AWOL Tours

AWOL fietstochten in Kaapstad

Mon - Sun | 09:00 - 20:00 on +27 (0)832346428
 
+27 (0)21 4183803 (till 6 pm)
V&A WaterfrontTourism Information Centre | Dock Road | Cape Town
www.awoltours.co.za
info@awoltours.co.za
awol.tours
AWOLTours
AWOL Tours

AWOL fietstochten in Kaapstad

Ontdek Kaapstad met de hike- en fietsspecialist van het continent

In Nederland is fietsen natuurlijk al sinds heugenis populair en dat waait de laatste jaren ook steeds meer over naar andere plekken. Zo ook naar Kaapstad. De fietscultuur in Kaapstad neemt steeds grotere vormen aan en de Capetonians lijken zich bewust van de voordelen van een ritje met de fiets.

Naast dat fietsen gezond is, is het ook een van de leukste manieren om Kaapstad te ontdekken. AWOL, gevestigd in de V&A Waterfront, is gespecialiseerd in wandel- en fietstochten (privé of in een groep) voor locals en toeristen. “We willen dat mensen de stad op een actieve manier beleven en culturele uitwisseling stimuleren,” aldus Sally Petersen, een van de oprichters van AWOL. Niet zonder resultaat: AWOL kreeg de laatste jaren op rij het TripAdvisor’s Certificate of Excellence, een award die alleen wordt uitgereikt aan bedrijven die bovenmatig lovende reviews ontvangen van reizigers.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende wandel- en fietstochten die je zowel in het centrum van de stad, de townships en de Wijnlanden kunt doen. De prijzen voor een fietstocht variëren - afhankelijk van hoe lang en met hoeveel personen je gaat - beginnend bij R600 per persoon voor een halve dag. Voor meer informatie over de prijzen van de verschillende fietstochten en hikes kijk je op www.awoltours.co.za. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. 

1. De Cape Town City Cycling Tour
Wil je alles leren over Kaapstad en de stad op een sportieve manier ontdekken? Dan is deze fietstour door Kaapstad perfect. De tour wordt geleid door een ervaren gids en start ieder dag om 10 uur ’s morgens in de V&A Waterfront. De tocht gaat langs verschillende historische plekken, zoals het Castle of Good Hope, de Bo Kaap en Company’s Garden. De fietstocht gaat ook langs het Green Point Biodiversity Eco-Park - een must voor groenliefhebbers in Kaapstad – en de Green Point Lighthouse, wat de oudste nog werkende vuurtoren van Zuid-Afrika is. Het tempo is rustig, dus de fietstocht is voor alle leeftijden en gesteldheden geschikt.
Tijd: de tour duurt ongeveer 3 uur (en kan naar wens worden ingekort of verlengd). Er is ook een speciale fietstocht voor kinderen die 1 uur duurt.
Kosten: de tour kost R600 p/p (minimaal 1 en maximaal 10 deelnemers).2. De Township Bicycle Tour in Cape Town
Deze fietstocht geeft je de unieke mogelijkheid om de ‘andere kant’ van Zuid-Afrika te leren kennen die per auto of bus toch anders is. De tour draagt bij aan verantwoord toerisme door stimulering van de lokale gemeenschap. Je huurt namelijk een fiets van de inwoners van de Masiphumelele township zelf om vervolgens met een gids langs de lokale bedrijfjes en andere must-sees in de township te gaan. Je bezoekt onder andere een sangoma (een traditionele genezer), een lokale crèche (en op zondag ook een kerk) en je luncht bij het populaire Nongoloza restaurant. Je krijgt ook de kans om een kijkje te nemen in de huizen van enkele inwoners van de township, zodat je zelf kan zien hoe het leven er voor hen uitziet. Meer dan 4000 toeristen zijn je al voorgegaan en hebben op die manier bijgedragen aan de economische ontwikkeling van de gemeenschap.
Tijd: een halve dag
Kosten: prijzen variëren van R950 p/p (exclusief transport, minimaal 2 deelnemers) tot R1850 p/p (minimaal 2 deelnemers, exclusief transport).

