CapeTownMagazine.com

12 x homo-hotspots in Kaapstad

Always exciting discoveries around the corner.
Unwrapping Cape Town with you.
Un-clicking the clique-iness
 
+27(0)21 4222 444
Cape Town & Surrounds
www.capetownmagazine.com/subscribe
partner@capetownmagazine.com
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com

12 x homo-hotspots in Kaapstad

De gay-scene van Kaapstad: wie, wat en waar?

Kaapstad staat bekend als zeer homo-tolerant. En wordt in de wandelgangen ook wel 'Gay Capital of Africa' genoemd, een status waar de stad zelf erg trots op is. De Waterkant staat met name bekend als dé homowijk – the pink area. Het mag dus ook niet als een verrassing komen dat op een enkele uitzondering na, de clubs en bars hieronder nagenoeg allemaal in de Waterkant te vinden zijn. Maar laat duidelijk zijn dat iedereen in deze etablissementen welkom is! 

1. Cafe Manhattan, Waterkant 
Op de hoek van Chiappini Street en Waterkant Street vind je Café Manhattan, een instituut in de ‘pink village’ van Kaapstad. In de eerste plaats is dit café een restaurant waar ze prima burgers en ander pub food serveren, maar daarnaast is het ook een van de meest geliefde plekken voor homo’s (en hetero’s) van heinde en verre. Het terras (dat zich prima leent voor een middag mensen kijken) en de menukaart maakt dat Cafe Manhattan hooggewaardeerd is in de wereld van Kaapse homohotspots. Elke dag geopend vanaf 12.00u ‘s middags tot 23.00u ‘s avonds.
74 Waterkant Street
www.manhattan.co.za


Geen woord gelogen over het terras, toch?

2. Crew Bar, Waterkant
In homobar Crew is het altijd druk. Volgens ons hebben de wel heel knappe barmannen daar verdacht veel mee te maken, net als de muziekkeuze, de twee dansvloeren en het balkon van Crew. Hoewel Crew zich profileert als homo hangout, komt hier ook voldoende hetero-uitgaanspubliek over de vloer. Kritiek op de bar bestaat echter ook: zo zouden de drankjes behoorlijk prijzig zijn. Daar staat wel weer tegenover dat er regelmatig leuke evenementen georganiseerd worden. Elke dag geopend van 19.00u tot 4.00u ‘s nachts.
30 Napier Street
Facebook.com/CrewBarCapeTown


En ook geen woord gelogen over de barmannen van Crew, toch?

3. Amsterdam Action Bar, Waterkant

Natuurlijk lieten wij ons voor dit overzicht van alles influisteren, waaronder vele tips van insiders uit the scene. Over Amsterdam Action Bar waren al onze tipgevers anoniem: ‘daar gaat het er wel wat heftiger en directer aan toe’, luidt het vonnis. Deze men’s-only-bar heeft meerdere dark rooms beschikbaar, net als een cruise and lounge floor, en een bar op de eerste verdieping. Over de relatie tussen de naam van de bar en de heftige reputatie van de homobar doen we verder geen uitspraken. We voegen hier wel aan toe: de slogan van de bar luidt: 'no rules at Amsterdam Action Bar'. 
10-12 Cobern Street, De Waterkant (Green Point)
amsterdambar.co.za


Geen verdere uitleg nodig, lijkt ons

4. Beaulah Bar, Waterkant
Hoewel gerund door twee vrouwen, is Beaulah Bar een ontmoetingsplek voor zowel lesbo’s als homo’s. Toegegeven, de vrouwen zijn vaak in de meerderheid, maar ook mannen vinden deze spot in de Waterkant een fijne hang-out. Beaulah Bar heeft een tikkeltje boho-chic uitstraling, maar is tegelijkertijd een plek zonder al teveel pretenties en een eigen vibe. Happy hours, DJ’s en een VIP area maken het af. Geopend op vrijdag en zaterdagavond van 21.00u tot 4.00u, met iedere vrijdag en zaterdag tussen 21.00u en 22.30u een 'all you can drink special for R90'.
28 Somerset Road
Facebook.com/Beaulahbar


Voor het geval je het niet kunt vinden (foto van de Facebookpagina van Beaulah Bar)

