aquarium thuis op de to-do list

5. Varen met de Jolly Roger piratenboot, V&A Waterfront
‘Ahoy Matey! Welcome aboard!’ Veel meer is niet nodig om kinderen die met hun ouders in de Waterfront wandelen, aan boord te lokken. De piratenboot die in de haven van Kaapstad aangemeerd ligt is een leuk uitje met prachtig uitzicht op Tafelberg. Toegegeven, volwassenen moeten vast niet even hard lachen als hun kinderen om de piratenhumor die de heren- en damespiraten tijdens de zogeheten piratenshow ten toonstellen, maar de kids worden beziggehouden met muziek, spelletjes en ander vertier. De zeehonden die regelmatig om de boot heen spartelen en zwemmen krijg je er gratis bij. De boot vertrekt vier keer per dag voor een vaart van 1 uur kost R150 per volwassene en R75 per kind (3-11 jaar). Alleen de sunset-rit is duurder: R260 voor volwassenen en R130 voor kinderen - dan ben je wel 1,5 uur onderweg. 
Quay 5, V&A Waterfront
+27 (0)21 421 0909

dingen doen met kinderen kaapstad
Schipper, ahoy!

6. Butterfly World, Klapmuts (Stellenbosch)
Net zoals vogels vliegen, doen vlinders dat ook. Aan de R44 tussen Stellenbosch en het kleine dorpje Klapmuts vind je in een riante kas de tropische tuin van Butterfly World, waarin duizenden vlinders te bewonderen zijn. Elke dag van het jaar (muv 25 december) kunnen ouders en kinderen hier tussen 9.00 en 17.00u terecht om een wandeling door de kas te maken en te zien hoeveel bijzondere vlindersoorten er eigenlijk zijn. De ‘bewoners’ van Butterfly World komen namelijk van over de hele wereld, van Costa Rica tot de Filippijnen en overal daartussenin. Behalve vlinders zijn er trouwens ook schorpioenen, spinnen, geiten en kippen – maar die vliegen of lopen gelukkig niet los rond. Toegang voor volwassenen bedraagt R72 en voor kinderen vanaf drie jaar betaal je R41.
Aan de R44, afslag 47 vanaf de N1, Klapmuts
+27 (0)21 875 5628

dingen doen met kinderen kaapstad
Overal vlinders in Butterfly World

7. World of Birds, Hout Bay
Vogelparadijs World of Birds in Hout Bay is niet alleen het grootste vogelpark in Afrika, het is tevens één van de grootste vogelparken ter wereld. In deze tropische tuin aan de rand van Hout Bay vliegen meer dan 3000 vogels – ruim 400 verschillende soorten – in de rondte. Daarnaast ligt er een speeltuin en picknickveld pal naast de flamingo’s. Voor kinderen, vogel- en natuurliefhebbers en fotografen geldt deze attractie als een must. Het park is 365 dagen per jaar geopend van 9.00u tot 17.00u (bekijk van te voren op de website hoe laat bepaalde vogels gevoerd worden). Entree is R95 per persoon voor volwassenen en R45 per kind. 
www.worldofbirds.org.za
Valley Road, Hout Bay 
+27 (0) 21 790 2730

world of birds hout bay
Flamingo's kijken in World of Birds: mooi!

8. Waterworld Strand Waterpark (en minigolfbaan), Strand
Een korte maar zeer krachtige samenvatting van waarom kinderen dit waterpark in de buurt van Kaapstad zo fantastisch vinden:
vijf glijbanen (in verschillende maten en ‘thrill level’) die allemaal uitmonden in een (verwarmd) zwembad. Mind you: dit zijn de enige glijbanen in de wijde omtrek. Een grote speeltuin met allerlei toestellen én een eigen midgetgolfbaan (putt-putt, zoals ze dat in Zuid-Afrika noemen).
Meer informatie lees je in ons aparte artikel over Waterworld
Beach Road, Strand
+27 (0) 21 584 4702

waterpark zwembad kaapstad
Geheid een succesnummer bij de kids: Waterworld waterpark in Strand (ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad)