fietstochten kaapstad

3. De Cape Point Cycling Tour
Deze fietstour naar de meest zuidwestelijke punt van Afrika laat je onderweg ook genieten van de wonderlijke schoonheid van de Cape Peninsula. Je wordt opgepikt bij je accommodatie en naar het startpunt in het Table Mountain National Park gebracht (onderweg kom je langs de pinguïns bij Boulders Beach). Vanaf hier kan je kiezen voor een 10km of 60km fietsroute naar Kaap de Goede Hoop (AWOL heeft een ‘volgauto’, dus de tour is geschikt voor alle leeftijden en gesteldheden). Vanaf hier wandel je, onder begeleiding van een gekwalificeerde (natuur)gids, naar Cape Point. Na een lunch bij Cape Point Farmhouse – je kan ook kiezen voor een lunch op eigen kosten bij Harbour House of het Two Oceans Restaurant – is het tijd om weer op de fiets te stappen voor de terugtocht via de Atlantische kust.
Tijd: de tour start om 8.00 uur tot ongeveer 18.00 uur (twee of drie dagen zelf op pad kan ook).
Kosten: de tour kost - bij deelname 2 personen - R2400 p/p, inclusief vervoer van en naar de accommodatie, en entree tot Boulders Beach en Cape Point

cape point fietsen kaapstad
Naar Cape Point fietsen betekent ook fietsen over de 9 mooiste kilometers van Zuid-Afrika: Chapman's Peak. Pittig, maar o zo mooi!

De Winelands Constantia Cycling Tour
Fiets door de luxe Constantia buurt en geniet van de oudste wijnroute van Kaapstad en de mooiste voorbeelden van Cape Dutch architectuur in het land. Tijdens de fietstocht bezoek je ook het historische Groot Constantia estate, waar je kunt genieten van een wijnproeverij en alles leert over de historie van deze omgeving. Ook andere wijnhuizen in de buurt, zoals Buitenverwachting, Constantia Uitsig en Steenberg, zullen hun deuren openen voor een bezoek.
Tijd: de tour duurt ongeveer vier uur.
Kosten: de tour kost R1600 p/p (minimaal 2 deelnemers), inclusief vervoer van en naar de accommodatie 

fietsen wijnlanden

De Table Mountain Hike en andere wandeltochten
AWOL is niet alleen gespecialiseerd in fietstochten, maar ook in begeleide wandeltochten en hiking trips. 

  • Van Western Table tot Maclear’s Beacon (retour trip): deze hike duurt twee uur en is goed te doen voor beginners. Je begint met een ritje met de beroemde kabelbaan de Tafelberg op. Vanuit de ronddraaiende cabine heb je een schitterend uitzicht over de stad, Lion’s Head en de Tafelberg zelf. Eenmaal boven begint de hike met een wandeling naar het hoogste punt van de Tafelberg, Maclear’s Beacon. Onderweg kan je genieten van de mooie en bijzondere flora en fauna.

  • Van Twelve Apostles tot de Table Mountain Plateau: een iets uitdagendere hike van vijf uur die je de mogelijkheid biedt om de atlantische kant van de Tafelberg te ontdekken. Hoogtepunten zijn de Valley of the Red Gods en de Valley of Isolation. De trip eindigt met een ritje naar beneden met de kabelbaan.

  • Lion’s Head: dit is een van de populairste hiking trails in Kaapstad die prachtige vergezichten biedt op zowel de Atlantische kust als de stad. Eenmaal boven kan je genieten van een wijds uitzicht over de Tafelberg, Devil’s Peak en de Twaalf Apostelen. De twee uur durende hike met AWOL is uitermate geschikt voor beginnende wandelaars.

  • Hoerikwaggo Trail: deze drie of vijf dagen durende trail is geschikt voor de ervaren hiker. Je wordt opgepikt bij je accommodatie en naar de Slangkop Lighthouse in Kommetjie gebracht waar het avontuur begint. Tijdens de meerdaagse trail zal je Chapman’s Peak beklimmen, de Constantiaberg ontdekken en prachtige vergezichten over de Cape Peninsula krijgen. Onderweg overnacht je in knusse SAN Park cottages.

Prijskaartje
De prijzen voor een fietstocht variëren - afhankelijk van hoe lang en met hoeveel personen je gaat - beginnend bij R600 per persoon voor een halve dag. Een dag hiken op de Tafelberg kost R1750 per persoon. Voor meer informatie en specifieke informatie over prijzen kijk je op www.awoltours.co.za. De prijzen zijn inclusief vervoer van en naar de accommodatie, picknick, snacks, water en (indien van toepassing) een enkele reis met de kabelbaan. 

Volg ons op FacebookTwitter en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van het laatste en leukste vakantienieuws uit Kaapstad. Voor de mooiste foto’s volg je ons op Instagram

Events In Kaapstad
Februari 2017
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

John Bauer - 1Ceramic Classes with John Bauer Art

Delve into new creative projects!

