AWOL Tours

AWOL fietstochten in Kaapstad

Mon - Sun | 09:00 - 20:00 on +27 (0)832346428
 
+27 (0)21 4183803 (till 6 pm)
V&A WaterfrontTourism Information Centre | Dock Road | Cape Town
www.awoltours.co.za
info@awoltours.co.za
awol.tours
AWOLTours
AWOL Tours

AWOL fietstochten in Kaapstad

Ontdek Kaapstad met de hike- en fietsspecialist van het continent

In Nederland is fietsen natuurlijk al sinds heugenis populair en dat waait de laatste jaren ook steeds meer over naar andere plekken. Zo ook naar Kaapstad. De fietscultuur in Kaapstad neemt steeds grotere vormen aan en de Capetonians lijken zich bewust van de voordelen van een ritje met de fiets.

Naast dat fietsen gezond is, is het ook een van de leukste manieren om Kaapstad te ontdekken. AWOL, gevestigd in de V&A Waterfront, is gespecialiseerd in wandel- en fietstochten (privé of in een groep) voor locals en toeristen. “We willen dat mensen de stad op een actieve manier beleven en culturele uitwisseling stimuleren,” aldus Sally Petersen, een van de oprichters van AWOL. Niet zonder resultaat: AWOL kreeg de laatste jaren op rij het TripAdvisor’s Certificate of Excellence, een award die alleen wordt uitgereikt aan bedrijven die bovenmatig lovende reviews ontvangen van reizigers.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende wandel- en fietstochten die je zowel in het centrum van de stad, de townships en de Wijnlanden kunt doen. De prijzen voor een fietstocht variëren - afhankelijk van hoe lang en met hoeveel personen je gaat - beginnend bij R600 per persoon voor een halve dag. Voor meer informatie over de prijzen van de verschillende fietstochten en hikes kijk je op www.awoltours.co.za. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. 

1. De Cape Town City Cycling Tour
Wil je alles leren over Kaapstad en de stad op een sportieve manier ontdekken? Dan is deze fietstour door Kaapstad perfect. De tour wordt geleid door een ervaren gids en start ieder dag om 10 uur ’s morgens in de V&A Waterfront. De tocht gaat langs verschillende historische plekken, zoals het Castle of Good Hope, de Bo Kaap en Company’s Garden. De fietstocht gaat ook langs het Green Point Biodiversity Eco-Park - een must voor groenliefhebbers in Kaapstad – en de Green Point Lighthouse, wat de oudste nog werkende vuurtoren van Zuid-Afrika is. Het tempo is rustig, dus de fietstocht is voor alle leeftijden en gesteldheden geschikt.
Tijd: de tour duurt ongeveer 3 uur (en kan naar wens worden ingekort of verlengd). Er is ook een speciale fietstocht voor kinderen die 1 uur duurt.
Kosten: de tour kost R600 p/p (minimaal 1 en maximaal 10 deelnemers).2. De Township Bicycle Tour in Cape Town
Deze fietstocht geeft je de unieke mogelijkheid om de ‘andere kant’ van Zuid-Afrika te leren kennen die per auto of bus toch anders is. De tour draagt bij aan verantwoord toerisme door stimulering van de lokale gemeenschap. Je huurt namelijk een fiets van de inwoners van de Masiphumelele township zelf om vervolgens met een gids langs de lokale bedrijfjes en andere must-sees in de township te gaan. Je bezoekt onder andere een sangoma (een traditionele genezer), een lokale crèche (en op zondag ook een kerk) en je luncht bij het populaire Nongoloza restaurant. Je krijgt ook de kans om een kijkje te nemen in de huizen van enkele inwoners van de township, zodat je zelf kan zien hoe het leven er voor hen uitziet. Meer dan 4000 toeristen zijn je al voorgegaan en hebben op die manier bijgedragen aan de economische ontwikkeling van de gemeenschap.
Tijd: een halve dag
Kosten: prijzen variëren van R950 p/p (exclusief transport, minimaal 2 deelnemers) tot R1850 p/p (minimaal 2 deelnemers, exclusief transport).