9. The Rugby Experience Museum, V&A Waterfront
Laat kinderen op de meest dynamische, speelse en interactieve manier kennismaken met rugby, de ultieme sport van Zuid-Afrika. Een spelerstunnel waar ze gevoelsmatig samen met de spelers het veld oplopen en een Trial Zone waar ze zelf hun rugbykunsten (passes en kicks) kunnen proberen: het zijn slechts twee redenen waarom dit superkindvriendelijke museum heel goed aan zal slaan bij het jeugdige deel van het reisgezelschap. 
V&A Waterfront, Kaapstad

 +27 (0)21 418 4741

rugbymuseum kaapstad
Rugby Experience: bovengemiddeld interactief en vooral voor jongens een must-do


10. Op safari bij Thali Thali Game Lodge (West Coast)
Kindvriendelijkheid is één van de handelsmerken van Thali Thali Lodge - de plek waar je op een uurtje afstand van Kaapstad op safari kunt. Denk: kindvriendelijk zwembad en grote speeltuin. En dieren dus. Vergeet ‘zeer betaalbaar’ niet. Want - we geven het toe - dat kan niet altijd gezegd worden van grotere, toeristischere en vaak iets massalere gameparken in de buurt van Kaapstad. Hier geldt het motto: ‘Wat leuk dat je een nacht/twee dagen/een week bij ons op de boerderij komt wonen’, meer dan ‘leuk dat je er bent, we gaan nu op safari en morgenochtend zwaaien we je weer uit, wachtend op de volgende groep toeristen. Niet de grote vijf, wel heel veel ander wild en minder (groot) wild. Kinderen zijn er overmatig welkom. 
thalithali.co.za via email (bookings@thalithali.co.za)
+27 (0) 82 372 8637
safari kaapstad
Dieren spotten en zwembadplezier voor het hele (knusse) gezin bij Thali Thali Lodge

11. World of Adventures bij ROOT44 Market, Stellenbosch
Als je aan ‘leuke dingen te doen voor kinderen’ denkt, denk je misschien niet gelijk aan een markt. En dat moet je dus wel doen. Althans, wel aan de fijne ROOT44 Market in Stellenbosch, want daar is het dankzij World of Adventures ook fijn voor kinderen. Met dank aan een buiten- en binnenspeeltuin, kartbaan, minigolfbaan en riant grasveld om op te picknicken. Voor meer informatie en prijzen lees je World of Adventures in Stellenbosch

root44 stellenbosch
Volop waterplezier bij ROOT44 Market in Stellenbosch

12. Iziko Planetarium, Gardens
Hoe leuk het ook is om dieren in het echt te zien, ook een bezoekje aan het planetarium van Kaapstad mag eigenlijk ook niet ontbreken. Naast een gehele verdieping waar alle dieren die ooit in Zuid-Afrika leefden op ware grootte ‘neergezet’ zijn, leer je hier ook meer over de sterrenhemel en andere bijzondere natuurverschijnselen die Zuid-Afrika rijk is. Het museum is – in tegenstelling tot meerdere andere musea in Kaapstad – ook op zondag geopend. Volwassenen (19+) betalen R40 entree; zij die jonger zijn kunnen voor R20 naar binnen. Check vooraf op de website van het Planetarium of er nog leuke extra tentoonstellingen te zien zijn en hoe laat de speciale shows (dagelijks en in het weekend) plaatsvinden. 
25 Victoria Street, Gardens
 +27 (0)21 481 3900

musea kaapstad
Check vooral of er leuke tentoonstellingen zijn in het planetarium. 