5. Bar Code, Waterkant
Een paar deuren naast de Amsterdam Action Bar (#3) vind je Bar Code – een homobar waar net als bij de buren alleen mannen binnengelaten worden. Ook hier gaat het er niet al te zachtzinnig aan toe, zo lieten wij ons vertellen: leer, rubber, uniforms en strakke spijkerbroeken komen samen in de dark rooms van Bar Code. Video’s, veel video’s, evenals stroppen en een doolhof. – als homobar is Bar Code zeker niet mainstream, maar eerder alternatief te noemen. En daarmee is het wellicht iets minder toegankelijk voor de homo-toerist die zich meteen op z’n gemak wil voelen. Geopend op maandag van 21.00u tot 2.00u en van woensdag tot en met zondag: 21.00u – 2.00u.
18 Cobern Street
leatherbar.co.za


De verschillende dresscodes vind je op de website van Bar Code - deze verschilt namelijk per avond

6. Hot House, Waterkant
Om de sectie ‘hot en heftig’ af te toppen mag Hot House op Jarvis Street niet ontbreken. Hier geen uitgebreid scala aan cocktails, dansvloeren of DJ's, maar een onvervalst badhuis voor homo’s dat al ruim een decennium voor intimi en insiders een ontmoetingsplek in Kaapstad is - hoewel niet iedereen je dat hardop zal vertellen. Niets ranzigs, maar juist een schone en stijlvolle plek waar een ‘healthy lifestyle’ voorop staat. Denk: sauna, steam rooms, een doolhof, dark room, jacuzzi’s, adult store, dakterras, restaurant, bar en vele andere verrassingen. Elke dag geopend vanaf 12.00u ‘s middags: zondag tot en met woensdag tot 2.00u ‘s nachts; donderdag tot 4.00u ‘s nachts, vrijdag en zaterdag zelfs het hele 24/7 klokje rond.
18 Jarvis Street
hothouse.co.za


Absoluut een aanrader voor iedereen die wel toe is aan wat hitte (of verkoeling) (foto van de website: hothouse.co.za)

7. Beefcakes, Waterkant
Beefcakes is, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een hamburgertent. Met een American 50’s diner style. Maar met alleen 'hamburgertent' doe je Beefcakes ernstig tekort: het is meer dan alleen dat. In de bediening werken knappe mannen die gaandeweg de avond steeds meer van hun kleding verliezen, en ook de ‘bitchy bingo’ van Beefcakes zijn berucht. Kortom: de meest heerlijke, homovriendelijke hamburgers die worden opgediend door evenzo heerlijke homovriendelijke bediening – en dat vindt iedereen lekker; homo, hetero en alles daartussenin. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 19.00u ‘s avonds tot 23.30u.
40 Somerset Road, Green Point

beefcakes.co.za


Ook geliefd onder dames, ach, we kunnen het ze niet kwalijk nemen

8. The Piano Bar, Waterkant
Om The Piano Bar als homobar aan te duiden is misschien niet helemaal terecht, maar deze stijlvolle bar in de Waterkant (waar anders?) staat zeker te boek als zeer homovriendelijk. Daarnaast staat het ook bekend als een plek met fijne, gevarieerde muziek, dito bediening en cocktails. Het balkon/terras en snacks, salades, platters en burgers heeft daar van alles mee te maken, waar je zomaar urenlang doorbrengt.  Geopend: maandag tot en met zaterdag vanaf 12.30u ‘s middags tot laat en zondag van 16.30u tot middernacht.
47 Napier Street
thepianobar.co.za


Als je zelf graag een keer het podium wil bestormen wordt dat alleen maar aangemoedigd. (foto van de Facebookpagina van de Piano Bar)

9. Sky Bar, Waterkant
Boven The Piano Bar (ingang via the Village Lodge) vind je Sky Bar, een cocktail annex loungeterras dat voor velen nog als een verborgen plekje geldt. Geen uitgebreide menukaart, maar wel een zwembad om in af te koelen of te dompelen, lekkere cocktails en een uitzicht op de Tafelberg. Ideale plek voor een feestje of andere get-together, maar ook om gewoon even neer te ploffen en, zoals gezegd, af te koelen. Heus niet alleen voor homo’s een favoriete plek, ook hetero’s vinden het hier dikke prima. Open vanaf 08.00u tot 00.00 Note: entree is R50. 
49 Napier Street
caperoyale.co.za/sky-bar


Een prima hotspot voor een frisse duik (foto van de Facebookpagina van Sky Bar)

10. The Village Café, Waterkant
Schuin tegenover The Piano Bar vind je een andere plek waar het stempel ‘homovriendelijk’ niet mag ontbreken: The Village Café. Hier heb je ‘s avonds niets te zoeken (The Village Café sluit namelijk elke dag om 15.00u), maar je kunt altijd terecht voor een ontbijt, cappucino of een lunch in een van de meest ‘local’ plekjes in de Waterkant. Toegankelijk voor het hele publiek, maar gezien de ligging in het hart van de Waterkant en doordat de eigenaren twee mannen zijn met een grote vriendengroep in het Kaapse homoleven, is dat ook enigszins terug te zien in de clièntele van het cafeetje. Geopend: maandag tot en met zondag van 7.00u ‘s morgens tot 15.00u ‘s middags voor ontbijt en lunch.
159 Napier Street