Villains Ale House Logo 2DJ nights at Villain’s Ale House

Kick start your weekend with DJ nights every Thursday, Friday and Saturday

Glowing Rooms 3Glowing Rooms SA offers a special ...

Pay a special rate for entrance into SA’s first 3D space-themed ...

Villains Ale House Logo 2Meet the Beer at Villain’s Ale House

Meet the various curators of craft beer at Villain’s Ale every Wednesday!

Cape Quarter Financial Services Fight NightFinancial Services Fight Night at Cape ...

Join The Armoury Boxing Club at this annual charity fundraiser that packs a ...

Wake Board Ultimate XUltimate X Festival

South Africa’s premier action sports festival tail-whips into Cape Town with ...

To Love or Not - 1To Love or Not to Love: A Street View

Delve into the reality of ‘street couples’

Maynardville - 4Romeo and Juliet Ballet at Maynardville ...

In fair Maynardville…

Spur Winter Trail Run SeriesThe 2017 Spur Summer Trail Series®

Run wild and free this summer with this top-notch trail series

Slave descendantsMy Naam is Februarie - Identities ...

View a historically significant calendar and listen to audiobooks in ...

MonarkLive Summer Concerts at Vergenoegd Wine ...

Rock on dude!

MaynardvilleShakespeare in the Park at Maynardville ...

See Shakespeare’s well-known tale of passion, love and confusion, Twelfth ...

Slug & Lettuce Kloof Street Bar and Restaurant in Cape TownDate Night Steak Special at Slug and ...

Treat your loved one to this awesome 2-for-1 deal that includes a bottle of wine

High five Kiting in Cape Town Kitesurfing Lessons Special

Learn to kitesurf but leave the soaring costs behind

I Love Big Bay Spring MarketI Love Big Bay Market

Put a spring in your step at this fabulous evening market

Find your spot#FindYourSpot with Place in the Sun ...

Col'Cacchio invites you all to come and try their custom designed pizzas and ...

Orphanage-cocktail-emporium-winesCocktails and Dancing at Orphanage ...

Make Thursdays memorable with deep house and drinks at Cape Town’s favourite ...

De Grendel Wine Farm WineWine Tasting at De Grendel in ...

Enjoy a serene sampling experience in Cape Town’s Northern Suburbs

Avontuur Wine and Macaron PairingSpecialist Tastings at Avontuur Wine ...

Spice up your winery experience with one of these delectable monthly pairings

Galileo Open Air Cinema Cape TownThe Galileo Open Air Cinema in the Cape ...

Grab some snacks and get ready to watch your favourite films beneath the stars ...

The Galileo Open Air Theatre V&A WaterfrontThe Galileo Open Air Cinema at the V&A ...

Get your weekly dose of classics, dramas, action movies and more at these ...

WSDC Shark Jumping 4White Shark Diving Company’s Shark ...

Witness a once-in-a-lifetime spectacle – a great white shark breach – with ...

AWOL-City-cycle-tour-6.jpgCape Town City Cycle Tour with AWOL ...

Discover the rich history of Cape Town’s CBD in an active, engaging way with ...

Manga Logo2-for-1 Stir-fry Special at Manga ...

Buy one portion of noodles and get another free at this seaside spot on ...

Summertide Art Exhibition 2016Summertide Art Exhibition

Add a pop of culture into your summer with this exquisite exhibition

Hout Bay Dental Studio 2016 3Professional Teeth Cleaning Special at ...

Spruce up your pearly whites with this 20% discount for CapeTownMagazine.com ...

Vista Parties Ocean Adventurer 3Vista Parties Ocean Adventurer Birthday ...

Celebrate your child’s special day out to sea with this Atlantic Seaboard ...

Excentric InteriorShellac Manicure-centric and ...

Spoil yourself with one of these signature nail treatments and receive a 50% ...

blokes-hair-foundry-logo.jpgFake Fridays Haircut Special at Blokes ...

Pair a bespoke haircut with a cold beer every Thursday for just R190

kids birthday party venue idea at waterworld strandWaterworld Strand Water Park’s Free ...

False Bay’s finest family fun zone is offering a complimentary game of mini ...

Wine and cheese platter from Peter FalkeSundowners at Peter Falke Wine Farm in ...

Toast dusk with fine wine, gorgeous cheese platters and tasty salads

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Iedereen die Kaapstad de mooiste stad ter wereld vindt: klik LIKE!