13. Le Bonheur Crocodile Farm, Paarl (Simondium)
In de Paarl Valley, waar het hier officieel nog Simondium heet, ligt Le Bonheur Crocodile Farm, waar meer dan 1000 krokodillen ‘wonen’. Hier worden zeven dagen per week elke drie kwartier rondleidingen aangeboden (vooraf boeken is niet nodig); je kunt een babykrokodil vasthouden en er is een leuk winkeltje waar allerlei krokodillencuriosa te koop zijn. Maar op kinderen zal vooral de vijver met daarin de overweldigend vele krokodillen diepe indruk maken – het is dan ook echt een spectaculair gezicht. De (gratis) tour meewandelen is een aanrader, omdat de ranger leuke wetenswaardigheden over krokodillen, hun leven en gewoontes weet te vertellen. Le Bonheur ligt aan de R45 tussen Franschhoek en Paarl, op ongeveer 50 minuten rijden vanaf Kaapstad. Elke dag geopend van 9.00u tot 17.00u. 
www.lebonheurcrocfarm.co.za
Aan de R45, Babylonstoren Road
+27 (0)21 863 1142

krokodillenboerderij kaapstad
Even schrikken: bij Le Bonheur 'wonen' enkele honderden krokodillen

14. Ratanga Junction pretpark, Century City
Ratanga Junction is een pretpark naast Canal Walk, het gigantische winkelcentrum aan de N1 (lees: het grootste winkelcentrum van Zuidelijk Afrika). Met in totaal zo’n 25 attracties en apparaten met namen als ‘The Cobra’, ‘Monkey Falls’, ‘Diamond Devil’ en ‘The Slingshot’ (die helaas wel extra randen per ritje kost bovenop de toegangsprijs) om kinderen een dag lang de nodige vreugde te bezorgen. Zuid-Afrikaanse families vinden dit het toppunt en kinderen in Kaapstad dromen van een bezoek aan Ratanga Junction. Het park is doorgaans geopend tijdens de schoolvakanties van de Westkaap en regelmatig in het weekend, maar er is niet altijd een vaste pijl op te trekken. Check dus voor de zekerheid vooraf de website www.ratanga.co.za.
Meer over het pretpark lees je in onze feature: vakantiepret bij Ratanga Junction
Century City (aan de N1)
+27 (0)21 550 8504

pretparken kaapstad
Ratanga Junction: pap, mam, trek er maar een middagje voor uit

15. The Blue Train & Putt Putt Midgetgolf, Mouille Point
Welk kind houdt er nu niet van een treintje dat een lieflijk rondje langs de promenade van Sea Point tuft? Hard gaat het niet en ook de afstand is niet overmatig groot, maar voor de allerkleinsten is het absoluut spannend en leuk. Met uitzicht op Robbeneiland en passerende schepen. Daarna is een picknick met het hele gezin op het grasveld ernaast of de speeltuin naast de vuurtoren verderop een optie. Hebben ze nog energie over? Dan kunnen de kinderen vervolgens een potje minigolfen bij het naastgelegen minigolfbaantje 'Putt Putt'. Eigenlijk is dit hele stukje promenade een kindvriendelijk stukje Kaapstad. 
Mouille Point Beachfront, Mouille Point 
+27 (0)21 434 4297

dingen doen kinderen kaapstad
De putt putt-minigolfbaan is enorm populair onder locals


16. Cape Town Science Centre, Observatory
Niet voor de allerjongsten, maar zeker voor de iets oudere kleuters is het Science Centre in Observatory (10 minuten rijden vanaf het centrum van Kaapstad) een hele leuke middagbesteding. Leuke experimenten die de kids zelf kunnen doen, evenals tentoonstellingen en verschillende interactieve activiteiten maken dat het hier in weekenden en schoolvakanties uitpuilt met leergierige kindjes. Van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00u tot 16.30u, op zon- en feestdagen gaat het 'museum' een uurtje later open.
370B Main Road, Observatory
+27 (0)21 300 3200

cape town science centre
'Zelluf doen' is het credo bij het Cape Town Science Centre