fietstochten kaapstad

3. De Cape Point Cycling Tour
Deze fietstour naar de meest zuidwestelijke punt van Afrika laat je onderweg ook genieten van de wonderlijke schoonheid van de Cape Peninsula. Je wordt opgepikt bij je accommodatie en naar het startpunt in het Table Mountain National Park gebracht (onderweg kom je langs de pinguïns bij Boulders Beach). Vanaf hier kan je kiezen voor een 10km of 60km fietsroute naar Kaap de Goede Hoop (AWOL heeft een ‘volgauto’, dus de tour is geschikt voor alle leeftijden en gesteldheden). Vanaf hier wandel je, onder begeleiding van een gekwalificeerde (natuur)gids, naar Cape Point. Na een lunch bij Cape Point Farmhouse – je kan ook kiezen voor een lunch op eigen kosten bij Harbour House of het Two Oceans Restaurant – is het tijd om weer op de fiets te stappen voor de terugtocht via de Atlantische kust.
Tijd: de tour start om 8.00 uur tot ongeveer 18.00 uur (twee of drie dagen zelf op pad kan ook).
Kosten: de tour kost - bij deelname 2 personen - R2400 p/p, inclusief vervoer van en naar de accommodatie, en entree tot Boulders Beach en Cape Point

cape point fietsen kaapstad
Naar Cape Point fietsen betekent ook fietsen over de 9 mooiste kilometers van Zuid-Afrika: Chapman's Peak. Pittig, maar o zo mooi!

De Winelands Constantia Cycling Tour
Fiets door de luxe Constantia buurt en geniet van de oudste wijnroute van Kaapstad en de mooiste voorbeelden van Cape Dutch architectuur in het land. Tijdens de fietstocht bezoek je ook het historische Groot Constantia estate, waar je kunt genieten van een wijnproeverij en alles leert over de historie van deze omgeving. Ook andere wijnhuizen in de buurt, zoals Buitenverwachting, Constantia Uitsig en Steenberg, zullen hun deuren openen voor een bezoek.
Tijd: de tour duurt ongeveer vier uur.
Kosten: de tour kost R1600 p/p (minimaal 2 deelnemers), inclusief vervoer van en naar de accommodatie 

fietsen wijnlanden

De Table Mountain Hike en andere wandeltochten
AWOL is niet alleen gespecialiseerd in fietstochten, maar ook in begeleide wandeltochten en hiking trips. 

  • Van Western Table tot Maclear’s Beacon (retour trip): deze hike duurt twee uur en is goed te doen voor beginners. Je begint met een ritje met de beroemde kabelbaan de Tafelberg op. Vanuit de ronddraaiende cabine heb je een schitterend uitzicht over de stad, Lion’s Head en de Tafelberg zelf. Eenmaal boven begint de hike met een wandeling naar het hoogste punt van de Tafelberg, Maclear’s Beacon. Onderweg kan je genieten van de mooie en bijzondere flora en fauna.

  • Van Twelve Apostles tot de Table Mountain Plateau: een iets uitdagendere hike van vijf uur die je de mogelijkheid biedt om de atlantische kant van de Tafelberg te ontdekken. Hoogtepunten zijn de Valley of the Red Gods en de Valley of Isolation. De trip eindigt met een ritje naar beneden met de kabelbaan.

  • Lion’s Head: dit is een van de populairste hiking trails in Kaapstad die prachtige vergezichten biedt op zowel de Atlantische kust als de stad. Eenmaal boven kan je genieten van een wijds uitzicht over de Tafelberg, Devil’s Peak en de Twaalf Apostelen. De twee uur durende hike met AWOL is uitermate geschikt voor beginnende wandelaars.

  • Hoerikwaggo Trail: deze drie of vijf dagen durende trail is geschikt voor de ervaren hiker. Je wordt opgepikt bij je accommodatie en naar de Slangkop Lighthouse in Kommetjie gebracht waar het avontuur begint. Tijdens de meerdaagse trail zal je Chapman’s Peak beklimmen, de Constantiaberg ontdekken en prachtige vergezichten over de Cape Peninsula krijgen. Onderweg overnacht je in knusse SAN Park cottages.