Een pareltje in De Waterkant: Village Café

11. Alexander Bar & Café, CBD
In het rijtje ‘niet per se een homobar, maar wel zeer homovriendelijk en daardoor eigenlijk wel een homobar’ hoort zeker ook Alexander Bar thuis. Overigens is Alexander Bar niet alleen een bar, maar huist op de eerste verdieping ook een klein, intiem theater waar regelmatig cabaret, comedy, jazz, lezingen en allerhande andere optredens zijn. De inrichting heeft iets heel classy’s (zelf noemen ze het ‘old-world charm’), met een ouderwetse telefoon waarmee je je bestelling kunt plaatsen en banken en stoelen om een paar uur in weg te zakken. Het terras aan de voorkant wordt ietwat overstemd door de drukke straat waar Alexander Bar & Café aan ligt (Strand Street), maar desalniettemin is dit een bijzonder geliefde plek voor homo- en heterovolk. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00u tot 1.00u ‘s nachts en ook niet geheel onbelangrijk: de keuken is open tot 00.00u. 
76 Strand Street, CBD
alexanderbar.co.za


Gay of niet, Alexander Bar is voor iedereen een aanrader

12. Zero021, Green Point
Volgens insiders is dit deze hotspot in Green Point de plek waar je heen moet voor een goede travestietenshow. Een show waarbij je vermaakt wordt door een drag queen. Naar verluidt is de kaart - die uitsluitend bestaat uit kleine hapjes - bijzonder smakelijk. Een aantal vooraanstaande artiesten in de dragscene zouden dit podium al eens bestegen hebben. Namen als Manila von Teez en Maxine Wild komen voorbij - mocht je een beetje bekend zijn met de Kaapse homoscene dan weet je nu genoeg.
Geopend van donderdag tot en met zaterdag van 18.00u tot 02.00u
29 Chiappini Street


Met lokale 'drag superstar' Manila von Teez op het podium mag je je borst wel nat maken bij zero021 (foto van timeslive.co.za)

Eervolle vermeldingen..

MCQP (Mother City Queer Projects)
In 1994 vond in Kaapstad de eerste MCQP plaats. Het feest had toen een heuglijke alswel zeer symbolische waarde en zou eigenlijk maar eenmalig plaatsvinden: ter ere van de geboorte van Zuid-Afrika’s nieuwe grondwet waarin homorechten officieel erkend werden, met dank aan de nieuwe president Nelson Mandela. Het bleef echter niet bij die ene keer: sinds die tijd is het MCQP uitgegroeid tot een nationaal en internationaal cultureel fenomeen, waar elk jaar vele duizenden mensen voor naar Kaapstad komen. In extravagante outfits en opperbeste stemming, voegen we daaraan toe – is het feest anno nu bekend als ‘Africa’s biggest queer bash’. Het feest vindt elk jaar medio december plaats in en rondom het Cape Town Stadium in Green Point.
msqp.co.za


En in de categorie grappige quotes voor op een t-shirt: closets are for clothes (Foto van gaycapetown4u.co.za)

Clifton 3rd Beach
Ook wel 'Gay Haven' genoemd: het 'derde' strand van Clifton. Dit is de kleinste van de vier Clifton beaches, gelegen aan Victoria Road. Razend populair onder homo's, maar ook hetero's kunnen hier op een zwoele zomerdag prima vertoeven. Omringd met stenen en muren lig je uit de wind en kun je rustig genieten van de zee en de mensen om je heen. En geloof ons maar: er loopt heel wat moois rond op een hete zomerdag op Clifton 3rd. 


Clifton 3rd: gay haven (foto van capetowntv.co.za)

KaapstadMagazine.nl houdt van uitgaan in Kaapstad - voor hetero's, homo's, en alles daartussenin! Schrijf je nu in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook om altijd op de hoogte te zijn van al het nieuws uit de meest bruisende stad ter wereld! De mooiste foto's posten we elke dag op Instagram

Events In Kaapstad
FEBRUARI 2017
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Villains Ale House Logo 2DJ nights at Villain’s Ale House

Kick start your weekend with DJ nights every Thursday, Friday and Saturday

Glowing Rooms 3Glowing Rooms SA offers a special ...