17. Panthera Africa Big Cat and Lion
Op iets minder dan twee uur rijden van Kaapstad vind je het mooie dorpje Stanford, waar sinds 2015 twee dames dit park voor 'wilde' katten opzetten. Hier heb je niet alleen cheetahs, maar elke katachtige die groot is en wild was. Alles is zeer eco-vriendelijk en duurzaam: dit zijn dieren die het in the wild outdoors niet zouden overleven. Geen aaien of knuffelen, maar wel dichtbij komen en van alles over ze leren. Een mooie ervaring voor kinderen, al was het maar om de enorme passie van de twee (Noorse) dames achter het park. Lees er meer over in Panthera Africa.  
Stanford, Westkaap (bekijk de website van Panthera voor de routebeschrijving)
+27 (0)76 974 3088/ +27 (0)84 866 2665

leeuwenpark kaapstad
Luipaarden behoren ook tot de familie bij Panthera Africa


18. Clay Cafe, Hout Bay
In Hout Bay is het Clay Cafe een instituut onder gezinnen met kindjes: dit is waar kinderen uren zoet zijn met het kleien, verven en perfectioneren van hun eigen gekleide kunstwerkjes. Tel daarbij een heerlijke tuin met speeltuin bij op, evenals lekkere broodjes en taartjes die hier geserveerd worden, en je snapt waarom papa's en mama's in Hout Bay heel regelmatig hun weg naar de Clay Cafe maken (elke dag geopend van 9.00u tot 17.00u). 
Old Oakhurst Dairy Farm, Main Road, Hout Bay
+27 (0)21 790 3318

dingen doen met kinderen kaapstad
Papa, mama en kinderen worden gelukkig van een middagje in het Clay Cafe

19. Trampoline springen in Rush Trampoline Park, Claremont
Voor ouders van kinderen met (net iets te) veel energie: let op! In Claremont vind je zo'n 2,500 vierkante meters vol trampolines, en ander vertier waar kinderen zich een paar uur kunnen uitleven. Zelf ga je even in het aangrenzende cafeetje zitten (alwaar gratis wifi), en zie vooral hoe je kinderen daarna een stuk rustiger terugkomen. En bovenal hebben ze een geweldige tijd gehad. We noemen het een klassieke win-winsituatie. 
Lees er alles over: Eindeloos trampolinespringen bij Rush

trampolinepark kaapstad
Dag schatje(s), tot over een paar uur!

20. Aapjes kijken bij Monkey Town, Somerset West
Aan de N2, net voorbij Somerset West, ligt aan de linkerkant van de weg Monkey Town. Hier wonen talloze aapjes - klein, groot, lief, ondeugend en in vrijheid. Vooral dat laatste is fijn, bij Monkey Town zijn het namelijk de bezoekers die 'gekooid' worden in plaats van de apen, zo luidt het motto. Loop door de grote tuin, waar naast de apen ook een paar schildpadden ronddartelen. Wie durft kan voor een up-close-and-personal gaan en gaat een klein half uurtje met een begeleider een afgesloten deel in voor het betere aai- en fotowerk. Volwassen betalen R90 entree, kinderen tussen 3 en 12 betalen R55 en 1-2 jarigen mogen voor R30 naar binnen.
Mondeor Road, Somerset West (aan de N2)

dingen met kinderen kaapstad
Lekker krioelen. Foto: Monkey Town (monkeys.co.za)


21. Bevrijd jezelf in de Hint Hunt Escape Game
Zoek je spanning en sensatie? Is het een dag minder lekker weer tijdens de vakantie (kans is klein, maar het kan voorkomen)? Hint Hunt is dan hét perfecte spel! Het doel: binnen een uur jezelf en je team een weg naar buiten banen door het oplossen van zelf te vinden aanwijzingen en hints. We vertellen niet teveel, behalve dat het leuk, spannend én binnen is. Alleen geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Elke dag van 9.30u ‘s morgens tot 21.30u ‘s avonds, behalve op zondag. 
The Old Biscuit Mill (hetzelfde terrein als de Neighbourgoods Market), 373-375 Albert Road, Woodstock
+27 (0) 21 448 9864Los de puzzel op en verlaat Hint Hunt 'levend'...