Prijskaartje
De prijzen voor een fietstocht variëren - afhankelijk van hoe lang en met hoeveel personen je gaat - beginnend bij R600 per persoon voor een halve dag. Een dag hiken op de Tafelberg kost R1750 per persoon. Voor meer informatie en specifieke informatie over prijzen kijk je op www.awoltours.co.za. De prijzen zijn inclusief vervoer van en naar de accommodatie, picknick, snacks, water en (indien van toepassing) een enkele reis met de kabelbaan. 

Volg ons op FacebookTwitter en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van het laatste en leukste vakantienieuws uit Kaapstad. Voor de mooiste foto’s volg je ons op Instagram

Events In Kaapstad
September 2017
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

OrphanageBree Street’s Orphanage brings you Encore Wednesdays

Bree Street comes alive with the sounds of old school hip hop and R&B

ElectroFitnessGroup Sessions With ElectroFitness

Drop it like it's squat

La Motte ConcertsClassical Concerts at La Motte Wine Estate

La Motte's culture of excellence reaches far beyond wine-making, by embracing the wonder of classical music

La MotteHistoric Walk at La Motte in Franschhoek

Discover interesting history and heritage of the Franschhoek area on the La Motte estate in the Cape Winelands

La MotteSip and Swirl the Nectar of Yesteryear at La Motte

You had me at Merlot

SwordfernSwordfern Hair Emporium’s Bring A Bro Hair Special

Bring your bro and get a haircut on the house from Swordfern

SwordfernSwordfern Hair Emporium’s Gender-Neutral Cuts

Cutting costs, and saving water, with gender-neutral haircuts at Swordfern

SANParks Tankwa NPFree Week of Entry to SANParks in September

Get up close and personal with Mother Nature for mahala at Mzansi’s breathtaking national parks!

EclecticaEclectica Design and Art Presents ‘Dream Rift’

Brush away all the facts, and journey to a world connected by dreams and realities

Painterly Group Exhibition‘Painterly’ Group Exhibition at the Grande Provence Gallery

The beauty of oil paint steals the show at this art showcase

Business of Wine and Tourism Conference - 10The Business of Wine & Food Tourism Conference at Spier

Learn from the best of the best at this unique tourism conference

Villains Ale2-for-1 Burger Special at Villains

Bring on the meat

We Cannot Be Silent Exhibition launch 2017Exhibition: We Cannot Be Silent at the Castle of Good Hope

A dynamic multimedia exhibition seeks to challenge ideas around gender violence in Cape Town. We Cannot Be Silent – it’s time to take action.

Predator End of Year FunctionHost a Year End Function at the Two Oceans Aquarium

Throw a party unlike any other at the Mother City’s underwater wonderland

Paragliding Cape TownCape Town Paragliding Special with Para Taxi

Take to the skies on any Wednesday with this reputable company and receive R100 off your flying experience

aFREAKaaFREAKa Clothing Adult Onesies

Unleash your inner freak in one of these playful and trendy locally designed one-piece suits

MAReSOLMAReSOL’s Mouth-Watering Winter Menu

This authentically Portuguese restaurant brings the heat this winter

thali thaliArchery Lessons at Thali Thali Game Lodge

Practise your bow and arrow skills under the guidance of one of the best archers in the world at this pretty West Coast wildlife reserve

The Backyard Grill Lounge RibsBBQ Ribs Special at The Backyard Grill Lounge

Savour succulent, sticky ribs for just R150 per kilogram on Wed, Sat and Sun

Glowing Rooms 3Glowing Rooms SA offers a special opening price!

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed glow-in-the-dark mini-golf adventure

Fun Car Hire Red and Black BeetleFun Car: Cheap Car Hire in Cape Town

Buzz through the Mother City in a budget Beetle, Citi Golf, Jeep Cherokee, Mercedes-Benz C-Class and more

mavericksHave a Big Night Out at Mavericks Gentlemen’s Club

Score entry, a beer, a burger and a table dance for less than you’d expect at this Mother City revue bar

cloud 9 rooftop bar lions table mountainHappy Hour Special at Cloud 9 Rooftop Bar in Cape Town

Celebrate the midweek mark with discounted cocktails, 2-for-1 local craft beers and ciders and uninterrupted 360-degree views of the Mother City

True Italic EntranceA True Italic Signature

Sample genuine Italian cuisine with one of these must-try meals at this authentic Bree Street osteria

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!