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed ...

Villains Ale House Logo 2Meet the Beer at Villain’s Ale House

Meet the various curators of craft beer at Villain’s Ale every Wednesday!

Fun Car Hire Red and Black BeetleFun Car: Cheap Car Hire in Cape Town

Buzz through the Mother City in a budget Beetle, Citi Golf, Jeep Cherokee, ...

Langtafel - 2Longridge Langtafel

Celebrate wine under a crescent moon

To Love or Not - 1To Love or Not to Love: A Street View

Delve into the reality of ‘street couples’

Maynardville - 4Romeo and Juliet Ballet at Maynardville ...

In fair Maynardville…

Spur Winter Trail Run SeriesThe 2017 Spur Summer Trail Series®

Run wild and free this summer with this top-notch trail series

Slave descendantsMy Naam is Februarie - Identities ...

View a historically significant calendar and listen to audiobooks in ...

MonarkLive Summer Concerts at Vergenoegd Wine ...

Rock on dude!

MaynardvilleShakespeare in the Park at Maynardville ...

See Shakespeare’s well-known tale of passion, love and confusion, Twelfth ...

The Galileo Open Air Theatre KirstenboschThe Galileo Open Air Cinema at ...

Enjoy cult classics and award-winning films beneath the Cape’s starry skies ...

I Love Big Bay Spring MarketI Love Big Bay Market

Put a spring in your step at this fabulous evening market

Find your spot#FindYourSpot with Place in the Sun ...

Col'Cacchio invites you all to come and try their custom designed pizzas and ...

Hout Bay Dental Studio 2016 1Teeth Whitening Special at Hout Bay ...

Brighten the midweek with a superb Wednesday dental deal

Galileo Open Air Cinema Cape TownThe Galileo Open Air Cinema in the Cape ...

Grab some snacks and get ready to watch your favourite films beneath the stars ...

Excentric interior 5Hair and Nail Special at Excentric Hair ...

First-time clients save R100 on beauty services at this sleek Sea Point ...

Kurt Schoonraad's Cape Town Comedy ClubJoin the Cape Town Comedy Club ...

Laugh in the face of the five-day workweek at Cape Town’s only dedicated ...

Winelands-cycling-2.jpgConstantia Winelands Cycle Tour with ...

Explore the lush scenery of the Constantia Wine Valley from the seat of a ...

Archery Lessons at Thali Thali Game LodgeArchery Lessons at Thali Thali Game ...

Practise your bow and arrow skills under the guidance of one of the best ...

Paragliding Cape TownCape Town Paragliding Special with Para ...

Take to the skies on any Wednesday with this reputable company and receive R100 ...

blokes-and-brew.jpgWednesday Haircut Special at Blokes ...

Pair a bespoke haircut with a cold beer every Wednesday for just R190 at Blokes ...

SUPing with High Five Cape TownStand Up Paddle Board Group Lesson ...

Learn to SUP for less thanks to High Five Kite, SUP and Surf School

cloud 9 rooftop bar lions table mountainHappy Hour Special at Cloud 9 Rooftop ...

Celebrate the midweek mark with discounted cocktails, 2-for-1 local craft beers ...

knife cocktailsHappy Hour Special at Knife Restaurant

This handsome smokehouse celebrates the midweek mark by slicing right through ...

Summertide Art Exhibition 2016Summertide Art Exhibition

Add a pop of culture into your summer with this exquisite exhibition

True Italic EntranceA True Italic Signature

Sample genuine Italian cuisine with one of these must-try meals at this ...

aFREAKa Clothing Adult Pikachu OnesieaFREAKa Clothing Adult Onesies

Unleash your inner freak in one of these playful and trendy locally designed ...

Happy Hour at Mojitos2-for-1 Burger Special at Cafe Mojito

Grab two mouth-watering burgers for R79 every Wednesday at Long Street’s ...

Strolla Restaurant and Bar in Sea PointCoffee Special at Strolla Restaurant ...

Start your day with a hot cuppa for a steal of a price at this chic seaside ...

RicksHappy Hour Special at Rick’s Café ...

Sip discounted cocktails, tequila and more at the cosy bar off Kloof Street

ByeCycle Electric Bicycle Luxury Tours Cape TownSunday Morning Electric Bike Tour ...

Enjoy a leisurely weekend breakfast ride around Cape Town for less thanks to ...

La Mer Restaurant at Radisson Blue La Vendome in Sea PointLadies’ Night at Cpoint. Bar & Lounge ...

Dames get a complimentary signature cocktail upon arrival at this chic Atlantic ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!