Als je dit lijstje handig vindt, ben je waarschijnlijk ook blij met ons overzicht van Kindvriendelijke restaurants in Kaapstad’

Op zoek naar een hotel in Kaapstad waar kinderen ook welkom zijn? Bekijk tips voor 10 kindvriendelijke hotels in Kaapstad.

Zorg dat je op onze gratis nieuwsbrief geabonneerd bent, waarin we elke maand de leukste en laatste tips vanuit Kaapstad delen. Volg ons uiteraard ook op Facebook en Twitter voor meer info over al het leuks in en om Kaapstad - met of zonder kinderen! Mooie foto’s van Kaapstad en Zuid-Afrika posten we op Instagram.

Events In Kaapstad
Augustus 2017
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Winter Life - 3Winter Life Group Exhibition

Head out to Kommetjie for a touch of local artistry!

King Kong - 4The Legendary SA Musical, King Kong, is Back!

Celebrate the comeback of this historic musical! Watch VIDEO footage of the original King Kong Musical

Most Meaningful Tea - 2Things to Do on Women's Day in Cape Town

Celebrate and commemorate all the fearless women in your life with our pick of fabulous things to do in the Mother City!

We Cannot Be Silent Exhibition launch 2017Exhibition: We Cannot Be Silent at the Castle of Good Hope

A dynamic multimedia exhibition seeks to challenge ideas around gender violence in Cape Town. We Cannot Be Silent – it’s time to take action.

Open Design Festival 2017 3Open Design Festival Cape Town

Discover how design can transform lives at this creative fiesta’s line-up of parties, talks, exhibitions, pop-up shops and more

MAReSOLMAReSOL’s Mouth-Watering Winter Menu

This authentically Portuguese restaurant brings the heat this winter

The Long Shots Improv Comedy Troupe Improv Mondays: The Long Shots Improvised Comedy Troupe

The Long Shots create unique scenes on the spot. Everything is improvised – no script, no planning – just pure comedy in the moment.

parkhouseWinter Savings at The Parkhouse Hotel

Enjoy the best winter comforts at the fraction of the cost

Postcard view of Cape Town South AfricaHelicopter Tour Special with NAC Cape Town

Save 15% on breathtaking private helicopter flights around the Mother City until 31 August 2017

HQ Restaurant steakhouse in Cape TownSteak Dinner Special at HQ Restaurant

#2For1 Mondays: get twice the sirloin, salad and chips at Headquarters for once the price

The Charles Café Malay MondaysMalay Mondays at The Charles Café

Tuck into the Cape Malay culture at these weekly themed dinners, every Monday

Glowing Rooms 3Glowing Rooms SA offers a special opening price!

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed glow-in-the-dark mini-golf adventure

mavericksHave a Big Night Out at Mavericks Gentlemen’s Club

Score entry, a beer, a burger and a table dance for less than you’d expect at this Mother City revue bar

RicksHappy Hour Special at Rick’s Café Américain

With over 600 beverage options, you'll certainly be spoilt for choice

Tin Noakes Diet Salad from Rcaffe menuRcaffe's Tim Noakes Diet Menu Specials

This lovable Long Street restaurant’s new offering is perfect for those on the high-fat, low-carb Banting eating plan

Rush X FIT 2RUSH X FIT Trampoline Fitness Training

Jump, leap and fly your body into better shape at this fun and exhilarating weekly indoor workout in Claremont

Into The Blue Seal 2Seal Snorkeling Special with Into The Blue Scuba Dive Centre

Snorkel with seals and receive a 10% discount when mentioning CapeTownMagazine.com

Vista Parties World of Birds Bird 2Vista Parties' World of Birds Birthday Party Package

Road-trip to this fun Hout Bay park and spend your child’s special day amongst feathered friends

Avontuur Wine Estate horsesGuided Farm Walks on Avontuur Wine Estate in Stellenbosch

Take a stroll through this destination winery and learn more about its award-winning vino, champion race horses and rich family history

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!